My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Saturday, November 23, 2019

Hye Weekend

Hello holla!
Yeay berjaya konsisten setakat hari ni hahhhaha,

Weekend yeay
Buat pe tuuuuu

Sepatutnya harini ada sparkle run,
Tapi tak dpt join
Huuuuuu

So kat rumah je today sambil melunaskan tugas ibu dan isteri dirumah yang tertunggak...
Gitewwww

So nak masak ape todayyyy ?

Blum masak ni dok layan yg kecik tonet ni ha...


Abie and abang g pasar,
Diorg balik baru bley pikior nak madak ghapo
Hehhehe

Okey dulu deh,
Bye bye

Love,

Umie A'iesya

Friday, November 22, 2019

Jumaat Barakah

Alhamdulillah dah Jumaat!
.
Pastinya dari Isnin dari yg blues sangat dinantikan Jumaat hooyeh ini kan.
Hahahah.
Esok cuti hooyehhhh lagi!

So apa plan uols?

Bebudak memontok bedua ni nak lik kampung,
So maybe dalam 2 minggu kasi chance lah kejap kan.
Hummm pastu tahun depan rutin makin menampakkan momentumnya,

Hahahhahaah
Siap! Sedia!



Ayuhlah !
Hahahahah

Umi ko mmg pening weng weng sket,
Keja belambak lambak ni weh,
uihhhhh

Kepenatan dunia,
salah gerak caturnya,
Pincang sealam maya..

Fuh..
all da best everyone,

May Allah bless okey,
Jaga emosi, jaga solat,
InsyaAllah moga Allah sentiasa lindung kita semua.

Okey c ya!
One day , 1 post kan!
Sis cuba ni heheheh

Love,

Umie A'iesya

Thursday, November 21, 2019

Sister Hood

Lunch time hooyehhh!
One post a day?? Why not!!!
Try ok try...
Hehehhe..

Since blog ni wujud memang sejarahnya dari abang kecik dulu,
Makanya jarang citer pasal Kakak and adik,

Boleh lah kite story sket ye dak,



Aimy ,

Sejak ada adik ni okey sketlah,
Awal awal dulu merap jugak lah,
Tapi alhamdulillah, makin ok dah dia,
Heheheh
Tapi dia kasar jugak kalau nak cium nak peluk bagai,
Hehehhehhe,
Jenuhlah bertempik kejap hahha,

Adik?
Adik skang fasa tak berapa nak dgn orang,
Muka kalau tak biasa,
dia jadi muka ketat mata bulat,
Hhahahahha,

Lama sket haruih lah teriakkkkk,
Adik pun soon dah nak setahun,
Haihhh lah kejap sangat wehhhhh...

Moga semuanya baik baik selalu,
Doakan semuanya ya...

Okey dulu okeh,
C yaaaa...

Love,

Umie A'iesya


Wednesday, November 20, 2019

Rindunya

Dah lama tak berpena kat sini,
Rindu!

Sedar tak sedar dah nak sepuluh tahun blog ni pun,
Mana tak rindu,
Dulu semuanya di sini,
Menulis,
Bercerita,
Pregnant story,
BF journey,
Haihhhh..byk lagilah,

Pastilah rindu seadanya,
seperti sebuah perjalanan,
yang dipuisikan disini,
Bila dah dimakan tahun,
Scroll post lelama uishhh mengusik jiwa baangggaaatttt...

Kerja pun bz, Dirumah pun bz,
Mmg kelautlah,
But bila rindu nak menulis tu dia rasa mcm tak boleh,
So dtglah mood di angin lalu,
heeeeeee.

Ingat lagi tak kat Wafiy?
Ni haa dah beso panjang,
Dah sunat dah makin matang,
Heee..

Adiknya Aimy,
Dan adik terbarunya Amni...
hehehehhe

Alhamdulillah semuanya ok ok saja,

Nanti ada masa kita update lagi key,
Buat lepas gian jap, dapatlah posting satu dua,

Kot kot kejap lagi ada lagi haahahha
C yaaaaa



Love,

Umie A'iesya

Tukar Header Jap

Assalamualaikum and Hye.
Hahahha, tiba tiba kembali. Okaylah ada jugak post tuk tahun ni kan sebelum ni,

Ntah kenapa bila bukak blog terus tukar header dulu,

Sebab lama sangat kot, Hahaha.
So hows life ?
Moga sihat sihat dan baik baik hendaknya..
..
c ya...
Tengah rehat ni, makan luhhhh

Love,

Umie A'ieysya

Tuesday, March 12, 2019

~Masa yang berlalu~

Assalamualaikum and Hye,
Dah petang, sekejap je lagi ni nak balik dah.
Takde ape pun nak story,
Petang petang ni kadang bila pikir pikir aduhai sekejapnya lah masa kan.
.
Rasa macam baru ja bersalin smalam.
Harini dah 103 hari dah..
memang cepat ohoiiii.
.
Smalam adik pun dah cucuk  3 Bulan.
Dok angkat angkat kaki.
Belum tolak badan ketepi lagi haa...
hehehehe
.
Moga cepat menirap plak okeh Dede!
Adik.
Memang sangat menyenangkan semua.
Bangun malam pun jarang jarang.
hek hek bg susu tido balik,
Moga semuanya dimudahkan ye dik.
heeee...
.

Sis kite pakai shawl today.
Bye bye!

by,
Umie Aie'sya

Thursday, March 7, 2019

2019

Haishhhh bukan setakat berabuk kan.
Dah penuh debu debu dah rasanya. 😛
.
Lamanya tak bogging.
Hye!
Alhamdulillah masa sihat dan makin menginjak usianya.
Heeeee.
.
Dan bila bukak blog sendiri tgk gambo kat dua ketoi tu aduhaiii cepatnya masa berlalu.
.
Dua ketoi tu dah sekolah rendah dah masing-masing. Dan membesar bagai juara. Mak dia ja tak bapa besaq sgt.
.
Dan depa dua dah adik baru. Hahahhaha.
Iya iya. Finally kan bertambah jugak ahli. Kikiki. Dalam dok kata tak mau. Hahahhaha.
.

Adik.
Alhamdulillah. Hari ni dah berusia 98 hari. Dah 3 bulan dah.
Nama seketoi yg baru lahir ni lebih kurang ja nama kakak dia. Hehheheh.
.
Nama adik Amni Hannani Binti Faizi. 
Alhamdulillah kali ketiga pregnant dan melahirkan. 
Walaupun kali ketiga . Masih lagi rasa takjub.
Masih lagi sebak setiap kali tgk perut sendiri bilamana ada khalifah yg Allah pilih menumpang di rahim ni. Allahhhhh. Memang tiap kali usap perut. Tiap kali tu lah rasa dia bercampur baur. 😊
.
Fuhhhh. Pengalaman bersalin yang ketiga? Nak sharing ke? Nantilah ekkk ada kelapangan lagi kita tulis lagi okeh.
.
Rutin agak berubah berdarjah darjah. Tapi dah masuk 3 bulan ni dah boleh waras sket. Hahahahahha.
.
Nah gambaq terkini depa tiga.heeeee.




Okehhh seeyaaaa!
Lotsa Love,
Umi Aie'sya❤

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...