My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, May 14, 2012

~Lagu Boleh Craving Ke?~

Assalamualaikum and Hye?
Today byk pulak nak update,
Mood tengah ade...
dan baru selesai kerja2 tertunggak..
;-)

Korang....
Satu lagi craving tuk pregnancy kali ni yang saya lum sharing ngan korang,
Suka sangat kalu dpt dengar lagu Diatas satu Cinta.
Penah dengar tak?
Dengarlah....sangat best!
Eermmm..boleh ke nak upload kat sini ek?

hihihiih,
Best kan?
Terasa craving jugak tak?
hehehehhehe

Layan lagu pun okey dongggggggg...
Have a nice day everyone!

daaaaaaaaaaa


---------@ Ummie Aie'sya

~Selamat Hari Ibu~

Assalamualaikum...
Alhamdulillah..
Saya masih bekerja dan masih setia mengendongkan si anak kecil,
heeeeeee

Selamat Hari Ibu.........
Moga lebih bersemangat ya!

Dan Sabtu lalu,
Keluarga sebelah suami ade buat majlis surprise kecil kecilan sempena hari ibu,
Hehehehhe,
Alhamdulillah, kenyang dapat makan sate!

So kita tgk foto ajelah ye today,
tak tau nak merapu ape dahhhhhhh...





Wafiy and Hadi...
Hadi sepupu Wafiy..
Beza Wafiy and Hadi 2 bulan jeeee..
So dah mcm kembo bila gayanya...hehehe

nilah juadah mantabbbbbbsssss..
sate terbaik ,!

kek hari ibu,
huhuhuh...
tak sangka den pun dah jadi ibuuuuuu..

Umie Aie'sya(heheh), Mak, Kak Zue and Kak Jue..;-)

Okeh, makan lah kan!..

Makan lagik

dan budak angry bird ini...
dah salin baju tdoq pastu main sakan lagi..
masuk ja keta trus ke alam mimpi..hihihihih

hehhehe..
itu sajalah ..
just a simple makan2 but really mean and touch it,
So...
Lagi skali buat semua,
Selamat Hari ibu ye,
May Allah Bless all of you...


Al Fatihah.
Buat My Mama and Mak.
Moga Allah merahmati Mama and Mak.
Selamat hari Ibu!
;-), lots of luv!



-----------@ Ummie Aie'sya



Friday, May 11, 2012

~Abg dan Adik nak Tutti~

Assalamualaikum,
Hye All...
Salam Jumaat semoga barakah kehidupan hari ini dan seterusnya.
Amin!

9 bulan adalah tempoh bulan kandungan yang agak cuak ,
Tapi kalau nak diikutkan, sampai skang saya masih buat2 macam tak sarat,
hehehehhe,
Dukong Wafiy pun masih digagahi jugak,
Panjat tangga opis (sbb lift kat basement rosak)
Dan berjalan ke sana sini,
Berjalan dari rumah ke tempat kereta juga mmg jauh2 sbb almost mmg tak penah dpt parking depan rumah kalau hari kerja ni.

Dan Alhamdulillah...
Tuhan masih kurniakan kudrat tuk saya kuar pergi kerja,
Ulang alik hantar n ambil Wafiy,
Laksanakan rutin2 biasa,
;-)

Alkisahnya,
Di suatu petang bawak Wafiy jalan2 dan beriadah di taman...
dan dengan tak semena mena terasa nak mkn tutti futi,
Ditambahkan pula cuaca panas,
So sangat yummy yummy bila dapat menyantap nya dan mengenakannya di tekak
(bahasa yang rajin ok)
Dan masih merancang untuk mendapatkannya lagi skali mggu ni bersama Abie pula..

Ye Wafiy dan Adiknye yang nak makan Tutti Futi,
Umienya tumpang sekaki..
(cover baik punyerrrrrrrrrrrr)
hai!
saya nak mkn sekerim nih!
yummeh!


ye..
Wafiy makan seket je sekerim..
yang dia mkn adalah topping milo tuuuu
habis dia kutip!



Heeeee...
Actually pregnant kali ni dan yang lepas saya biase2 aje dari segi kempunan makanan,
Seingat saya,
Saya hanya betul2 teringin makan keotyau celop!
(dan saya ngidam jugak masa kat wafiy dulu)
Dan sebenarnya makanan tersebut saya makan masa waktu di matrik perlis duluuuuuuuuu
Jauhkannnnnnnnnnnnnnnn
Tapi Alhamdulillah Allah permudahkan...
Saya dah mkn tak silap 3 kali or 4 kali tuk pregnant kali ni sbb makanan tersebut ada jual kat nilai
(Mmg terbaik dan sebijik rasa dia masa mkn waktu matrik dulu)
hehehehehhehehe
Jap nak kodek kodek cari gambar...
Haaaa..ade ade jap..

ni lah ketyau celop top!
hehehhehe
mmg lain ok, bukan mcm ketyau sup biase tuuu
ala2 siam sket, siap ade kangkung dlm tuuu
sup dia mmg terbaik tok.

dan ini rencah2 yg boleh makan bersamanya..
heeee
tetibe rasa terliur dan mcm nak mkn lagi lah!

hehehhehe...
tetibe today mood rajin story pasal makan,
Anywez itu saje nak citer...
Tak tahu nak update ape...
Hermmmm..
rasa tak sabar jugaklah nak bersalin ni...
Tapi masih ada rasa cuak nye...
Saya mohon doanya daripada semua moga saya dimudahkan sewaktu kelahiran kalini...
;-)
Moga Allah mudahkan saya dan baby..AMIN!
Alfatihah.

So, selamat berhujung minggu,
and take care,

Ingat Allah selalu ada, dan berada dekat denganMu,
bila Kau memaknakan hembusan Nafas, dan kau akan Tahu betapa cintaNya TuhanMu KepadaMU...
Salam Jumaat dan Assalamualaikum...
;-)


------@ Ummie Aie'sya

Friday, May 4, 2012

~Anak Terunaku Yang Manis~


Assalamualaikum...
Wah lama sangat menyepi dari berblog nih....
Haiyohhhh...

Memang tak sempat lah uols,
Dengan kepenatan berganda dan mood adalah tak sabar mahu cuti,
Apepun lambat lagi, hujung bulan nih baru cuti kottt...

Hehehheeh,
Rindu abg Wafiy tak?

Abang Wafiy semakin manis lah...
hehehhehe,
Dah boleh dah diharap suruh itu ini,
Hehehehe....

Apapun umie mmg agak nervous dan cuak menunggu hujung bulan ini...
Moga dimudahkan semuanya
Aminnnn....

Keadaan juga agak kurang stabil tapi masih aktif berjalan ke sana sini
Masih drive ke tempat kerja,
Masih seperti biasa rutinnya, heeeeeeeeeee

Cuma keadaan agak terbatas bila kesakitan datang tiba2,
Adehhhhhhhhh...

dan ini picta di hari ini,
Umie at 9 , peace yowwwwwwwww!

sama manis tak dengan anak teruna ku?
hahahhaha...

oklah,,,, sebenarnya dah tak larat and sakit kepala memandang ke pc nih,
End dulu keyy....

bye and assalamualaikum ;-)


------@ Ummie Aie'sya

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...