My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, December 23, 2013

~Rindu Seorang Imani~

Assalamualaikum,

Hye hye hye!
Macam tak percaya dapat update story haini! yeayyyy!

Yup, ini kisah nye Aimy Imani last weekend,
Aimy ni badan je kecik molek, tapi suara lantang,
Menangis pulak jgn cakaplah, kadang2 sampai kaki dia pun bergerak atau lompat sama,


Aimy Imani.
Dede.
Last weekend mmg Abie takde, training and semalam baru sampai pulang.
Abie pergi start hari Khamis malam,
Dan kebiasaannya mmg kalau balik rumah, mmg si dede akan cari abienya,
Atau paling kuat pun kite cakap abie takde, abie gi go!go!go!, dia akan ok,
Atau paling tidak pun tunjuk je gambar kat dinding.
Dia akan ckp tu abie dan senyum dan terus main....


Nak dijadikan kisah hujung minggu ini Si Dede cube mengertikan bahwasanya dia nak jumpa abie,
Sabbtu pagi dia tanye, umie mcm biase tunjuk gambar kat ruang tamu,
Sehinggalah malam...dia dtg kat peti ais sebut abie abie abie!
Memang kat pintu peti ais ade gambar abie nye,
Rupanya dia nakkan gambar tu, nak pegang sendiriiiii...
Saya pun amek dan kasi kat diye...terus diye jalan ke ruang tamu sebut abie abie abie,
sambil bawak gambar berbaring......
dia pun pulun lah belek gambo sambil baring....

Esoknye(hari Ahad)...
Petang dia tanye lagi, tanye lagi..sambil tunjuk phone pulak....
Saya bagi je la phone,
Dia pun letak phone kat telinga, pastu dia marah sbb takde sape2 kan yg bercakap jadi dia marah la,
ngamuk2 berjuraian air mata...
"nak abie...anak abieee"
Wafiy pun dah naik pening tengok kerenah Aimy, sampaikan Wafiy pun tertido(bertuah betul!)hahahahha

Malam semalam, dia tunggu lagi kali ni nangis non stop,
So baru dapat cakap sekejap dengan abienya...dia pun borak dan sempat bye dan ckp wacalam(waalaikumussalam)...dan secara automatiknya mood dia jadi ok...fuhhhhhhhhh
mmg tahap angin ketujuh agaknye ...
dan dia ngamuk lagi...dah ngantok kot, abie dah otw pulang...tapi dia tahan mata nak tuggu jugak...
Dan elok bunyi pintu grill kat luar rumah dibuka, Dede pun dah terpejam mata,
Tak sempat jugaklah si dede jumpa abienya malam tu,
Abie dia kejut2 dia pun dia dah tak sedar, tido sbb penat nagis kot, Wafiy pulak yg bangun dan sempat cakap

"lah Aimy ni, tadi nak umpe abie angat, ido plak iye"

Hahahahahahha, si wafiy siap bangun n makan nasik plak tu ngan abienya...
Masa tu jam 11 malam kot...
Fuhhhhhhh...kesianlah dede, dah pandai protes........ dah pandai mencari,
Tapi pagi tadi sempat jugaklah dia jumpe abie sbb dia bgn awal,
siap suh dukung sampai keta, umi nak amek pun taknak...
itu kisah Imani yang dah pandai rindu ;)



----------------@ Ummie Aie'sya


Thursday, December 19, 2013

~Hold a Brush!Yeayy~

Assalamualaikum...
Ya Allah baru sempat nak update nak sharing..
rasa mcm nak taip semuanya laju2..
huwaaaaa!, how i miss writing on my blog..(tears......)

Heeeeeeeeee,
Rutin yang agak padat,
Dan di tambah pula  rutin yang bakal jelma tak lama lagi
(jeng jeng jeng) apakah itu.....
insyaallah bila dah betull2 ready i launch okey..
hehehehhe...

haipppp, i bukan preggy ye...
nanti kami bgtau naaa...

My boy and gurl dua dua okey,, alhamdulillah...
cuma nya si dede jugak dah semakin lasak,
maklumlah main dengan si abang kan...
kadang2 temperature si umi jugak adalah tinggi, hehehhehe
sabo ajelahhhh

diorg akan duduk diam bila mewarna..menulis...

Wafiy mmg suka guna brush, jadi Abie dia beli set water colour kat dia...

si dede pun mahu !
 

kekusyukan maksimum ;)
 

my big boy ;)

Alhamdulillah...
Sekejap je masa berlalu, rasa masih segar lagi kendong wafiy si bulat ini
heeeeeeeeeee

Keyla uols,
Have a nice day everyone!

------------@ Ummie aie'sya


Wednesday, December 18, 2013

Friday, December 6, 2013

~Hye Again!~

Assalamualaikum...
hye again...
Lamanya lamanya lamanya.....

Rutin yang tak sudah ,
Dan begitulah kehidupan..

Apa pun syukur alhamdulillah masih diberikan kehidupan ,
So SMILE and feel blissful..
Insyaallah Allah akan limpahkan keberkatan dalam hidup kita kalau kita selalu bersyukur,
:)
Walaupun hidup kita hanya sederhana, tapi yakinlah bila nikmat kesyukuran itu dtg,
Kekayaan dunia bukan lawannya lagi...

Just wanna to sharing,
Last weekend spend time with my kids at PD,
Big Bro and little Dede..




hehehhehe
have a good time with your family ya!
till c u all again...
Bye....;)
assalamualaikum...

------------@Ummie Aie'sya



Monday, November 4, 2013

~My Little Kidos!~

Assalamualaikum,
Alhamdulillah mencuri sedikit masa tuk mengupdate,
Saya mula kerja jam 9am ye,
Jadi berkesempatan menggodek telefon sendiri sambil belek2 gambo nak update.

Today nak update pasal anak2 ambo,
dah byk kali bertangguh-tangguh,
Harap2 sempat type sampai habis n dapat publish...heee

Aimy Imani hari genap 1 tahun 5 bulan,
Sekejap sangat masa kan...
Aimy kalau diikutkan mulut tu dah byk membebel,
Pandai buat memek muka,
Dan juga pandai berebut barang dgn Abang dia ;)


Badan aje kecik, tapi tenaganya luar biasa,
Bisa menumbangkan si Abang , kikiki
Dan dah byk kali Wafiy menjadi mangsa gigitan Aimy nih..
Kesiannnn..Adehhhh

Naufal Wafiy pulak dah makin menginjak usia, 
Aicheh! idok le sampai usia remaja lagi haaa,
Baru 3 tahun 3 bulan,
Isi hatinya memang melonjak2 nak pi school,
Tapi Abang kita ni masih pakai dypers la, huhuhuhu,
Kadang2 mmg dia sendiri nak pakai jgak2 pampers,

Tapi si Abang ni jiwanya lembut,
Kalau marahkan si Aimy tu kdg2 dia sampai suruh buang Aimy kat luar,
Luar mana?
Luar umah tahuk!
Kadang2 Umie dia pun apa lagi mmg buat nak buang atau cakap nak kasi Aimy kat kawan Umie,
Memang tiba2 Wafiy ni takkan kasi,
Siap nangis2 jangan buang Aimy, Jangan kasi ngan orang lain,
Marah2 sayang gituwww...

Wafiy skrg paling pantang kalau bab basuh pinggan,
boleh kata setiap kali habis makan mmg dia yg basuh semua pinggan...
Belum ada kesempatan nak amek video,
Gambo ade lah!
hehehhehe, next time kita kasik video okey!

 heheheh,
giggih kan,
adoiii, 
memang budak2 ni mcm nikan,
cepat je sibuk nak buat benda yg kita buat,
tapi kena pantau la kat blakang dia jugak sbb takut jatuh atau pecah kang terluka plak tak pasal-pasal.

Dan sampai sini dulu lah kot kisah anak2 yg tengah byk ragam...
;)

and finally this picture,
alwez be my fav all the time,
melted! 

May Allah bless every single step,
wherever you go, Allah knows and will bless you in beautiful way..
Never regret!;)
Assalamualaikum...

--------------@ Ummie Aie'sya


Monday, October 14, 2013

~ Puasa Arafah~

"Hari Arafah merupakan hari yang mempunyai kelebihan tersendiri. 
Jika para jemaah haji diwajibkan berada di padang Arafah untuk wuquf di sana, kita yang tidak berkesempatan untuk menunaikan haji dianjurkan untuk berpuasa pada hari ini. 
Kedatangannya setahun sekali ini janganlah disia-siakan. 
Kita juga dianjurkan untuk berzikir dan berdoa kepada Allah pada hari ini."

Assalamualaikum,
Alhamdulillah hari ni saya dan suami sama-sama berpuasa. ;)

Dan hari ini juga masih lagi bekerja dan Aimy pun ikut datang opis sekali haini,
Wafiy pulak ikut Abie pegi opis ;)

Dan insyaallah esok kita raya haji,
Hari Raya Qurban,
Yang mengingatkan kisah Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail.
Yang Membuktikan Cinta keduanya kepada Allah,
Cinta yang benar-benar hanya kepada Allah....
Mengorbankan satu-satunya anak yang dimilikinya, namun demi perintah Allah, demi bukti cintanya kepada Allah,
Dan kerana itulah sebagai simboliknya kita merayakan hari raya haji  dengan mengorbankan haiwan seperti lembu, kambing, unta , kibas dan yang dibenarkan mengikut ketetapan syarat yang di tetapkan.

Begitu jugalah kehidupan kita sehari-hari , berapa banyak pengorbanan kita untuk kehidupan, agama, keluarga dan juga segalanya.

Dan sudah mahu sia-siap pulang. Nak singgah beli daun pandan, hubby nak buat air lencikang tuk hari raya esok!hehehhee . Ye dia amat bersemangat untuk membikinkan menu itu ye.

okey semua.
 
Selamat berbuka puasa bagi yang berkesempatan berpuasa hari ni ;)

Selamat pulang ke kampung bagi yang baru nak pelang hari ni ( Saya hanya beraya di sini bersama keluarga sebelah suami ;) )

Selamat Menghayati Hari AidilAdha yang bakal kita sambut esok harinya.

Moga Allah merahmati kehidupan kita saat ini dan juga akan datang..

AMIN...

Assalamaualaikum..

------------@ Ummie Aiesya

 

 

                                                                           

Friday, October 11, 2013

~Bunga , Manusia dan Cinta~

Assalamualaikum, hye hye hye ;)
May Allah bless your day!

"Cintakan bunga, bungakan layu, 
cintakan manusia, pasti akan mati, 
cintakan dunia tiada tiada yang abadi.....
Mencintai Allah jualah yang hakiki"

Pabila disaat bunga itu belum layu, pasti akan kembang berseri malah turut membunga dihati. Kerana bunga itu diciptakan Allah  dengan penuh keindahan dan kedamaian.

Begitu juga diciptakan manusia yang penuh kesempurnaan dan kecantikan. Kerana Allah itu Maha segala yang Indah. 

Bunga, manusia atau apa sahaja yang ada didunia pasti takkan kekal selamanya. Kerana Yang Maha Kekal hanya Allah.

Hakikatnya juga kita tahu. Segala yang ada dilangit dan dibumi juga milik Allah.
Kekayaan dan keindahan duna juga milik Dia.
Segala yang ada dikeliling kita juga milik Tuhan.
Rezeki. Anak. Isteri. Suami. Anak-anak. dan seluruhnya milik Allah yang dikurniakan pada kita secara sementara.
Betul. Semuanya. 

Melihat kerakusan dunia zaman yang amat2 mengejarkan kekayaan dan kebendaan. Manusia jadi tidak heran kan nasibnya di dunia yang satu lagi. Dan yang paling sedih bila manusia juga  tiada belasnya pada manusia. 
Bukan kerana angkuh, tapi sudah terlalu bersifatkan kehendak. Jadi tiada yang lagi penting. Nafsu pasti menang. Iman jadi kalah.

Hummmm...

Setiap saat kita melangkah di bumi Tuhan ini, tiada satu pun kepunyaan kita.


Kerana itu Allah menciptakan kita dan mahu kita untuk tak lupa Dia.
Kerana Allah tahu kita ini pasti akan sedih bila kehilangan sesuatu yang kita miliki.
Bila dahulunya kita kaya , sebanyakmana kita ingat pada Dia.
Bila sewaktu ketika kita mempunyai keluarga dan anak-anak, kita gembira dan bahgia. Tapi berapa banyak kita beri pula kebahagian pada Allah. Berapa banyak kita ajak orang-orang yang kita sayang untuk ingat pada Allah.
Ye. Kita akan kembali pada Allah. Bila kita kehilangan semuanya. Bila kita kehilangan kegembiraan tadi. Bila kita jatuh dari tempat yang dahulunya selesa dan jauh lebih hebat. Kerana saat itu, kita tahu Allah lebih dari segalanya. Hanya Allah mahu mendengarkan kita.

Saya dan awak awak sama saja. Kita kadangkala lupa. Kadangkala terleka.
Setiap masa Allah sentiasa menunggu kita.
Bila kamu sedih jumpalah Dia,
Bila kamu gembira berbagilah bahgia itu dengan rasa syukur pada Dia,
Bila kamu susah, mohonlah petunjuk jalan dari Dia,
Bila kamu senang berkongsilah dengan yang lain demi kerana Dia,
Kehidupan kita sekejap saja, kerana kita ada kehidupan yang sangat panjang selepas yang sekarang,
Ingat pada Allah kerana insyallah Allah bantu kita,
Saat kita sangat mahu ada nya Allah, dia takkan pernah tinggalkan kita,
AllahuyaAllah. 
Jadikan kehidupan kami kerana kasih sayang Mu.
Jadikan segala dikeliling kami kerana nikmat keberkahanMu...
Dan jadikan tujuan hidup kami hanya kerna mahu sampai berjumpa dengan Mu...
Himpunkanlah kelak supaya anak-anak, keluarga , sahabat2 dan seluruh umat Islam dapat bertemu ya Rahman...tanpa ada yang menghalang, tanpa ada yang membataskan.

Dan jika ada airmata yang mengalir dari bening mata ini adalah yang bukan yang sia-sia...
Runtunkan jiwa ini mengejar cinta dan rindu untukMu,
Bawalah hingga ke syurga, sampai bahgia disana...
Aminnnnnnnn...


 "Allah begitu mencintai manusia, sehingga bila kita menangis Dia masih tetap mahu bersama kita"

--------------@ Ummie Aie'sya


Thursday, October 10, 2013

~Rutin~

Assalamualaikum...;)

Actually hari ni kepala berdenyut-denyut. Berdengung dengang rasanya. Mungkin angin kot makan lewat semalam. Menjadikan mood adalah teruk. Kerja pun melambak dan bertimbun. Huuuuu.

Sejak bekerja kat Shah Alam ni, tuan rumah belu sempat nak story apa apa pasal kerja yang baru 6 bulan ni. Ye Actually dah 8 bulan kot kerja kat SA. Pendek kata dah 8 bulan berulang-alik Putrajaya-Serdang-Shah Alam. Shah Alam-Serdang-Putrajaya. Weekdays traveling. Fweuhhhh. ;)

Setiap pagi akan bertolak keluar dari rumah jam 630am. 630am tu dah memang  bergerak. Bergerak ke Serdang hantar Wafiy and Aimy kat rumah Wan(MIL). Dan jam 7am selalunya dah bergerak ke SA. Dari Serdang akan amek Highway SKVE exit Bandar Saujana Putra masuk Elite dan tembus PLUS kengdian exit Batu Tiga. Kalau sampai kat Tol Batu Tiga dalam 745am jalan tak sesak sangat. Still moving la, dan tak sakit kepala menahan hati . Kalau jem? dari 745am tu ko berjanggutlah sampai kul 830am still kat Batu Tiga. Dan jadi kelangkabut / rushing nak sampai ke opis. Opis kat Seksyen 13, dekat dgn Stadium Melawati. Dengan nak lalu 2 bulatan yang sesak. Sebab tu mmg kena awal. Kalau gerak kul 8 dari Serdang pun boley tapi mmg kelangkabut dan rushing. Masuk kerja jam 9am. Jadi biarlah awal dan selamat. At least kalau tetiba jem boley lah sampai on time jugak kan. ;)

Start keja jam 9am - 6pm. Kadang-kadang lewat jugak 7pm atau lepas maghrib. Tapi tak selalu. Ikut keperluan. Suasana pun ok. Everything oklah. Kalau ada yang tak ok tu ku telankan aje. Demi mencari sesuap nasik kan ;).

Belanja travel? Part ini sedey sket dan cita. Paham2 ajelah den mmg pakai tol. Ulang alik every day rm 10. Actually 9.80 mcm tu. Sebab kalau balik exit dari Bukit Jelutong sbb office sebelah situ. LUMAYAN BELANJANYA. Tapi ku akur kan jua. Minyak???Lagi tangkap nangis. Total expenses by monthly rm500-600 worth. Itu kalau staright rumah-office ye. Memang nangis. 

Dan selalunya jam 8malam paling cepat sampai Putrajaya. Dan sambung urusan.

Dan begitulah rutin hari ke hari.

So doakan saya kuat dengan rutin ini. Allah lebih tahu segala aturannya.

Everyone! Happy working. Jam pun dah 854am. Dan nak start keje. Bye bye!
C u again!
 otw pulang di SKVE Tanjong Dua Belas- gambar petang semalam-


-----------------@ Ummie Aie'sya

 

Monday, October 7, 2013

~Al Kisah Anak-Anak~

Assalamualaikum,
Hye...
Lamanya tak update pasal anak-anak kan...
Umie nya sibuk dong..;)..

Alhamdulillah...anak-anak semuanya sihat dan makin membesar. Wafiy  memang dah macam abang-abang sangat. Heeee. Dia memang sayangkan Dedenya tu...Dan memang tak kasi orang lain amek dede dia. Tapii kalau "berentam"(bergaduh) pun ade jugak haaa... Tapi Wafiy ni hatinya lembut. Kalau berebut2 barang tetibe Aimy yang kalah ni pun menangis. Aimy pulak kalau nangis memang kaw kau punya. Teriak sakan habaq hang. HAHAHAHA. Maka Wafiy pun kadang2 beralah lah bagi ke dede nye ha. Kalau mood dia abang-abang lah. Kalau tak, dia biar je...hahahahaha.

Kekadang kalau Wafiy ni ter noty sket kite buat2 diam macam marah kat dia. Pastu cakap tak nak kawan ngan dia. Memang diye pulak touching terus nangis. Sambil dia datang dekat kita cakap
 "Wafiy  sayang Umie, Wafiy sayang Umie..huuuu" 
Dia pun Nangisss lah  sampai kita cakap kita pun sayang dia...hehehehhe
Dia sensitip sket bila cakap tak nak kawan dia.
Itu kalau dia betul2 rasa bersalah lah...heheheh

Wafiy ni suka sangat kalau ada kawan-kawan. First approach tu malu-malu lah dulu, tapi lepas tu kemain lagi ha, nak ikut terus ke mana aje org yang diye suke. Makan pun lalu je sokmo. Main pun boley tahan lasak.
Dia kalau main ngan Aimy mmg boleh jadi geng lah. Siap dia ajak pulak dede dia sepahkan mainan dalam bakul, baling-baling bantal, tarik keluar tilam, loncat2 atas tilam, loncat2 atas katil DAN MACAM-MACAM lagi ye.

Dede, Aimy...memang kebayakan orang kalau tengok dia cakap dia Boy, dan Wafiy diorg kate Kakak, Adoiiii! Hahahah, mungkin sbb rambut Aimy yang hanya ciput tu kot, tunggu rambut panjang sket pakai cekak rambut rambut macam Chibi Maruko Chan. hhohohohhohoho.

Aimy ni agresif jugak. Kalau bahasa utara. dia ni kira 'kahaq' lah jugak. Memang tahan lasak. muahahahha. Tapi dia kalau bab jumpa orang yang dia tak familiar tu mmg sebek dan hu hu hu lah kalau org tu tetibe nak amek atau nak pegang dia. Tapi after 30minit-1jam tu baru okey la..hehheh, Dia pun dah pandai cakap bape patah perkataan, "Nak Air, Banana!, ". Kalau dia oouk pula cepat je diye bgtau tunjuk jalan ke toilet, maksudnya nak mandi atau dia mmg oouk. Makan mmg byk tapi lately ni memilih pulak.
Aimy ni memang rajin sgtlah berkemas kat dapur, hehehe, Ahad lepas masa tengah kat depan dgr bunyi pinggan mangkuk kat dapur, jengok2 rupanya Aimy tengah main masak2 dgn cawan kat dlm lemari kabinet. Adehhh, trus la haini pegi cari mainan masak2...aduhai cian dede...hehehehe.

Ahad lepas bawak diorang jenjalan kat Taman Saujana dekat denga rumah. Kat Putrajaya je.
Apelagi, berlarilah si abang adik, brapa kali jatuh dah pun ha...tapi tak serik jugak.
Sampai lah balik...penat...sampai rumah mandi2, deme terus toq!kikikki
Meh i tepek sket picta kasi tgk keexcitedan mereka..kuikui..








hehehhehe..my boy and girl
;)
Wafiy and Aimy sampaikan salam sayang pada semua..
Have a nice day yall!

;)
Assalamualaikum...

------------@ Ummie Aie'sya

Thursday, October 3, 2013

~Kami Jalan Kaki "Walk for Health" 2013~

Assalamualaikum dan selamat pagi!.
;)

Hari ni baru je sempat nak update,
Ini kisahnya kami di MAEPS.
Kisah apa? Kisah Wafiy berjalan kaki 5km tau!

28 September 2013, Hari Sabtu, jam 6.45am dah bergerak keluar rumah..
Terus menuju ke MAEPS!

Sampai kat sana around 7.05am gitu, terus parking dan ke tempat berkumpul.
Sampai je kat sana dah start boley amek goodies ;)
Dan beratur nak minum milo sejuk! slurpppp! barulah bertenaga sihat dan kuat!
HAHAHAHA.

Tak lama pastu, acu, paklong dan family pun sampai...
satu sesi briefing dan juga senaman pagi dilakukan before nak start jalan kaki,

Pak njang and family masih belum sampai but masa dah nak start jalan depa pun sampai ;)
Kira on time la, hehehehe

Dan tepat jam 845am mulalah bejalan kaki secara beramai,
Ramai sgt yang join kali ni,
Dan tempat jalan kaki kali ni lebih menarik dan green!
Sepanjang  jalan tu ade je kebun nenas, sawah padi, tasek mardi, perkampungan herba, rumah malaysia dan juga ladang kuda ...
Cuaca jugek tak panas, mendung suam2 gitu...
hehehhehe

Meh i tepek gambo ye...

Dede baru bangun tido..hehehe..stress kena senaman pagi-pagi..

 ni sesi senaman...

 Dede takuit kat orang belakang tu..dan jugak pelik nape gan umie dan acu buat apo

 Time ni dah start berjalan...muke selenge Wafiy..

 amek gambaq sat, time Dede dah start jalan...memang sungguh2 dia jalan dan berlari ;)

 ni kat ladang kuda!

 Wafiy and topi korea abg Ajiq

 Abang Ajiq

Yeayyy! dah nak sampai!!!!

Fuhhhhhh....mantabbbb

Lepas habis sesi jalan kaki macam biasa sesi cabutan bertuah...
Banyak tau hadiah bonanza dia...tapi tidak mengena pada kami kami ini, hehehhehe

So selesai jam 12pm dan bersurai,
Tapi ada program lain jugak waktu tu kat MAEPS..
Tak larat nak p dah, so kami pun baliks aja dong...
Best dan jom join lagi!!!

Bye bye, have to go sbb byk kijo ;)

Assalamualaikum...;)

 

Monday, September 23, 2013

~MICCOS EVENTS~

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

MICCOS?
Ye MICCOS adalah penganjur utama Walk For Health 2013..



Kalau nak review pasal WFH you all bley review di post yg sebelum ni atau click je sini
;)

MICCOS juga ada event lain yang menarik..nak tahu tak??? ;)

Okey...okey..meh sini nak kasitau cite sket ye..

"The Fifth Malaysia International Commodity Conference and Showcase (MICCOS) 2013"
yang dikelolakan oleh Ministry of Plantation Industries and Commodities (MPIC)" .
Event ni bermula 24-27 October 2013 di Malaysia Agro Exposition Park, Serdang, Selangor, Malaysia (MAEPS).



MICCOS.
Macam-macam produk pertanian and booth ya menarik ada.
Jadi moh le kite datang ramai-ramai ye!

Haaaa! Ade lagi yg best ni.
Bikers!
Ada event tuk you all ye..
MICCOS 2013 BiketoberfesT! 
Dan ini infonye!!!

Boley check kat website dia okey!!

Actually banyak lagi event and activity.
So you can directly check at this website ;)
Www.miccos.com.my or Www.facebook.com/miccos2013

Don't miss it okey!
Byee!
;)

Sent from my BlackBerry® smartphone

~Walk For Health 2013~

Assalamualaikum dan salam sejahtera , salam 1 Malaysia.
Hopefully hari ni korang lebih bersemangat!
Chaiyok!
;)

Jeng jeng jeng...
Today ada story best nak bagitau korang,
Dan semestinya nak sharing and nak ajak korang sekali join kali ni!!!!
WawwwwWeeeee!

Masih kau ingat...?
hehehheheh...
Ingat lagi tak last year kitaorang tiga beranak join Walk For Health kat Putrajaya???
Kalau tak ingat boley baca previous entrykat bawah ni...
http://allaboutastory.blogspot.com/2012/10/walk-for-health.html

Haaaa...kalau nak tahu, this year that events is coming again towards you!!!
So korang still and masih sempat nak rasai enjoyable moment and healthy experience ni..
Aktiviti ni best sebab :
1) boley bawak anak and family
2) Enjoy jalan jalan sambil hirup udara pagi
3) Boleh snap picture2 menarik
4) Boley menyihatkan badan! (yang ni penting kan!)
5) Ni jugaklah boleh merehatkan minda yang dah seminggu perah otak di ofis
6) Dapat isi waktu riadah dengan family dan jugak kawan-kawan.
7) dan sangat banyak-banyak lagi wooooo..
eh hadiah cabutan bertuah pun ade tau....
(Perghhhh.......)3

Dan bagi yang ade anak kecik...dun worry be happy!
Last year saya siap bawak baby 4month years old...
Baru habis pantang je masa tu...and bring along stroller okay..
Aimy masa tu kecik lagi but this year Aimy dah boley jalan..dah dapat kaki..
Maka excited lah dia nanti!!!
Dan this year bukan kami 3 serangkai je yang join tau,
Tapi all my family member adalah akan join!
Acu, Ode, Abeli and family, Pak Njang and family and Faizi's family
Wowwwww! Tak sabar tak sabar tak sabarnye!
Walk For Health 2013 Aku Datang!!!!!!!

Baju and nombor dah amek...
Taraaa!



Maka dengan ini adalah amat serius untuk saya sangat-sangat mengalukan dan mengajak anda anda semua membawa keluarga, sahabat handai, rakan taula, juga jiran tetangga ke Walk For Health 2013 anjuran MICCOS pada  28 September 2013, Sabtu bertempat di MAEPS, Serdang. Kat sebelah MARDI tu je atau sebelah UPM, Serdang.

For further details boleh search sini http://www.miccos.com.my/ dan sini http://www.kppk.gov.my/index.php/en/component/jevents/icalrepeat.detail/2013/09/28/1465/68/walk-for-health-2013.html

dan boley terus call :

No. Tel: 603-8880 3300
Telefon Terus: 603-8887 8340 / +603-8880 3427
Faks: 603-8887 8341 / +603-8880 3441
Emel: miccos@mpic.gov.my 

Jom jom jom! Walking walking walking!
Kite jumpe kat sane key!!!
Beriadah untuk sihat dan leisure time with your loves one!
Oleh kerana semangat tahun lepas yang masih bersisa ni saya tunjuk sket la gambar last year kitaorang join Walk For Health taraaaa!


 
last year baju merah..
this year HIJAUUUU! (Wafiy's favourate colour)
hehehhehe
So moh le kite pegi ye....
Ye`masih boley lagi....semuanya percuma sahaja dongggggggg!
JOM!!!!
Cannot wait!
Again!
Tak sabar tak sabar tak sabar!
Walk For Health 2013!!!Kami DATANG!!!!!!!!!!!




 

Friday, September 20, 2013

~Pelangi Muncul Seketika~

Assalamualaikum,
Salam Jumaat dan moga Allah berkahi setiap nafas dalam kehidupan kita.
Al Fatihah....
Amin.


Dibumi Tuhan kita melangkahkan kaki yang juga miliknya Tuhan,
Setiap langkah kaki itu pasti punya tujuan. Dan begitulah kita dan kehidupan.
Langkah pertama dan seterusnya. Dan kita terus lagi melangkah.
dan itulah permulaan hidup kita dari kecik sampai lah sekarang ni.
Ada masanya kita dapat berlari dengan senang hati.
Ada waktunya kita jalan laju-laju nak kejar masa.
Kadang-kadang kita akan diamkan kaki sendiri sebab penat.
Penat dan letih. Lesu.
Mungkin sebab sakit. Kaki akan sakit kalau tersepak batu.
Bahkan boleh jadi tersungkur bedebuk ke tanah.
BUK!
Jatuh! Sakit. Dan kalau amat sakit kita pasti menangis. Merintih...

Langkahan itu jugalah perjalanan hidup yang ada naik dan turunnya.
Orang berjaya juga pernah gagal.
Orang yang bahagia pun pernah kecewa dalam  kehidupannya....

GAGAL dan KECEWA.
Memang frasa yang negatif dan itulah ketakutan yang menghantui manusia.
Kita akan merasa sakit bila kecewa. Kecewa dengan cinta manusia. Kecewa bila kawan tikam dari belakang. Kecewa bila orang yang kita percaya musnahkan hidup kita. Kecewa bila orang menipu kita.
Bahkan kalau kita gagal dalam hidup, kita pasti tak mahu hadapi.
Sebab perasaan itu bercampur dengan marah, sedih , sedih, terluka dan amat sengsara.
Kita semacam nak menjerit
"Aku sakit! Aku kecewa!" Dan kemudian kita akan menangis terduduk.
Sebab kita akui..akulah manusia lemah, aku dah tak mampu...tolonglah aku...
 Dannn rupa-rupanya waktu kita terduduk dan menangis itulah moment paling indah antara kita dan Tuhan.
Detik yang paling syahdu antara kita dengan Allah.
Biarpun hakikatnya diwaktu itu orang sekeliling memandang kita dengan penuh rasa kasihan.
Mereka rasa kasihan tengok kita kecundang. Ada juga yang seronok tgk kita gagal.
Tapi sebenarnya apa yang kita ucapkan waktu itu.....
Dalam diam kita menangis....kita mahu pelukan bahagia Tuhan...kita mahu Tuhan mendengari setiap bait rasa kecewa yang kita rasa...
Kita mahu luah segala rasa yang tak lagi tertanggung...
Dan percayalah wahai sahabatku sayang, kau tidak seorang..kau bukan bersendiri...
Tuhanmu mendengarimu, Tuhanmu memeluk dalam doamu, Tuhanmu memujuk segenap penjuru jiwa yang sakit dan kecewa itu,
Begitulah Allah yang tak pernah meninggalkan kita...
Sungguh dan amat Dia sayang pada kita sampaikan Dia tak sanggup biarkan kita menangis sorang-sorang...
Dimana lagi kita nak cari bahgia yang abadi...Dimana lagi.... Hanya Allah....

Tatkala itu jiwa kita memberat...malu....
Kerana kekadang kita seakan lupa Dia...
Kita acuh tak acuh mengendahkan Dia...
Kita buat asal buat saja pada Dia...
Malu yang amat sangat....tapi kita mahu Dia..Mahu mohon ampunnn..
Mahu Dia jangan pergi jauh dari kita lagi...
Mahu Dia memimpin langkah kaki kita supaya bila kita jatuh kita mampu bangun dengan NYA...

Indahnya Cinta Tuhan yakni Allah pada kita...
Di setiap denyut nadi kita ada Dia....
Kebahagian juga ada pada Dia...

Begitulah indahnya Allah menyusun jiwa kita supaya kembali padaNYA..
Diberikan kehidupan dengan berbekalkan sedikit ujian dan dugaan...
Supaya acuh tak acuh kita itu menjadi taat dan cinta utuh untuk Dia...
Supaya setiap sujud kita itu adalah sujud yang sendu mencintai Dia...
Dia akan beri ketenangan itu..PASTI...........

Duhai Sahabat...
Jangan kau sedih lagi,

Duhai Sahabat...
Doaku sentiasa mengiringi perjalanan hidupmu...
Jangan kau sesal...kerana Tuhan sayang padamu..

Duhai Sahabat....
Hadapilah hidup ini dengan tenang....

We love you!

"Jangan bilang tidak bila kita belum mencoba"

"Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada..."


Kerana pelangi itu untuk memujuk sang hujan supaya mentari bersinar kembali...
Dan yakinlah Allah menjanjikan sinar bahagia di JannahNYA.
Kerana itu jugalah kehidupan...
Itulah pancaroba dunia....;)

Nurkilan,
Ummie Aie'sya;)



Friday, September 13, 2013

~11 September 2013-Selamat Hari Lahir Abie~

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...dah hari Jumaat...

Dan baru ada kesempatan nak post entry for Abie...
;)

Selamat hari lahir Abie,

Wafiy , Aimy and Umie mendoakan segala kebaikan untuk Abie,
Dan kami juga tahu segala pengorbanan waktu, penat dan lelah Abie selama ini.
Dan setiap mana detik Abie keluar dari rumah untuk pergi berjuang,
Kami juga ikhlas dan meredhakan...
Al Fatihah...

Abie,
Kuatkan semangat!
Go go go!
Fight Fight Fight!
Win win win!

Terima kasih kerana segalanya...
Demi Tuhan dan AgamaNYA,
Teruskanlah berjuang

Bila saat kau merasa lelah dan keletihan yang tak tertanggung,
Allah itu ada memandang dan merangkul bahumu,

Bila detik kepayahan yang di lalui itu kau rasakan,
Allah itu ada menuntun setiap langkah kakimu,

Bila waktu merasakan beban yang tak tertahan membuku dijiwamu,
Allah itu ada menyambut lembut tanganmu,

Bila kesedihan yang kau rasakan tak dapat lagi kau pendam,
Lepaskanlah...luahkanlah..
Allah ada mendengarkannya....

Dan bila semua kau rasa tak mampu berbuat apa...
Serahkanlah segalanya pada Allah,
Mohon jalan yang terang ,
Mohon petunjuk NYA...

Kerana Dia mengujiMu,
Dengan kerana Dia yakin kau mampu dengan ujianNYA itu,
Dan Dia mahu kau lebih dekat mendekatiNYA,
Untuk setiap nafas dan kehidupan,
SEMUA dan SELURUHNYA adalah kerana Allah...
kerana kehendak ALLAH...

.........................................;)
Keep Fighting Abie!
All da best for your life,
Never give up!
You can do it!


HAPPY BIRTHDAY ABIE!!!
11 September 2013
 Al Fatihah...Moga Allah berkati hidup dan perjuanganmu

Nurkilan pujangga,
Umie ;)




Thursday, September 12, 2013

~Hye People~

Assalamualaikum,

Hye people,
May Allah bless every single breath,

Yesterday my hubby's birthday,
Yes..sure i'll write special entry for him..
But not now....tunggu ye Abie

Kena bertenang dalam aman baru boleh nak mengarang...
Sbb mimggu ni busy student nak active ID for exam...
So ramai sgt student and parent akan dtg ke akaun ,
Nak discuss pasal yuran and so on.

Ye mentally dan agak lemau.
Nak melayan kerenah manusia bukan senang kan..
Dan sangat realize begitu  betapa baiknya Tuhan melayan begitu byk umat manusia punya kerenah...
Kan????
Begitulah pentingnya Dia untuk kita...
Allah Maha Besar. ;)

Oklah got to go...
Nak makan roti dan sambung keje.

Bye. Peace Yaw!



Tuesday, September 3, 2013

~Kenangan Mengusik Jiwa~

Kenangan Mengusik Jiwa

Pagi tadi on the way pegi keje macam biasa aku akan lalu sebelah upm.
Dan ternampak welcoming board untuk student baru.
Hehehehe. Maka terkenanglah berkenanglah aku sensorang.

10 years ago.....
Dalam tahun 2003.

Perkarangan Dewan.

Papan tanda menunjukkan arah masuk ke Dewan Besar UPM. Kelihatan ramai pelajar-pelajar baru yang datang untuk sesi pendaftaran di Dewan. Masing-masing membawa bersama beberapa file peribadi.
Iye. Sama saja macam aku. Rata-rata berpakaian kemas. Rasmi. Baju kurung bagi bakal siswi dan kemeja lengkap berkasut bagi bakal siswa.

Keadaan di Dewan Besar aman dan tenteram. Tidak terlalu banyak urusan di dewan kerana selepas itu semua siswa dan siswa akan terus ke kolej untuk urusan tempat tinggal.

Aku naik kereta abah dan kami menuju ke  kolej. Lebuh Silikon. Senyum. Sebab aku masih ingat lagi waktu mula-mula nampak perkataan ni rasa mcm ada silikon di atas jalan. Hahahaha. Tak kelakar ok. Sebab waktu tu memang begitu perasaannya. Kahkahkah. Gemuruh yang tak hilang kot.

Pintu Masuk Kolej 12/14.

Aku belek lagi sekali surat tawaran. Hah betul. Di Kolej 14 aku kena pegi mendaftar.
Sampai je kat pintu masuk. Fuhhhhhh. Dah ramai orang lah wei. Padat.
Jadi waktu tu aku dan maksu pun turun pegi beratur dulu. Abah and family yang lain pegi cari parking dulu.
Sambil beratur sambil kepala dan mata meliar cari kawan-kawan yang kot-kot aku kenal.
Iye. Setakat hari itu, memang belum jumpa kawan. Kawan dari kampung pun teda aku kasi kasitau ko.KIKIKIKI. Jadilah aku si lone ranger .

Tunggu punnya  tunggu.  Dapat la kunci bilik.
Blok L3, tingkat 4,Number bilik 412.
Jeng jeng jeng.

So mengangkut segala jenis beg dan sarung tilam juga bantal.
Setelah mendaki ke tingkat 4, akhirnya sampai di bilik 412.
Bagi salam. Memang takkan ada yang sahut sbb kakak fasi tadi dah bagitau memang takde org dlm bilik.
So. Kasi masuk kunci dan masuk bilik.
Keluasan bilik lebih kurang 994sq.ft. Hahahaha. Ko gile bilik sebesar tu.
Hehehe. Sederhana aje. Chomel lote aje haa.
Ada 4 katil bujang. 4 biji meja study dan kursi. Beserta lampu meja sekali. 4 almari baju.
dan....sebijik kipas.

So. itulah bilik aku sepanjang 3 tahun study.
Ahhhhh. Rindu!..aku ingat lagi kedudukan semuanya.(T___T)

Minggu orientasi.

Minggu yang memenatkan. Dan minggu itulah aku jumpa beberap orang kawan :)
Ohh ya. roomate aku waktu minggu orietasi kejap aje.
Yang aku igt namanya Wani (Budak Dip Hutan) dan Siti (Budak Sains Food).
Kejap je. Seminggu. Lepas senior masuk  rupanya aku duduk satu bilik dgn senior.
3 senior. 1 junior(akulah).
Mantabbbbbbbbbbbbbbbb!
Along, angah dan acik.
hehehee. dan diorang cube nak try panggil aku acu. Tapi tak lekat2. So derang aku Nana ja.

Nak dijadikan ceritanya. Masa aku belajar kat UPM ni , ada 8 orang member kamcing.
Member rempit!
Ahhhaaiiii! Rindu bergenang-genang lah kat korang!

Semuanya budak econs(economi).
Aku, Nad, Enun, Niza, Nana, Mim, Kak Farah and Lindot.
Ini geng rempit , geng makan, geng tapau, geng pegi kelas, geng pegi pasar..geng mondukssss, hehehe

Macam macam sgt kenangan yang ada.
Aku ingat lagi semua.
Naik moto pagi pagi pegi klas semua muka toya.
Sebab ngantok kelas pagi lah katakan.
Tapi pukul 11 kadang2 dah tepacak kat cafe nak lunch.
Dengan beg galas dan helmet jalan masuk cafe.Hehehehe. Macam brutal kental. Tapi awek lembut setaman dalam hati..

Musim exam paling banyak makan.
Pagi makan, lunch makan, petang makan, malam makan, supper roti milo atau burger. Melantak sakan. Sebab orang study mmg lapar sokmo (aicheh!)
Bila bosan ngadap buku, kitorang amek angin melepak kat koridor tangga.
Sembang gelak sakan. HaHahahahha.
Penat gelak baru balik bilik. Sambung mentelaaah novel. (Hahaha, silap nota).

Antara moments paling best jogging kat kebun buah.
Sambil lari 5 langkah, sambil petik 5 biji buah moktan. Sangat heaven kan!
Tapi bila bab jogging kalau set nak jogging pagi lepas subuh, memanglah dalam 2 kerat je lah.
Kalau set time lepas asar ade pulak yang terbabas tido.
Bila call tak jawab-jawab. Hahahahah. Memang ngelat sungguh.
Kalau tak pun petang-petang jalan-jalan kat Bukit Ekspo sambil bawak bola Basket ball.
Jalan-jalan ajelah. Main tu ade lah kot dalam 30 minit.hehehhehe

dan itullah antara yang ada 10 tahun lepas....

UPM memang sarat dengan kenangan.
Antara aku dan mereka.
Sangat friendship.
Dan saling membackup each other.
Kalau bab study ni masing-masing ada lebih dan kurangnya.
Memang indah sangat waktu belajar.
Aku rindu dengan kenangan.

Dan sekarang masing-masing dah berjaya,
Dah bekerjaya...
Nad baru dapat baby pertama nak dekat raya hari tu. Chomel! Mata sembab mmg mcm ko Nad.
Enun pun baru je kawin before puasa hari tu. Dan sekarang menetap di Kajang.
Nana pulak cikgu kat sekolah di Serdang. Nana pun dah anak sorang dan kahwin dengan orang serdang jugak.
Mim! mim schumacer. Minah ni mmg kelakar. Kalau tengok di kelangkabut mmg itu aku rindu. Mim skang cikgu kat Pahang and dah ade anak pumpuan sorang.
Lindot pula setahu aku kerja kat Puchong. Lindot keep in tounch tau. Kitaorang doakan yang terbaik tuk ko tau!
Kak Farah jauh nun kat Melaka. tak lah jauh sgt pun kak. Hehehe. Ini kakak sgt kecik molek punye orang. Masih single dan sweet 17. hehehe. Insyaallah kak, kitaorang pun doakan akak dipertemukan jodoh yang baik . AMIN.
Niza atau gugil. Niza ni dulu kalau ade presentation mulalah dia menggigil tak keruan. Hehehhehe. Niza dah nak tamatkan zaman bujang dia bulan 11 ni. Dia dah tak gugil dah. Dah jadi lecturer pun dia.

Dan hari hari bila aku lalu UPM..
Memang aku rindu kat korang..
Rindu sangat weiiii...
Setiap hari aku tgk pintu gerbang UPM tu mesti aku ingat korang,
Bila nampak student kehulur hilir naik moto berlapan lagilah terbayang kat korang,
Bila lalu belakang MARDI nampak Bukit Ekspo terinngat jalan2 = jogging ...
Hehehhehe..
Memang penuh agaknya UPM tu dengan muka korang aku bayangkan.
Dan itulah kenangan yang ada.
Itu hadiah dari Tuhan.
Persahabatan dan Kenangan.

All da best korang!
Ingat...Allah selalu ada :)


Nurkilan rindu,
Sya Pujangga....(Sampai sekarang aku dok berpunjangga sorang2, heheheheh)



Thursday, August 29, 2013

~Wafiy is Smiling~

Assalamualaikum,
Moga pagi ini adalah membahagiakan hingga seterusnya.

Just wanna to share.



Bila memandang kepada senyuman itu, hati jadi tenang..
Dan itu seperti dapat melihat kabahagiannya.

Dan itulah Wafiy yang sudah 3 tahun.

Smile with his birthday cake.

Suruh macam2 gaya senyum pun takpe.

Dia sanggup. Dia mahu.

Dia happy. Hari ini siap tido dengan belon dlm keta.

;)


Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, August 28, 2013

~Naufal Wafiy special edition ;)~

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...untuk hari ini dan seterusnya,
Hari ini 28 Ogos 2013..genaplah tiga tahun babyboy Naufal Wafiy
:)

3 tahun yang lalu...
28 Ogos 2010, 8.43malam,
berkumandang azan isyak diiringi teriakkan anak kecill yang baru lahir.

Anak kecil ini adalah cahaya baru dalam kehidupan Umie dan Abienya,
Anak kecil ini adalah anugerah indah buat seluruh kaum keluarganya,
Kegembiraan itu dikongsi dengan rasa syukur dan nikmat,
Alhamdulillah...
""""""""""""___________""""""""""""""""
Dan hari ini hari terus berlalu...
3 tahun ini dalam kehidupannya adalah yang terindah buat semua,
Gelak, senyum , tangis dan keletahnya ,
Pasti dalam igau pun boleh termimpi-mimpi (hehehhe, iyeke?)
Iyeeee, dialah pengarang jantung Umie Abie juga Dede...
Dede?
Iye...Abang Wafiy dah ade dede...Dah jadi abang besar dah diye...
:)
Wafiy dah boleh bercakap banyak...
Kadang-kadang punya excited nak cakap sampai ayat dia bersambung-sambung,
Lasak pulak jgn cita laaa, memang lasak (boy lah katakan-ini juga hasil seni silat yang tak diiktiraf yg telah dilatih oleh Abie nya muheheheh)
Bertanggungjawab dan ringan tangan kalau mintak tolong...
(kadang-kadang ikut mood dia)
Wafiy suka berkawan!
Sangat-sangat! sampaikan kalau baru jumpa kawan baru 30 minit dah nak ikut kawan dia balik sekali,
Beriya-riya sampaikan berlakulah insiden tangisan yang tak tertanggung hati si ibu ini mendengarnya (sebenarnya tak tahan telinga dgr dia nangis kuat2 mcm kena pukul, hehehhe)
Dia suka abang-abang dan kakak-kakak ...sangat suka dan akan asik bertanya pasal abg n kakak dia,
(sedangkan abg n kakak tu dah tak igt pun kat diya, diye je yg xcited habis)
Iye ....kadang2 sampai susah nak calm down, nangis sampai tertidur kerna rindukan kawan,abg dan kakak yg baru 1 hari dia berkenalan (sweet tak? cam umie ke abie lah tuuuu)
Alhamdulillah wafiy menyenangi dan disenangi oleh org lain (harap-harap lah sampai besar terus beradab dan sopan..amin :)
Wafiy dan pandai nyanyi..tahu???
hehehehheh
Lagu "aku sayang umie...umie ku syg umieee..."
Mencairkan jiwa dan raga (aicheh...)
Tapi dia pandai tukar lirik...
dia tukar jadi...
"Wafiy syg atuk, wafiy syg wan, wafiy syg ode, wafiy syg abie...wafiy syg oma, ...wafiy sayang tokbah....." sampai habis satu kerabat semua dia sebut...
Sambil dgn lenggok2 kepala....

Bab makan minum, alhamdulillah...ok ja diya...
Tapi kadang2 kalau cawan polistren tu dia akan gigit2...
Habis rabak cawan tu
(ini mmg tak lain tak bukan ikut perangai sifu dia (abie), pssstttt...sbb abie dia kalau gigit gelas kaca sampai pecah, betul!)
hehehhe haaaa dan suka mkn vitamin C si Wafiy ni....
dan air oren air oren air oren...
Iye..wafiy suke sangat minum oren dan ayam goreng! Ayam goreng!
Banyak keletahnya..itulah Wafiy..itulah baby debob gemoi gemoi umie ;)
Alhamdulillah..
Hari dah 3 tahun ye sayang..
Selamat Hari Lahir Wafiy,
Moga Allah mudahkan perjalanan hidup Wafiy dunia akhirat..
Jadi anak soleh, syg Allah, Rasul, Umie , Abie Dede dan semua..
Moga diberi kesihatan dan barakah...
Insyaallah Allah ada dalam setiap langkahmu..Allah ada..;)
Selamat hari lahir yang ke 3 Naufal Wafiy.....
Salam sayang selalu...
Sent from my BlackBerry® smartphone


Tuesday, August 27, 2013

~Hey Yall~

Assalamualaikum!


Aimy Imani and Naufal Wafiy latest picta!

Sangat cepat masa terbang melayang..
Here my boy and my girl,
Quite active,
Play and play,
Laugh together,

They are my angels,
Forever till Jannah..
Aminnn
;)


Sent from my BlackBerry® smartphone

~Bila dia datang ;)~

Assalamualaikum,
Chipmores dtg lagi!

Here my big boy,
Esok dah nak masuk 3 yo!

Insyaallah esok I'll try update special entry regarding Wafiy okey!

May Allah bless ur day,
When you feel u are standing alone, close ur eyes and Allah will never leave u..
Assalamualaikum..;)


Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, August 16, 2013

~Salam Aidilfitri~

Assalamualaikum,
Salam Aidilfitri uols...

Ketupat dimakan dgn rendang itik,
Makan sambil smpai mlm yg gelap,
Sempena hari baik bulan baik,
Ku mohon ampun salah dan silap.

Pantunn skettt!
Walaupun bahasanya caca merba!

Anywez..
Dengan rasa rendah hati saya dan keluarga mohon ampun dan ucapkan selamat hari raya!

Last but not least.
Me and my Boyfriend ;)

Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 28, 2013

~Kau Yang Terindah~

Rinduku di Pintu Kaabah..
;)
Rinduku menuju ke sana..

Cinta dan rinduku makin dekat dan kuat..

Allah hu ya Allah..

...To be continue...

Salam rindu..

;)Ummie Aie'sya

Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, March 22, 2013

~ Coming Back !~

Assalamualaikum,
Their all!
Really miss to write ..
Really miss to share some story...
Really want to write something..but i cannot make it now...
but today..just  want to share pic my little buddies!!!

Hye allz!
alhamdulillah..
they alwez miss u all!
c u again!

fyi : Aimy will turn to 10 month soon
and Abg Wafiy will turn to 2 yo and 8 month!
have a good day!

------@ Ummie Aie'sya





Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...