My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, February 27, 2012

~Pagi Yang Hectic~

Assalamualaikum,
Selamat Pagi,
Today sangat sibuk,
Tapi sempat makan beberapa sudu nasi goreng daging
(bawak bekal jerrrrrrrrr, heheheh)
Dan meneguk secawan susu,
Alhamdulillah...

Dah dua minggu sangat sibuk di ofis,
dan eventnya hari Jumaat ni,
Lepas habis event niiiiii, ade event lain pulokkkk,
adeiiiiiiiiiiii,

Tapi pagi2 tgk gambar budak kecik ni,
Rasaaaaaaaaa sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk hati makkkkkkkkk,
heeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Subhanallah....
My sunshine and happiness,
Gift from Allah,
28/08/2010...
My Hensem Boy Naufal Wafiy,


Alabat (pronounce yg masih pelat) : Allahuakhbar!
Allah Maha Besar!
;-)

Oklah sambung buat keje donggggggggggg
May Allah bless all of you,

JIHAD kerana ALLAH!
;)
Bersabarlah Sayang...........<3


-------@ Ummie Aie'sya


Tuesday, February 21, 2012

~Abang Sayang~

Assalamualaikum,
Lamanya tak singgah sini,
Waktu sangat packed dan sangat tak sempat tuk berlaman sosial,
Aicheh..

Alhamdulillah,
semuanya dalam keadaan baik,
last week jumpa adik Wafiy,
Adik wafiy jugak aktif mcm wafiy,
Tapi wafiy lagi aktif kot bab kicking ni,
Sampai senak perut,

Nak upload video tapi tak tahu ley ke tak
Try jap ehhh..
eh  eh  eh mcm bulehhhhh
inilah adiknye Wafiy...
heeeee..


eh eh..geram plak rasa..
dari kaki sampai la last skali baru muka dia..
hehehhe,
tapi sorry kalau video kurengggg sket...


Sangat tak puas kan kalau tengok..
Macam tulah dulu masa tgk Wafiy masa dalam perut,
Now , Wafiy dah nak jadi abang,
Abang Sayang!

dan inilah juga Abang Sayang umie and abie...

Macam big bro tak?
hehehhehe


oklah,
selamat menikmati hari2 yang mendatang,
Moga barakah Allah buat semua..

;-)

--------@ Ummie Aie'sya


Friday, February 10, 2012

~Jalan Jalan Hujung Minggu~











smileeeeeeeeeeeeeeeeee ;-)




p/s : sorry la, ni entry bergambar sahaja, heeeeeee


Wednesday, February 8, 2012

~Beraksi di Padang Bersama Umie dan Adik~

assalamualaikum acik-acik,
Dah lama Wafiy tak update kan,
hhuhuhu..

Last weekend Abie terus pergi berjuang,
Tinggallah Wafiy n umie,
Kali ni cuti Tok Abah n Tok Ma n makcik2 n pakcik dtg ke rumah Wafiy..
Heeeeeeeeeee,
Kitaorg bawak diorg jalan2,
Tapi gambar belum ada,
Nanti tunggu Tokde upload baru bley kasi story okeh..
hehehe...

Petang smalam umie n tokde bawak Wafiy gi main bola kat padang,
heehhehe,
Tapi main bola sekejap je,
Kejar burung yang lebih2,
Fuhhhhhhhhhhhhhh

Umie kata dia penat kejar Wafiy,
hihiihihih

yahhhhhh!


ehh..ade rumput pulok......



huishhhhhhhh



ni umie main bola jaring adoiiiiii



mmmmmmmm





Fuhhhhh..
dah penat dahhhhh


yeahhh inilah coach saya tuh..hehhehe

dan masa tuk pulang..
sampai tertinggal2 bola dan patah balik plak tu ke sini dtg amek bola
adehhhhhhhhhhh

nnt wafiy upload lagi ye,
jalan2 bersama org kampungku!
Tokde cepat upload!
;-)


Saya, umie dan adik...


tatatatta..
assalamualaikum!

-------@ Naufal Wafiy

Thursday, February 2, 2012

~Mummy Yang Lima Bulan~

5 month and pluss...
dan sebenarnya lagi satu minggu nak menjengah 6 month
lambat betul update..heeeee


Assalamualaikum,
Actually diakui pregnancy kali ni perut saya lebih kecik,
Kerana sampai skang saya masih boley pakai baju kurung ke opis,
Waktu kendongkan wafiy tak dapatlah nak pakai dah sbb perut terlalu menonjol ke depan,
macam toing! gitu..
hehehheh,

Alhamdulillah,
tahap kesihatan bayi dan ibu adalah baik...
mudah mudahan sampai kelahiran nanti juga dimudahkan semuanya,

Baju untuk adik belum start beli niiii,
bilelah agaknye nak start ni,
Minggu ini kah?

;-)
oklah..
harini byk plak updatenya..heee

-------@ Ummie Aie'sya

~Abang Yang 1 Tahun 5 Bulan~


Assalamualaikum,
Selamat tengahari dan selamat makan tengahari jugak,

Alhamdulillah..
Wafiy sudah 1 tahun 5 bulan,
tak lama lagi sudah satu tahun setengah,
Sekejap sangat2.

Setakat ni masih belum boley panggil Abie dan Umie,
yang boleh hanya nak nak,
dan tunjuk aa yg dia nak,
bercakap pun byk tapi lebih kepada bahasa dia sorang saja yang faham,
heeeeeeeee

Tapi bila di suruh atau kita cakap sesuatu dia faham dan boley bertindak balas seiring dgn maksud kita,
Contoh
Wafiy, mana susu..?
Dia kan cepat2 amek botol susu,
dan kalau nak susu dia akan bawa botol kosong ke dapur sampai berjumpa tupperware yg ada isi susu dia tu,
Wafiy nak mandi?
Dia akan terus laju pergi bilik air....bab tu mmg laju lah kan, nak main ayaq..
Dan byk lagi..
ambil pamper, tolong simpan baju, tolong ambil itu ini semua dah boley suruh..

Sekejap saje waktunya...
dan adik wafiy juga juga 5 bulan lebih,
next week dah masuk 6..
ffuhhhhhhh...

Hampir ingat2 lupa camna nak nak ambil nafas ,
mcm2 dah lupa niiii..
adehaiiiiiiiiiii
heee...

hopefully kehidupan harini dan akan datang akan lebih baik,
moga lebih bersyukur dengan rezeki seadanya,
kehidupan manusia juga di uji,
Ya Allah barakah kan kehidupan kami dan permudahkanlah rezeki bagi kami.
Amin.

;-)


------@ Ummie Aie'sya

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...