My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, August 28, 2013

~Naufal Wafiy special edition ;)~

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...untuk hari ini dan seterusnya,
Hari ini 28 Ogos 2013..genaplah tiga tahun babyboy Naufal Wafiy
:)

3 tahun yang lalu...
28 Ogos 2010, 8.43malam,
berkumandang azan isyak diiringi teriakkan anak kecill yang baru lahir.

Anak kecil ini adalah cahaya baru dalam kehidupan Umie dan Abienya,
Anak kecil ini adalah anugerah indah buat seluruh kaum keluarganya,
Kegembiraan itu dikongsi dengan rasa syukur dan nikmat,
Alhamdulillah...
""""""""""""___________""""""""""""""""
Dan hari ini hari terus berlalu...
3 tahun ini dalam kehidupannya adalah yang terindah buat semua,
Gelak, senyum , tangis dan keletahnya ,
Pasti dalam igau pun boleh termimpi-mimpi (hehehhe, iyeke?)
Iyeeee, dialah pengarang jantung Umie Abie juga Dede...
Dede?
Iye...Abang Wafiy dah ade dede...Dah jadi abang besar dah diye...
:)
Wafiy dah boleh bercakap banyak...
Kadang-kadang punya excited nak cakap sampai ayat dia bersambung-sambung,
Lasak pulak jgn cita laaa, memang lasak (boy lah katakan-ini juga hasil seni silat yang tak diiktiraf yg telah dilatih oleh Abie nya muheheheh)
Bertanggungjawab dan ringan tangan kalau mintak tolong...
(kadang-kadang ikut mood dia)
Wafiy suka berkawan!
Sangat-sangat! sampaikan kalau baru jumpa kawan baru 30 minit dah nak ikut kawan dia balik sekali,
Beriya-riya sampaikan berlakulah insiden tangisan yang tak tertanggung hati si ibu ini mendengarnya (sebenarnya tak tahan telinga dgr dia nangis kuat2 mcm kena pukul, hehehhe)
Dia suka abang-abang dan kakak-kakak ...sangat suka dan akan asik bertanya pasal abg n kakak dia,
(sedangkan abg n kakak tu dah tak igt pun kat diya, diye je yg xcited habis)
Iye ....kadang2 sampai susah nak calm down, nangis sampai tertidur kerna rindukan kawan,abg dan kakak yg baru 1 hari dia berkenalan (sweet tak? cam umie ke abie lah tuuuu)
Alhamdulillah wafiy menyenangi dan disenangi oleh org lain (harap-harap lah sampai besar terus beradab dan sopan..amin :)
Wafiy dan pandai nyanyi..tahu???
hehehehheh
Lagu "aku sayang umie...umie ku syg umieee..."
Mencairkan jiwa dan raga (aicheh...)
Tapi dia pandai tukar lirik...
dia tukar jadi...
"Wafiy syg atuk, wafiy syg wan, wafiy syg ode, wafiy syg abie...wafiy syg oma, ...wafiy sayang tokbah....." sampai habis satu kerabat semua dia sebut...
Sambil dgn lenggok2 kepala....

Bab makan minum, alhamdulillah...ok ja diya...
Tapi kadang2 kalau cawan polistren tu dia akan gigit2...
Habis rabak cawan tu
(ini mmg tak lain tak bukan ikut perangai sifu dia (abie), pssstttt...sbb abie dia kalau gigit gelas kaca sampai pecah, betul!)
hehehhe haaaa dan suka mkn vitamin C si Wafiy ni....
dan air oren air oren air oren...
Iye..wafiy suke sangat minum oren dan ayam goreng! Ayam goreng!
Banyak keletahnya..itulah Wafiy..itulah baby debob gemoi gemoi umie ;)
Alhamdulillah..
Hari dah 3 tahun ye sayang..
Selamat Hari Lahir Wafiy,
Moga Allah mudahkan perjalanan hidup Wafiy dunia akhirat..
Jadi anak soleh, syg Allah, Rasul, Umie , Abie Dede dan semua..
Moga diberi kesihatan dan barakah...
Insyaallah Allah ada dalam setiap langkahmu..Allah ada..;)
Selamat hari lahir yang ke 3 Naufal Wafiy.....
Salam sayang selalu...
Sent from my BlackBerry® smartphone


No comments:

Post a Comment

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...