My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, January 30, 2012

~Wafiy n Areessa~

Assalamualaikum,
Selamat pagi,
Uhhhh..peritnya bila batuk tak baik2 ni...
tak selesa berkokok kan di opis plak tu,
Sangat tak selesa,
Aduhai..
Alhamdulillah, Wafiy dah sihat, ummie dia plak yg masih berbatukkan lagi,
sangat mencabar bila batuk time pregnant,
rasa sgt tak selesa,
huuuuuuuuuuuuuuuuu

last weekend wafiy lepak with areessa...
dan ini je sempat snap guna hanset..heee

Wafiy : Salam-salam ...
Areessa : ermm..sorry la tak boley, nnt ummie saya maraaaa

Wafiy : Oklah oklah, eh, bukak kasut ni, atas meja mana bley pakai kasut
Areessa : Abg Wafiy...plzz laaaaaaaa..please dont touch ok..

Wafiy : ok fine..jum amek gambar, smileeeeeeeeeee
Areessa : hummmmmmmmmpp ( Malas betul aku nak layan mamat nih)

hahahhahah..
Adeh..
Aressa bad mood ngantok laaa...
hihiihih


Thursday, January 26, 2012

~Kurus Tak Saya?~

Assalamualaikum,
Hye acik-acik, pak cik-pakcik, n kwn2 juga,

Amacam cuti panjang?
ada ok ke?

Wafiy balik kampung sekejap,
Dan Wafiy actually baru baik demam,
batuk n selesema masih ade sket2,
Masa demam Wafiy langsung tak mahu makan,
Tak sedap mulut kot agaknye,
Susu pun minum tak banyak,
Dan..Wafiy telah mengalami kekurusan yang banyak,
hehehhehe,

Tapi skang dah lalu makan,
Cuma mungkin nak kena tukar susu kot,
Wafiy mcm dah tak nak susu coklat kot,
Air masak dah banyak minum,
Dulu langsung taknak,
Nasi pun makan dah banyak,

So selamat ya semuanya,
Jaga diri ye,
Sekarang musim tak sihat,
Umi Wafiy pun tak sihat,
Dia batuk2, Malam2 dia batuk kuat jugak,
Malam2 Umie susah nak tdoq, kesian umi..

Last week before balik kampung Umie bawak jumpa adik,
Wah..dah scan tau,
Adik gerak2 masa kami p tengok dia,
Dia dok ape ntah,
Kalau ikutkan doc mcm dah cornfirm jantina,
tapi doc kata next scan nnt tgk lain,
hehehheheh...
Adik oh adik...

hye..inilah gambar abg wafiy yang kurus..

;-)

Oklah..sampai sini dulu ye...
bye bye
Assalamualaikum.

-----@ Naufal Wafiy

Wednesday, January 18, 2012

~W.W #7~


~20 Weeks~

Assalamualaikum,
Moga dalam barakah Allah.
;-)

Lambatnya baru dapat update,
Kekangan masa dan juga tenaga,
Lately ni selalu sangat rasa tak bermaya,
Sanga letih dan penat,
But..Alhamdulillah...

Dan disebabkan peredaran masa yang begitu cepat,
Tak sedar yang adik Wafiy dah masuk 20 weeks,
Tu pun sbb tgk ticker kat blog,
adeiiiii...

20 weeks.
Memang ada perbezaannya ok dengan mengandungkan Wafiy dulu.
Kalau time Wafiy dulu,
Waktu ni muka saya dah berchubby sket...
Badan pun cam dah naik sket kot time tuh.

But this time,
saya mencecah 48kg - 5 month.(berat asal adalah 47kg++)
Dan selalu rasa sakit kat ari2,
Pastu sakit pinggang bukan main lagi,
Jalan pun kdg2 perlahan,
Dan one thing, saya sembelit.
Aduhhh..rasa nak nangis ok time nak poo poo...
Mungkin juga cuaca panas,
Air minum kurang,
Badan penat sangat,
And pagi ni pun hanya sempat breakfast biskut n susu,
Now rasa mcm lapar,
Dan nnt waktu luch makan dengan nafsu yang berkurang sbb penat kott..
Nasi saya lately ni selalu tak habis.
Sorry baby, but saya tak lupa makan kurma selalu..;-)
Kurma mmg sgt membantu.
;-)

Dan keadaan cuaca panas ni jugaklah Abg Wafiy skang tengah demam+selesema+dah mula batuk since semalam,
Malam2 asik mengigau bangun tak selesa agaknya,
Umie pula dgn sakit kepala dan tak larat,
Memang dugaan itu nikmat,
Untuk terus bersyukur
;-)


ni masa 5 bulan kendongkan Wafiy. hihihi


dan ini pi latest kami dua branak
Umie at 5.
Wafiy masih selesema.
huuuuuu

oklah .
Stop kat sini dulu key,
Esok baru nak gie scan and jumpa adik Wafiy,
Insyaallah...;-)

Assalamualaikum..

------@ Ummie Aie'sya

Wednesday, January 11, 2012

~W.W~

miss him..;-)

Tuesday, January 10, 2012

~Dia Kata~

Just a simple entry , sharing all mine.


Dia kata before adik pakai,
 abg Wafiy nak pakai lagi skali,

|
|
|
Dia kata before adik kuar,
abg Wafiy nak prepare siap-siap menan tuk adik main,
Dia kata before adik kuar,
 abg Wafiy nak siap-siap diri jadi Abg,

|
|
|

Dia kata lagi....
Abg Wafiy mahu kongsi bahgia dengan adik nanti..
Dia kata lagi...
Abg Wafiy mahu jadi abg yang baik ;-)


Dia kata..dan kata lagi...
Bila adik dah ada nanti Abg akan jaga adik ok, dun worry (he make a promise)

Bila lagi dan lagi...
Abg Wafiy actually hanyalah seorang abg yang masih kecil,
Fikiran jugak masih baby,
Abg Wafiy juga masih baby,
Moga Abg Wafiy akan bantu Umie jaga adik nnt,
Mungkin tubuh dan umurnya masih mentah dan muda,
Moga kasih sayang dapat membentuk jiwa besarnya.

Abang Wafiy make his promise :
Dear Umie,
Wafiy akan sayang umie... walaupun bila adik dah ade nanti.
(Wafiy seperti mahu menyejukkan hati umienya, yang sebenarnya dia menguatkan hatinya) 

Naufal Wafiy, umie dan abie sayang Wafiy selalu , sama-sama kita sambut kedatangan adik nanti insyaallah..
dengan limpah kasih sayang Allah,
yang menyemai cinta dan kasih sayang ini.
Aminnnn

Just a simple entry, have a nice day everyone.

------@ Ummie Aie'sya

Thursday, January 5, 2012

~Hye Tahun Baru~

Assalamualaikum,
Selamat tahun baru....
Sekejap betul dah masuk tahun baru,
Nanti sekejap je dah tengah tahun,
Smuanya pantas.

Moga Allah permudahkan semuanya.
Tahun ni insyaallah bakal menantikan orang baru,
Semangat and azam baru,
insyaallah moga dimudahkan semuanya.
Aminnnnnnn.

Key all,
selamat bekerja,
selamat berjuang,
selamat menikmati hidangan nikmat kehidupan dari Allah.



;-)

-----------@ Ummie Aie'sya

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...