My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, September 28, 2012

~La Tahzan~

Assalamualaikum...
Salam Jumaat...

Ketika seorang manusia mendapat kesusahan,
Manusia itu mengeluh dan berkata,

"Ya Tuhan, musibah apa ini"
"Ya Allah, sakitnya ujian ini."
"Ya Allah, punahlah hidup ku selama ini"

Begitunya seorang manusia itu merasa sangat kecewa,
Bila dirinya ditimpa musibah,
Merasa begitu perit,
Merasa Tuhan menyiksa kehidupannya.

Tapi bila hari ini,
Dengan kasih sayang Tuhan,
Tuhan membebaskan manusia itu daripada keperitan,
Sehingga manusia itu mampu hidup sempurna dan bahgia daripada kesusahan dahulu,

Indahnya Cinta Allah..

"Allah boleh mencampakkan kesedihan dalam diri insan,
Tanpa mengira siapa insan itu,
Kadang-kadang dia orang besar,
Kadang-kadang dia orang kecil,
Kadang-kadang dia rakyat,
Kadang-kadang dia raja,
Kadang-kadang kesedihan boleh datang oleh insan dan dia pun tidak tahu kenapa dia bersedih,
Kadang-kadang Allah jadikan satu masalah kepada insan,
Yang pada orang lain tidak menimbulkan kesedihan,
Bila sedih datang manusia mula runsing,
Manusia mula mencari bagaimana dia nak keluar dari rasa sedih,
Bagaimana dia nak keluar dari dukacita kehidupan,
Ramai orang menemui Allah dan mencari Allah ketika dia sedih,
Dan tak ramai orang yang mencari Allah ketika dia gembira,
Walaupun kita tak disuruh mencari sedih,
Tapi SEDIH berjaya membawa kita berjumpa Allah,

Tapi pada dia mengundang kesedihan,
Bila dia sedih, dia akan mencari jalan keluar ketika kesedihan,"

Petikan daripada ceramah Dr. Asri-Hakikat Dukacita
 
Begitulah Allah,
Sentiasa menunggu dan menanti kita,
Begitulah Allah,
Sentiasa memberikan bahgia pada Hambanya,
Begitulah Allah,
Yang menguji manusia dengan keperitan untuk membawa manusia itu pulang pada Allah,
 
 
Allah sentiasa memujuk hati hambaNYA,
La Tahzan
La Tahzan
La Tahzan,
Jangan Bersedih, Jangan Bersedih, Jangan Bersedih.
 
Kerna sedih kita bertemu Allah,
Kerna sedih kita sujud kusyuk pada Allah,
Kerna sedih kita merasakan dunia ini bukan apa-apa,
Kerna sedih kita sentiasa mahu jumpa dengan Allah..
dan kerana sedih membawa kepada kehidupan yang lebih bahgia di akhirat kelak.
 
Selamat berjuang para pejuang,
Selamat berjuang kerana Allah.
 
Salam Jumaat semua.
Assalamualaikum.
 
;)
 
------@ Ummie Aie'sya


Thursday, September 27, 2012

~Petang-Petang tunjuk Skill~

Assalamualaikum,
Alkisahnya Wafiy di petang weekend,

Dulu masa mula dapat scooter,
Mmg jangankan naik,
tengok pun dia dah takot,
tak tahu ape ntah diye takot,
Skang jgn ckplah mmg pantang lah tgk,
mmg nak naik semedang..

Ahad petang haitu bawa Wafiy beriadah kat Dataran Putrajaya,
Kat Dataran mmg happening,
Mcm2 jenis mainan ade...
hehehhehe, rugi plak tak amek gambo, huhuhu
gambo Wafiy je lah ade...

 style


 stylish
 
 

 ada style lah!!
 
 
last but not least,
style with umie and dede
 
 

                                                 with da gurls ;)
 
                           
 

hehehehe,
tetap ada gaya..adoiiiii
siap dia nak carry dede kat belakang tuh,
hihihihi
 
 
k,
dah bis cite dahh aaaaaaaaa
;)
 
 
 
---------@ Ummie Aie'sya
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Wednesday, September 26, 2012

~Hey there is a little princess~

Assalamualaikum,

There is somebody in a gloomy room,
Who????


Hey,
There is a princess in a gloomy room,

A princess sleep well,
Sleep tide ;)

Hey,
There is a little princess,
please do not disturb,
So please be quite..

:)
Aimy Imani,
Sleep well,
And later wake up with cheerfull smiley on face,

Hye Little Aimy,
Dont be sad,
If you hungry, here i give  umie's milk to you,
And you can smile and smile




Hye Little Imani,
I never called you as Imani,
But i love Imani too...

Hye Little Dedek,
Here is Abg Wafiy,
Will comfort you,
Will play with you
Here i give all my ballons to you,
;)



Dear dedek Aimy,
Please do not cry,
Umie will pick up us later,
So we are waiting together,
Just smile dedek,

Little Dede,
i love you dede,
alwez, and here i give you my flying kiss..
To make your day, dede
;)

that's all my poet to my dede,
bye bye...
and peace.

 ;)

------------@ Abang Wafiy

~ WW ~



Friday, September 21, 2012

~Selamat Berhujung Minggu~

Assalamualaikum...
Selamat Petang,

Need to refresh.
Tired,
Many works, many reports have to settle, many minutes to write-up..
But...weekend is weekend!
;)

But Hubby will outstation this weekends,
Selamat Berjuang Abie,


Ape plan korang?
Saya lepak di rumah dengan anak2 aje..
:)
Happy weekends everyone...
May Allah bless ..;)
Jom baliksssssssssss
;)

Mood adalah nak decore decore..kikikiki
 
 
--------@ Ummie Aie'sya

Thursday, September 20, 2012

~Gloomy please go away~

Assalamualaikum,

How's your day today?
Moga lebih baik dari semalam,
Bila rasa gloomy...
Cepat2 tepis2kan ia, kerna suram salah satu penyebab negatif yang memulakan hidup kita..
kan? betul kan?

So, kuatkan semangat and say it..

"Gloomy, please stay away! "

 And keep pray positive word as your doa, read silently...all da time...and istiqfar..

"Dear Allah, give me your strenght , to assist me , pleaseeeeee"


Dan begitulah sehari-hari,
Allah memberikan kita ujian hari ini,
Kerna hari esok Allah menjanjikan Pelangi.
Tapi jangan kecewa jika hari esok  pelangi itu belum menampak kan diri
Sabarlah menanti kerna janji Allah itu pasti....

Saya juga bersabar menanti..begitu juga semua...
Keep walking, keep trying, keep praying..
Hati juga mahu menangis, maka biarkanlah..
Menangis lah duhai hati...
Menangis kepada Tuhanmu...
Sampai tenang...insyaallah...

Hari ini hari kita,
Esok lusa hari dia...
Allah jua yang tahu dengan aturannya...

Hari ini kita bersyukur,
Hari esok kita tambahkan kesyukuran...
;)
There is a connection between us with Allah..
Mensyukuri..thankful..to Allah...
Memberi kita setiap sedutan nafas,
Memberi kita kelapangan dan kekuatan meneruskan hari ini...
Tuhan dan hambanya....
;)

Menggembirakan Sang Pencipta,
Membahgiakan Allah...
Adalah dengan membalas cintaNYA.
;)


May Allah Bless your day!

Say Cheeseeeeeeeeeeeeee!


 
all readers!
Stay cool, dont be sad, Wafiy's here pray for you!
Dear Allah, Let them be happy in what ever they do, bless them!
'"
'
'
'
'
 
writing... keep me more calm..and now got to go...
c u again..
assalamualaikummm...
 
 
---------@ Ummie Aie'sya

Wednesday, September 19, 2012

~A week with a hectic duty~

Assalamualaikum,
Dear all readers,
May Allah bless all of you.
Yes. My doa' .
Mendoakan kerahmatan juga kebahagian buat insan lain.
:)

What a busy day, hectic week, rushing date line, fullest of meeting.
Yes.
This week sangat berjiwa kental.
Bismillahirahmanirrahim.
Dengan nama Allah, yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Bila memulakan dengan bismillah hati lebih tenang.
Kerna kita mengingatkan diri yang kita punya Tuhan yang limpahkan kasih dan sayang.
Tatkala kita rasa sebal dan marah mahu memulakan sesuatu,
Bila mana kita merasa tidak adil tuk diperlakukan sebegitu dan sebegini,
Sebutlah nama Allah.
Insyaaallah...bila kita menghargai Tuhan, Tuhan sentiasa hargai kita,
Mari mulakan ibadah,
walau dimana, segenap sudut dan pelosok...
Happy Working.
Starting with Bismillah.
Nawaitu lillahitaa'la.


Mana Wafiy???
Wafiy dah pandai request ye nak ambek gambar sorang2...
hehehehhehe
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

(here a picture Wafiy's request want to be snap alone)
Hye all ,
Wafiy's here wishing a good day to all da readers!
Stay cute just like me ;)
Allah love you ,
'
'
'


anak teruna!
'
'
'

 
 
Selamat bekerja,
Sampai sini dulu ok,
Saya juga sekadar melapangkan hati singgah di blog sendiri :)
 
Chit chat sorang2 kat blog tak de sape marah kan???
heeeeeeeeee...
C u !
 
Assalamualaikum...
 
 
-------------@ Ummie Aie'sya.
 


Tuesday, September 18, 2012

~Today is Tuesday~

Assalamualaikum,
May Allah bless every single breath.
;)

Selamat meneruskan ibadah,
selamat menjalani rutin yang penuh barakah,

Today.
until when? we do not know,
But Allah knows.

Barakahkanlah rezeki kami.
Amin.

--------@ Ummie Aie'sya

Wednesday, September 12, 2012

~Sambutan Kecilan Sahaja :)~

Asssalamualaikum,
Selamat petang,

Ni cerita upacara mengejutkan sang besday boy semalam,
Actually mula2 tu plan bukan nak surprise sgt,
Tapi alang2 dah nak buat dan si suami pun tak tahu,
maka jadikan jugak
:)

Ramai yang telah menjayakannya...
Tokde, Acu, MIL,FIL..
dan seluruh keluarga sebelah husband.
Dan saya mmg pesan jangan gtau my husband tentang program yang dirancangkan ni.
:)

Sepatutnya semalam my hubby kerja,
Tapi tup tup tup last minit dia msg dia ada hal penting kena uruskan dan dia off smalam,
Saya pula dah planning time off dan nak masak2 petang tu,
Jadinya saya tak jadi masak, dan hanya beli.kikikiki,
Padan muka sbb nak surprise lah kononnya.
;)

So , start tengahari dah communicate dgn my SIL,
Dan saya dah call semua family tentang aturcara dan kat mana nak berkumpul.

Jadinya, saya pulang kerja macam biasa,
Dan buat2 takde ape yg berlaku.

Lepas maghrib,
Maksu and all family yang dtg dari rumah BIL semua dah sampai kat bawah rumah,
Masa my SIL call ckp dah sampai bawah rumah,
Saya buat2 cakap kawan dtg nak amek brg,
dia tak suspek pun siap soh bawak turun sampah
adehhhhhh (-_-")

Cuma lepas dah turun bawah,
Tokde yang jugak bawak kek besday lum sampai2
agak lama (20min jugaklah kat bawah kot)
kakakkakkakak (mahu nak kantoi nih)

Dan dari bawah kitaorang naik ramai2,
bagi salam
dan........................
bukak je pintu tgk2 my hubby takde kat hall
apadaaaaaaaaaaaaaaaa
sib baik tak nyanyi terus,
rupanya dia dalam bilik tidurkan aimy

So saya masuk rumah mcm biasa saja dan suruh dia gie tgk Wafiy kat luar pintu
Masa tu muka husband saya dah berkerut,
hahhahahah, dia dah mcm pelik,
and finally diorg kat luar tak nyanyi pun just wish jelah hahahhaha
sekali my husband nak konon2 tuutp pintu tak kasi diorg masuk
hahahhahhaha
dia tak terkejut tapi mcm pelik kotttttttttttt
dan dia tak tahu pun org nak dtg.........

so finally kitaorg pun sambutlah besday Abie dan juga secara tak langsung Wafiy jugekkkk
:)

besday boyssssss
abie n wafiy
Wafiy mmg tak bley blah tgk upin
dia nak terkam terus!
 
 
 
 

tgk tu!
kamera pun tak nak pandang
 
 


dede dah tdo,
tu pun dah ngamuk2 masa nak potong kek
kikiki




ni sape ek?
tukang kelui org sana sini
hihihihihi




tidak dilupakan kerjasama semua pihak!
plus tokde(tiada dalam gambar sbb tengah ambil gambar)
hihihii
 
finallyyyyyyyyyy...
habisssssssss...
 
Objektif majlis/program :
 
Hanya sekadar mengisi sedikit ruang waktu untuk menyambut hari kelahiran yg tersayang.
:)
just simple, sgt simple....
saja suka2 dan mmg berniat kumpulkan kuarga hubby supaya ada sedikit rasa happy di hatinya
(erm...happy tak???)
;)heeeeeeeeeee(bunga sgt ayat)
 
 
'
'
'
'
'
 
selamat hari lahir sayang sayangku..
Abie n Wafiy
;)
May Allah bless!Ameenn!
 
 

~WW #8- Teaser Sanah Helwah Abie n Wafiy~



~Met Milad Abie~


 
11 September 1982
::Dear Abie::
Selamat Hari Lahir.
Allah mendugamu kerana menyayangimu,
Allah menguji perasaanmu kerna dia kasih padamu,
Ya Sabbur, Yang Maha Sabar,
Moga Allah beri kekuatan,
Be strong,
Perancangan Allah itu lebih baik kepada kita kan,
So Abie,
Go Fight Win!
Never give up please......
;)
 
Salam sayang ,
Umie, Wafiy , Aimy
 
 

Monday, September 10, 2012

~Bihun Sempoi~

Assalamualaikum,
Tajuk sempoi lah sgt,
Kikiki,

Okay,
masa masak kat dapur hari tu,
Saja gatal2 nak test kamera lama,
Nak buat Micro picture,
Hehehhehe, sbb tulah jadinya segala mcm gambar ini ye..

Secara tak lansung dapatlah bihun sempoi nihhhhhhh...
Saya masak semua sempoi2 je ye,
Main lempar2 je,
Bihun goreng je pun,
Tapi oleh kerana nak ngetest amek gambo, maka di upload kan lah jugok haa

bawang siap ade air nitis2 lagi tau..
;)


daging segar yang potong cantik2
;)

Ni je sayur yang saya guna,
daun bawang..
dan
'
'
'
'
'
'
'
'


siap!

Actually ni kamera masa nikah dulu,
saje je godek2 kamera ni ha..
hihiihih,
 
 
keylah,
selamat berbuka sesiapa yang berpuasa hari ni
;)
 
 
--------------------@ Ummie Aie'sya
 


~Spagetti Black Pepper, Yummeh~

Assalamualaikum,
Hye hye hye...

Today last posa nam,
Insyaallah sok raya ;)

Dah lama tak update pasal masak2 kan?hihihi,
Last weekend,
Saje2 goreng spagetti, boring asik berkuah je...

Jadi berinisiatif kasi goreng itu spagetti lah!

Tarraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!



 
bawang putih , bawang besar and black peper(ditumbuk)-tumis sampai naik bawu
masukkan sedikit cili, sket je
pehtu masukkan sos tiran, sos cili, sos tomato,(1 sudu besar setiap sos tu)
Masuk daging or ayam (ikut citarasa key)
Pehtu masuk sppagetti di leleio(hahahha, merepek)
dah tu potonglah sayur2 ape yang nak masukkan,
siap!
Yummeh key..
kalau nak pakai mee kuning pun ok...;)
 
 

sekiannnnnnnnn...
trylah kalau boring2 ;)
 
----------------@ Ummie Aie'sya

~Ustajah Aimy Imani~

 
;-)
Sent from my BlackBerry® smartphone

Thursday, September 6, 2012

~Janji Palsu~

Ingatlah ketika Tuhanmu mengeluarkan, dari anak-anak Adam keturunan mereka dari mereka dari sulbinya dan menjadikan saksi atas diri mereka sendiri (dengan pertanyaan): “Bukankah Aku Tuhanmu?” Mereka menjawab: “Ya! Kami bersaksi!” (demikianlah), supaya kamu tidak berkata pada hari kiamat: “Ketika itu kami lalai” (Q., 7:172).

 
Assalamualaikum dan salam petang Khamis,

Sesungguhnya ayat ini mengingatkan kita,
semua manusia, bahwa ketika dalam kandungan ibu, telah ada perjanjian dengan Allah.
Dalam ayat ini, menunjukkan bahwa manusia telah berjanji dengan Tuhan,
bahwa memang Allah lah Tuhan semua manusia.

Namun setelah dilahirkan, dan berkembang menurut lingkungannya, manusia berubah.
Bahkan dalam ayat di atas, ketika hari Kiamat, manusia yang melupakan janji tersebut, mengaku lupa dan lalai.
Nauzubillah.
Sungguh Tuhan Maha Pengasih.
Kadang-kadang kita sakit hati bila orang lain mungkir janji dengan kita,
Bahkan merasa seperti berdendam dan marah,
Siapa yang suka kalau janji tapi tak ditepati kan?
(Eh Macam dah slogan JANJI DITEPATI lah pulak, maaf tiada kena mengena ok ;))
Mereka yang jujur akan menepati janji,
Itu adalah manusia yang mematuhi hukum alam.
Tapi jauh dan jauh dari hidup kita,
Kita. Saya dan juga anda anda...
Kita lupa yang kita ini berjanji sejak dalam rahim perut ibu.
Semasa suci tanpa dosa,
Semasa diberi nafas berdenyut di dalam rahim,
Itulah janji agung dengan Sang Pencipta.
Berat sebenarnya hati...
Berat sangatttttttt....
Kenang dan terkenang.
 
"Dah 28 tahun aku kat dunia, ada aku pegang janji bersama Tuhan tu?"
"Dah ada anak aku ni, bila nak ingatkan anak aku sendiri ni tentang janjinya dengan Tuhannya?"
 
Sungguh duhai sahabat, teman......
Kita berjanji, anak dalam perut kita pun berjanji,
Mana mungkin kita seperti buat-buat lupa janji kita tu kan...
hummmmmmmmm...tarik nafas dalam-dalam......
Saya bukan sekadar taip kosong,
Saya terkesan bila tiba-tiba tringat , terpandang dan terbaca artikel ni di suatu tempat,
Sedangkan saya dah pernah tahu.
Tapi ............
Itulah manusia,
Kita yang hidup dengan kasih sayang Tuhan,
Tapi rupanya,
Janji dengan Tuhan pun masih belum ditepati,
Janji haruslah ditepati,
Kadang-kadang mengeluh dengan rezeki yang tak pernah kita rasa cukup,
Kadang merasa tak adil dengan hidup yang ada skarang,
Ya Allah,
Betapa sedihnya Tuhan,
Yang sentiasa melihat, dan menunggu ...
pernahkah kita kesah kan betapa lamanya Tuhan tunggu janji yang tak terpatri ni??????????
Semuanya JANJI PALSU dari kita,
..............................................
Ya Allah,
Maafkan kami, Ampunkan kami,
Lembutkan hati kami ,
Tuntunkanlah hati kami mengingatimu,
Pimpinalah kehidupan kami berlandaskan hukum dan perkenan Mu,
Jangan tinggal kami,
Jangan biarkan kami dengan kelalaian yang berterusan,
Sungguh kami lupa padaMu,
dan sepanjang hidup kami selama ini..........
Solat kami tak kusyuk untukMu,
Doa kami hanya meminta2 dunia daripadaMu,
Kasih sayang kami selama ini hanya kuat dilimpahkan pada manusia yang juga Kau berikan pada kami,
Kami melebihkan kasih sayang pada manusia daripada mengasihaniMu,
Kami menabur cinta yang dalam pada dunia,
Kami menyemai cinta pada manusia selebih-lebihnya,
Kami tidak mencintaiMu dengan sepenuhnya,
Malah kami merungut-rungut dengan menyalahiMu dengan kehidupan yang ada,
Malah kami menyalahkanMu bila ditimpa bencana,
Malah kami melampiaskan rasa marah bila berasa kecewa dan berduka,
Tapi sunguh-sunguh sampai saat ini,
Engkau menyaksikan kami lagi,
Tetap menanti setia taubat kami,
Tetap menunggu sujud cinta kami kepadaMu,
Duhai Tuhan,
Hati ini kadangkala berkecil hati dengan kehidupan sendiri,
Maafkan kami duhai Tuhan,
Ampunkan kami duhai Sang Pencipta,
Peluklah jiwa jiwa ini supaya terus terbelai dengan rasa cinta kepadaMu....
Sabarkan hati kami tatkala kami menerima dugaan daripadaMu,
Sungguh kami lemah lagi tak berdayaaaaa....
 
 
 
Allah Engkau dekat,
Engkau berada dekat denganku tapi aku tidak pernah ambil tahu itu
Penuh kasih sayang
Engkau berikan aku kasih sayang, tapi aku selama ini tidak cintakan mu sungguh2,
takkan pernah biarkan hambamu menangis.......
Engkau begitu kasihankan kami hingga membiarkan jiwa kami bahgia, tapi kami???
kerna kemurahanmu,
Engkau Maha Pemurah...
kerna kasih sayangmu....
Engkau yang Maha Pengasih...
Hanya Bila Dirimu
Hanya Engkau Ya Allah, tiada yang lain
Ingin Nyatakan Cinta
Saat ini duhai Tuhan, kami menyatakan sekali lagi janji kami, cinta kami,
Pada Jiwa-jiwa Yang Rela Dia kekasihmu
Relakanlah hati kami, Gengamlah jiwa kami jangan pernah dilepaskan lagiiiiii
Kau yang selalu terjaga
Engkau Tuhan yang tak pernah Tidur dan melihat kami dengan setianya..Allahhhh..;'(
Memberi segala
Kau beri kami kehidupan dan kasih sayang dan segala galanya. SEGALA GALANYA..............
 
 
 
Cukuplah..cukuplahhhhh..
Saya sudah tidak tertahan lagi saat ini,
Dah tak sanggup nak teruskan menaip ni..
Hati terlalu di runtun pilu....
Sempena Syawal mulia..sekali lagi saya dan keluarga mohon maaf atas salah silap selama ni ye,
Moga kita jaga hati kita, Mohon Allah lindungi kita dan keluarga,
Moga lepas ni kita mula ingatkan lagi dan lagi suami dan anak2 dan keluarga,
KITA PUNYAI JANJI YANG MASIH BELUM DISEMPURNAKAN.
 
 
 
Moga solat kita dijagai selepas ni,
Qiyam kita,
Iftitah, Rukuk dan sujud kita disempurnakan...
Kerna kelak jenazah kita juga seperti solat kita...
Wallahualam........Allah Maha Besar.
 
 
----------------------@ Ummie Aie'sya
 
 
 

Wednesday, September 5, 2012

~3 month already~

Assalamualaikum...
Makin lama makin jarang pulak update blog,
Masa mmg agak mencemburui, dicemburui, cemburu, dan cem cem cem lah!
hehehehheh

4 September 2012,
Aimy Imani genap 3 bulan sudah,
Alhamdulillah...

3 bulan...
Aimy sejak umur 2 bulan dah pandai ajak sembang,
Sembang2 pastu senyum lebor2,
Sembang2 pastu kaki lompat2 sket...

Mulut tu asik kuar air liur,
Cam awal je dah kuar air liur,
Tapi logik jugak,
Maybe dia tak pandai nak telan air liur kot..

Tangan Aimy tu selalu kebasahan,
Sebab asik nak masuk jari dalam mulut je,
kadang2 tu ada berniat nak masukkan 10 jari you!
Dah siap buat tangan mcm 'gong xi fa cai' tau!
Dia geram kot, kikikikiki

Aimy kalau duduk dalam bouncer mesti terlonjak-lonjak,
kadang2 tu sampai nak terjatuh dah dari bouncer,
dan mmg dia tido bawah pun,
Kadang kalau dah ngamuk kena pupuk jugak lah..

Bab penyusuan.....
Alhamdulillah sampai skang Aimy masih fully BF,
Skang dah minumbanyak,
skali minum dalam 4 oz,
Dan Aimy sangat kurang gemar Direct Feeding,
Dia nak botol,
Cuma time malam gitu dia pasrah je guna ape pun,
sbb ngantok sgt kot...
Tapi saya mmg kalau nak keluar rumah mesti sedia susu yang diperah dan juga bawak pump,
Kadang2 sampai nangis2 tak nak direct , nak botol baru diam...
hehehhehheheh....
Takpelah, asalkan Aimy masih menyusu akan diusahakanlah sedaya yg termampu...

Aimy tido malam menyusu  jugak,
tapi kejap je,
dan kalau dah tdo tu mmg lama lah tdo,
tapi kalau nak start tdo boley tahan jugaklah nangisnya...
heeeeeee

Berat terkini lum tau sbb esok baru nak gie cucuk 3 bulan,
batuk and selesema Aimy pun dah kurang,
umie makan buah orange kasi vitamin c lebih sket dalam susu, heeee

Dede Aimy dah beshoooooooo,
be good gurl,
my angel, Wafiy's litte dede, abie's little princess.......
Moga terus jadi anak sholehah sayang.......
Al Fatihah.
love love love

oney oney dah 3 bulan ;)


---------@ Ummie Aie'sya


Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...