My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, March 24, 2010

Wat insan2 yg telah men TAG ..(packages suma skalik)heheh

Setelah sekian lama baru aku dapat jawab ye..jgn marah ye..hehhehe
Mereka adalah cik wawa, cik sue, kak jue and kak emme..
So ini tuk korang okeh!;-)


Adakah anda rasa HOT??
rasa suka dengar Hot FM. 



2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang.
 

3. Cerita pasal gambar.
suka tgk ni cute kan?? say chessee..! 



4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
ohh baru sagt2..sabtu lepas kat jusco balakong!aummm



5. Lagu terakhir anda dengar?
ni lagu 1 2 3 4 by aris watan..wawa budak sebelah aku ngah nyanyi..(walaupun bukan penyanyi sebenar) 



6. Apakah yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
ngah buat lokaliti and M8 yang belungguk2 tak siap lagik nih..tapi gagah jugak nak jawab tag!

sebab kak emmi n kak jue suruh jugak2..hehheheh 


7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
Kak yong, ejan, sya, nana sayang di sayang..ahahahah 



8. Tag lagi 7 orang.
Adeh..sesape jelah..erm..tak nak jawab pun tak pe..hehhe
1. Firdaus/along
2. wawa
3. Suhaida
4. Masznim
5. Kak jue
6. Kak emme
7. Ira
 



9. Siapakah orang no 1 kepada anda?
Dia nenek angkat aku. tapi sama umur ngan aku. nnt anak aku panggil diye nenek fidos!



10. Katakan sesuatu kepada orang no. 5.
kak jue, sya dah jawab tag okey...heheh 



11. No 3 ada hubungan kepada siapa?
dia ada hubungan keluarga dgn bos aku.hahha 



12. Bagaimana pula dengan no. 4?
ohh..ini budak xoffice masa kat bah.sukan dulu.org paggil dia senyum.senyum kambing.hehhe 



13. Pesanan kepada orang no. 6.
elo kak emi.i wish u happy alwez n May Allay heard you!

InsyaAllah tak lama lagik mesti ada isi tuh!amin!AMIN!AMIN!
hehhe 


14. Kata2 cinta kepada orang no. 6.
aduh kak emi ,  sorry to ur hubby coz i  love u tooo!!hehhehe 



15. Adakah no 1 dan no 2  mempunyai persamaan?
Dua2 pompuan, dua2 suka main game, dua2 suka menjerit dlm opis!hahhaha 



16. Berikan 5 perkara yang anda tau tentang orang yang mentag anda.
Wawa : suka mkn, camera d90, mkn yong tau fu, suka afiq cinta afiq dan pakai spek

suhaida : suka tukar layout blog, awek a.man, housemate ilya, suka fishcake dan mls nak amek air.
kak emme : suka make up u cun lagik!, bini ujang, pa dr.saha, kurus keding hehhe dan suka masak.
kak jue : anak dah dua org, ada bisnes nasik krabu baik punye hehhe, dulu dok sebelah ija(masa kt E3), sure la bini org sbb dah ada anak hahhaha dan mgkin nak tambah lagik sorang..hohooh 


17. Persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
dua2 leh wat korban raya haji


18. Perasaan anda wat tag ni?
hehhehhe...terasa dah selesai hutang.


19. Adakah anda tau si Razman itu sengal?
tak sengal.u la sengal. hahhaha


20 - a) GAY or b) LESS?
tak paham.

Friday, March 19, 2010

I'm heard u mummy..

Cik-cik..
Puan..
Para Isteri..
Para Bakal ibu..
Pada si ibu dan semualah...


Lets sharing!!!!!!
ehemmm...
Nowadays,
Seperti ragam kebanyakan pregy mummy,
Aku pun sama jugak kadang punya masalah untuk buang air besar,
ahemm..pendek kata..sembelit.


Iya..iya..
memang kalu diikutkan dulu before prengnant aku mmg juara bab 'oouuk' ni
TAPI..
mmg sejak pregnant aku susah sgt..
kalau keluar pun seket je...
n kdg2 sakit kalau nak paksa sgt,
n kalau sampai 3 hari masih tak buang mulalah angin naik sampai kepala,
berdenyut kepala bagai nak pecah,
Pas 'ouukk' mmg trus ilang skt kpala,


DAN.
Pagi tadi aku muntah sket je,
tapi walaupun seket tekanan punya kuat sampai rase nak 'ooukk'...
tapi masih tak keluar, sbb keras n sembelit agaknye,
minum air byk pun no reaction...


AKHIRNYA..
Ntah mcmana  tadi,
Untuk percubaan,
Aku try bersembang dengan anakku ini,
Sambil bicara dalam hati,
Selawat keatas Nabi, dan minum sedikit air sambil mengusap perut dan bicara dgn sikecik ni,
"Umi dah lame tak 'oouukk', nak 'oouukk' tapi tak nak keras2, tak nak sembelit, tlg umi ek,"


DAN.
Subhannallah...
Aku dpt 'ouukk' yg tak sakit dan mudah...
Alhamdulillah..
bicaralah selalu kerana bayi anda mmg sgt intim dgn suara ibunye..


DAN ini dipetik dari  http://orangtua-super.blogspot.com


"Pada saat bayi mendengar suara ibunya, ritme jantungnya sangat aktif. Sedangkan ketika rekaman puisi dengan suara orang lain diputar, ritme jantung melambat. Para peneliti mengartikan ritme jantung sebagai reaksi bayi terhadap apa yang mereka dengar.
Ketika ritmenya menjadi aktif, bayi memberikan perhatian penuh terhadap kata-kata ibu. Kata-kata ini kemudian dipelajari untuk kemudian direkam dalam memori mereka sebagai kemampuan dasar untuk berbicara.
Untuk itu, nikmati proses mengandung dengan aktif mengajak bayi berbicara. Tapi pilihlah cara berbicara yang bersahabat agar tersimpan dalam memori anak, indahnya ketika berinteraksi dengan orang tuanya."








Thursday, March 18, 2010

Byk luv luv luv di sini sekarang ;-)

...
Lunch alhamdulillah nasik berlaukkan sayur kangkung n ayam,
tambah telur masin satu!
tahu brapa?
RM 5!!!
aku dah pegang rm 4 nak standby bayar,
skali over budget plak...
Mahal mak aiii,
ntah ape ntah yg mahal,
tapi takpala..rezeki nak mkn ni,
Pecahkan jugaklan rm 10 tuh...
Campur rm 1 bli betik,


Sampai di opis,
nak start mkn,
Adeh..apesal mcm tak bley blah plak ngan ayam ni,
Offer kat cik firdaus pun dia tak nak(dia diet ratah sayur kangkung aje),
Sbb dia nak kawen tak lame lagik..huahuahua..
tak mkn nasik tapi mkn weefffferrrrrrrr(yg penuh berkrim itu)huahua..
jgn mara ye nenek.......
ha ah..bley jugak pggil diye nenek..
Alahai, last2 mmg tak bis gak la ayam tuh,


Dan skang dah hampir 2 jam selepas mkn,
perut masih terasa mcm baru lepas mkn,
Mak aiii,...rasa penuh semacam...
sesengal sana..sesengal sini...
Beginikah agaknya bila dah 3bulan lebih???
Mungkin la..


Dan setiap malam skang dah sapu maternity oil..
dah gatal perut you...
angah pesan jgn garu..nnt byk stretch mark...
adeh..
so time my hubby takde rajin la pakai sbb bosan kan..
hehheh


lamenye..bila la pakcik nak balik ni..
hehhe
adeh..
keyla, hari mood kurang muntah..
heharap flight pak cik touch down dgn slamatnye mlm ni terus di KL ye...plzzzzzz
ye syazana insyaAllah..
"God heard you!"
;-)
waaaaa..rase rindu..
yang..
sampai...
ade byk luv luv luv di depan mata..
bing bing bing


                                                          saya rindu kamu pak cik..!;-)

Tuesday, March 16, 2010

Sangkaku cerah sampai ke petang

Today dah masuk mggu ke 14..
Alhamdulillah, moga aman ya baby kamu dalam tummy umie,
cumenye...
Igtkan dah habis alah n mual,
Meleset dong,
Masih seperti awalnya,
nape ntah?
Itu mmg tak pasti mengapa dan kenapa..



Kurang amek Obimin???
amek jugak tapi kekadang tu adalah skip jugak,

huhuhu,
Tapi doc ckp suma ok,
Darah sume ok,


Doc ckp kalu muntah2 pun bgs,
Itu tanda bayi sihat..amin...
Harap2 anakanda aku pun sihat ye..


OK. Tak bley nak tuleh byk2 nnt pening!
Saya pening..Beransur dulu deh!

Thursday, March 11, 2010

Cahaya Hati : Opick

hati rasa mau layan layan
nak dengar lagu layan layan jiwa
lirik pun dah dapat..
adeh...
bila bukak gak nak search kat opis ni...
tapi alahai..
dia bagi sign ni ja.....

igtkan cimb yg wawa bukak pagi tadi je ade tuleh cam tuh...
adeh...
oklah.
boring..
nak balik lah.

ni lirik lagunya..huhuhu
kalu sesape dapat download send la kat i ye..
hehehhe..


Allah engkau dekat penuh kasih sayang
Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
Karna kemurahan-Mu
Karna kasih sayang-Mu

Hanya bila diri-Mu
Ingin nyatakan cinta
Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
Kau selalu terjaga yang memberi segala

Reff:
Allah Rahman Allah Rahim
Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
Allah Rohman Allah Rahim
Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi

Di setiap nafas di segala waktu
Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
Kau yang selalu terjaga yang memberi segala

Back to Reff:
Setiap mahluk bergantung pada-Mu
Dan bersujud semesta untuk-Mu
Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu

Back to Reff:
Yaa Allah Ya Rahman
Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
Ya Nurul Qolbi
Yaa Allah

Wednesday, March 10, 2010

Nak mcm ni..

Nak yg macam ni..
kat mane ek ade jual..
dulu masa tak pregnant belambak je rasa ada kt kedai..
skang mcm tak nampak atau tak perasan...
                                                                  kat mane ek ade??
wane ape silver or navy..
mmm.. like it!

Tuesday, March 9, 2010

Ini saya dan kamu ke.

ini kamu..
dikala muda mudi..
happy2..suka hati..
being like a stars!..ohohoo





bila kamu naklagi cantik..
nak solid sana sini...
ohh..lets gym!!!


ini bila time jadi housekeeping dirumah sendiri,
janji kemas dong!


ek..bila kamu dah kawen..
oppsss..kamu sudah punya ini..
do not being stress..
be happy being a women..
u've never regret.

oklah..mau pegi makan.lapo.

Monday, March 8, 2010

Tut

Mual.

Mengantuk.

Nak tulis blog pun aku seperti nak termuntah.

Ok lah.
Cau dulu.
Seperti sudah tak tertahan.
Pening.


Thursday, March 4, 2010

ada sebuah masa-e'-lah



Baru lima minit lap habuk kat kabinet tv,
Pegi dapur  dan,
Bila patah balik,
Habuk dah melekat kat kabinet tv,
Aduyai,
Itu baru kabinet tv,
Lum lagi meja laptop somiku,
meja makeup dalam bilik,
TINGKAP lagi la,
cepat gegila naik habuk,
Umah plak sebelah highway,
Adoi,
ngah dok MS ni lagi la ponat nak cuci slalu,
Any suggestion ke,
Pada mereka yg ada petua tu meh la kongsi,
Pada ibu2, isteri2, anak2 kepada ibunya, cucu2 kepada nenek2nya,
Kot2 la ada petua dari turun temurun.
beginikah nnt..adeh?

Kat mane ade signal ni?

                                                    adeh..ado ko signal ni kt trafic lite?

ariitu masa naik bus ada ibu yg sarat mengandung,
Lalu dia berdiri sahaja tanpa ada yg bagi dia duduk,
Sian diya,
Tapi aku juga turut berdiri,
Semua penumpang pura2 memandang ke tingkap,
Buat2 tak nampak agaknya,
adeh......
Nnt kalu perut aku dah beso pun org buat2 tak tahu agaknya..
huhuhuhu,
Tawakal aja dong,
Tapi ada ja tanda ibu mengandung dalam bus tu,
aduhai...mcm2...

Wednesday, March 3, 2010

Nak pakai baju ape ni???

Adessss..
Lately ni kalu somiku ajak kuar..
Time nak pilih bajulah aku yang mula nak pening..
adehhh..
suar lagilah...tak payah cakap la kan..
masuk je tang perut dah tak leh kancing...
baju mmg la bley pakai lagik..
tapi mmg rasa pelik bila tang perut tu melekat kat baju..
adeh...
mmg ngah membeso perut den..
carik punya carik..
last2 pakai baju yang sama la jawabnya..
dah kena gie bli nih...
ntah bile...
nak kuar pun malas...
                                                           baju mane ni?????

Tuesday, March 2, 2010

Ayam Drumetku

                                           "Menu kita hari ini ayam drumet..ohh nyummy"




Smalam gie care4..
beli ayam drumet..
ha...ptg ni lik keja terbayang2 nak goreng ayam drumet...
mcm sedap je becita skang..
tapi belum tahu sesampainya di rumah..
bagaimanakah?
Tentukah aku memasak??
huahua..pastilah sbb somi ku dirumah.



        "Itu ayam Drumet yang melompat2.."




Pasti lagi lazat bersama nasik putih panas2 n sambal tempoyak..
pergh..
kecur air liur aku...
oklah..kira jadilah...
dah mcm tak sabar je nak sambar peti ais keluarkan ayam drumet itu,
Pesanan akhir hari ini seperti gambar di bawah :




                 "Tapi janganlah sampai anda melekatkan anak anda begitu rupa..huahuah"

stil say no for eating!

Erm...
Walaupun fasa wek wek telah menurun,
Namun selara makan masih di tahap yg tidak memuaskan,
Masih ada mual,
Masih loya kalau tgk org lain mkn,
Agak letih bila nk pk nk mkn pe,
Aduhai...
Bertahan buk!
Minum susu oklah...
Cian baby, umie mkn roti je la,
Kamu mkn la ek, nnt umie dah ok kite mkn yg best punya!
mesti holiyau!!!


Dan tahap mengantukku begitu maksima,
Malam plak panas bila nak tido,
Musim panas skang,
Moga dimudahkan sumanya...
Erm, mgkin take time kot..
Chaiyok mie...

happily eva after









ohh...how sweet..
u will get urs
...da never ending happy...
is believe that da moment when u meet ur Greatest Creator..
;-)

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...