My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, January 6, 2014

~Before You Close Your Eyes~

Assalamualaikum,

Sedikit berkongsi,
Jiwa bertinta..
Malam ini hujan renyai-renyai,
Mendinginkan malam yang makin usai,
Menghidupkan berjuta ketenangan..
Dan kini hujan makin lebat,
Air yang menitik di bumbung ke bumbung makin kuat..
Mengalirlah titisan rahmat terus ke bumi..
Subhanallah..

Dan selesakanlah tempat rehatmu,
Lelapkanlah matamu,
Dengan zikir dibibir tak henti menyebut NamaNya,
Yang tak pernah lupa menginatkanNya,
Dan jika lenamu tiada bangunNya,
Terimalah redha bertemu Sang Pencipta segenap pencipta..

Kita kembali kepada Dia takkan pernah tahu bila waktuNya,
Kita bersih dari noda takkan kita pernah tahu bila makbulnya,
Hanya Dia, Hanya dia pemilik seluruh jiwa ragamu,
Jangan tunggu hanya disitu termanggu,
Usah hanya terduduk membisu,
Syahadahmu bukti janji cintamu,
Ucapkan lah hingga hujung nyawamu..

Love notes,
Ummie Aie'sya
12.05pm,
Heavy raining, Putrajaya..

Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, January 3, 2014

~Tahun Baru Yang Baru~

Assalamualaikum,
Dear People...smile ;)



Alhamdulillah, kita masih bernafas dan berpijak di bumi Yang Maha Agung,
Moga Allah lindungi kita selalu.

2014!
Cepatnye masa berlalu!!!
Azam tahu baru mahu aktif menulis di blog sendiri...
Mahu dan mahu!hehehehhe, moga Allah mudahkan...
Insyallah nak cuba update satu hari mesti dengan 1 entry at least, hehehe,


Moga tahun baru bawa barakah pada semuanya...
Untuk menjadikan diri kita yang terbaik , buatlah sehabis baik,
;)

Apa agaknya azam umie aie'sya ye tahun baru ni????

Macam-macam nak buat dalam kepala ni, tapi tak tahu dan juga takut kalau tak mampu,
Apa pun alhamdulillah projek chocolate d'crunchy sentiasa berjalan,
Setakat ni ordernya dari sahabat2 terdekat,
Dan masuk tahun ni...
 igt nak open order if ada yang nak buat packing for goodies,
Nak cuba ! CHAIYOK!

Ada lagi satu   azam, tapi yang ini blum btul2 siap dan sedia,
Insyaallah doa-doakan lah ye semua...
moga Allah permudahkan saya untuk semua perancangan....

Saya juga doakan semua bahgia dan makin maju dalam kehidupan masing-masing...
Never give up ye, love your own way,
Jangan bersedih dengan apa yang kita ada, bersyukur dan berusaha memperbaiki segala yang kurang,
;)

(jom blogwalking!)

Allah sentiasa akan bantu kita.
Bila kita sentiasa ingat Dia. ;)
Makes your life more colorful with the blissful way.


Love note,

Ummie Aie'sya

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...