My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, December 10, 2015

~Kasih Yang Sampai Syurga~

Assalamualaikum,
Hye hye hye..
Aicheh..
Mood honeymoon...hehehheh

Alhamdulillah 4 December 2015 yang lepas ulang tahun perkahwinan kami yang ke 6. Eh eh eh awat sat sangat masa!
Dan masih lagi berempat, Dua cahaya mata. Yang sekarang duk di kampung. Depa yang request nak duk kampung. Huuuu.

So Umi Abie anniversary lah jawabnya sampai depa balik. Heee.

Terima kasih ya Allah.
Atas segala limpah kasih sayangMu yang tak terhingga.
Yang sentiasa menjaga hati dan jiwa kami ini.

Terima kasih ya Allah.
Kerana memberikan kebahagiaan di hati kami hingga kami mampu untuk tersenyum diwaktu gembira kami.
Walau dalam duka, Engkau sentiasa ada merawa duka pedih kami, dan akhirnya kami mampu ukir kembali senyum diwajah.
Terima kasih Ya Allah.

Itulah Allah yang tak pernah jemu memberikan dan terus memberi.
Dan itu cukup membuatkan kami sentiasa sendu mencari cintaMu.

Allahu Rabb.
Tolong jagai cinta ini untuk terus mencintaiMu,
Bantu kami untuk terus bahagia hingga ke SyurgaMu sampai bertemuMu,
Aaaminnn...



Tuesday, December 1, 2015

~Convocation Wafiy~

Assalamualaikum and hye people,

Wafiy Convocation 5 Tahun,
Alhamdulillah dah setahun berlalu,
Wafiy dah tamat KEMAS untuk umur 5 tahun...
Sekejap sangat berlalu,

Bayangkanlah mengenangkan umurnya dari umur new born sampai lah sekarang memang macam tak percayakan. Sekejap sangat weh!. Dari waktu kita kendong kendong, menyusukan dia hinggalah sekarang dah pandai bangun pagi, pergi sekolah, bergaul dengan kawan-kawan, pegi lawatan dengan sekolah, haihhhh...semuanyalah. Tak dapat nak lupa satu saat pun waktu anak kita baru lahir dulu membesar hingga lah umurnya yang sekarang.

Dan boley agaklah kan memang maknya itu dalam sendu bila tengok anak sendiri naik pentas, jalan amek scroll turun pentas. Malah hari hari yang nak sampai hari graduation tu sendiri kita maknya dah xcited, dia biasa ja..cuma dia ingatkan kita esok kena bangun awal nak naik pentas. Hehehhe. Dia feeling lain, kita ni bu, lain feelingnya. Dada ni berombak juga, happy sedey semua bercantum satu. Ya. Paling tepat nak diucapkan TERIMA YA ALLAH. Beri aku ruang, masa dan waktu untuk melihat pinjaman mu ini hingga hari ini.

Dan waktu itu juga kita akan melayang mengenangkan waktu kecik kita dulu, dan begitulah kita dan mak kita sendiri. Begitulah rupanya hiba sayu mak kita dulu melihat kita. Harapan apatah lagi. Semua yang kita rasa sekarang , mak kita dah rasa dulu. Bedebar, sedeh, kusut pkiaq anak makan ka dak, sedey tgk anak g skolah makan ke tidak, semuanya lah...dan kita akan sedar waktu sekarang yang kasih sayang ibu itu besar . dan kita makin sayangkan mak kita sendiri sbb kita sedar besarnya pengorbanan dan besarnya perasaan itu bila jadi ibu dan ayah ini

Menangis.
Sat lap ayaq mata.

And alhamdulillah bersyukur dan terima anak seadanya.
Dan..alhamdulillah..dah convo Wafiy haitu.


;)
gambaq yang ni malam before konvo..heee




Monday, November 23, 2015

~Latest~

Assalamualaikum,
Hye..dah lunch!
Kite bawak bekai, makan depan pc je...
So adelah masa nak kasi update,

Kali ni Update Pic latest satu family,
Ni masa raya haji itu hari...
Kire latest lah kan..
Aci lah ekk...

Gambo dalam hanset pun dah byk sgt,
nak print pun tak jadi jadi jugok, adehhhh

Actually nak share pasal Wafiy konvo,
Tapi next time la ek, heee

Alhamdulillah,
Kami masih berempat belum tambah tambah,
Merancang pun ye, tapi nak pun ye,
Cuma buat masa ni 4 lah ye,
heeee, nak concentrate yang ada ni dulu,
Dua pun dah carca merba kalut umi diya,
Heeee

Nak concentrate akhirat dunia bukan senang kan,,
Nak ajak solat, solat subuh masih lagi belum berjaya nak bangunkan Abang,
Tapi tengah try...
Abang pun skang salah kena gaya ngamuk juga,
Tapi kebanyakannya banyak timbang rasa,
Dia akan tau kalau kita marah dia,
Dia sendiri akan tak selesa, cepat2 mai mintak maap,
Heeee

Emy???
Emy tu ikut mood dia,
Tapi dia pun rajin sangat kalau nak tolong kat dapoq,
Tapi satu ja dia liat liat sangat,
Kemas toys pas main ntah kenapa dia buleh buleh tak mau,
Kadang tu ok, kadang tu kalau takmau,
Memang tak mau!
Heheheheh...

So uols,
takat tu dulu lah ye,,
banyak nak habaq, tapi kita pelan pelan kayuh no...
nak mula balik blogging ni, tapi ginilah gayanya,
Free and ada mood cepat cepat bukak dashbord..heee
Kalau dak, kelautlah kita,
Oklah nak bg kat entry dulu dulu...
hehhehe menggamit kenangan orang kata...hheeee

So last but not least,
My latest family photo!!!


bye!!


------@ Ummi Aie'sya



Thursday, November 12, 2015

~Terkenang juge~

Assalamualaikum,
Hye, mood tengah mikir nak makan ape rehat nnt,
Minta kawan tapau aje,
makan depan pc ajelah gayanya,
Ni pun sambil sambil kunyah oat krunch biskut,
heee

Hampir 3 tahun 2 bulan lepas memang travel shah alam-serdang-putrajaya,
Everyday ulang alik,
Dan skang rumah pun dah pindah, dah tak duduk putrajaya,
tapi dekat aje pindahnye, kat Bangi je, 10 minutes je nak g putrajaya,
Kerja pun dah pindah kat Bangi,
Dah takde siaran mak makan breakfast dlm kete,
Dah takde mak update ig gambo jem berjela jela,
haih...tetibe sayu jugak
Nak pulak radio sinar lagu karen karen je,
tetibe rindu travelling,
Rindu tu kan kenangan,
Kenangan adalah masa lalu yang sangat jauh,
Tapi sentiasa dlm ingatan,
Ada manis,pahit semua ada
So takkan semudah itu nak cantas sampai tak tinggal kesan kan?
heeeee
Memang ingat sangat,
Saat sakit kaki menanggung jem,
Saat lapo tahan perut,
Saat teringat anak2 tak ambil lagi, awan pun dah gelap,
Fuhhh..travelling mmg mencabar dan belajar untuk sabar,
Yang Pasti kena sentiasa prepare lah sebarang kemungkinan,
Makanan kena selalu ada,

Pernah jugak bulan puasa stuck dalam jem sampai pukul 10 malam tak berbuka apa2 lagi,
Memang menguji uols....
Nangessssssssssssss
Waktu tu mmg nak berenti je rasa,
Pujuk hati..cari keja lain dulu, sabo.. sabo..
heee..

And alhamdulillah skrang dah dekat,
balik pun masih cerah,
sampaikan Wafiy pula dok asik tanya ,
Kenapa umi balik dah?Hari tak malam lagi kenapa dah balik?
Hahahahahha
adehaiiii
sesuka hati aja dia tanya soklan!
heh!

Heee,..
Apa pun jangan berenti berdoa dan meminta,
Permintaan hamba yang membawa kebaikan insyaAllah Allah makbul,
Ajak anak2 atau suami berdoa sama tuk kita,
Chaiyok uolss...

Chaiyok jugak untuk mak ni nak berblog semula!
heeeeeeeeeeee

bye, tata! nak makn n blogwalking sat,
Waktu rehat ja boley tau!
Waktu kerja jangan ponteng, nnt rezeki kena cuci  ;) heeeee


Moga Allah bersama kita ye...


------@ Ummi Aie'sya

Wednesday, November 11, 2015

~Ku Terus Mencoba~

Assalamualaikum,
Post makcik baru nak buang habuk2 kat blog..
Heeee...

Alhamdulillah,
Bolehlah lepak lepak jap kat blog before balik, heeee
Nice!

Sambil layan lagu Awie..
Kita kasi goreng sket lah harini..

Just a little update about Naufal Wafiy,
Wafiy,
Alhamdulillah dah 5 tahun,
Tapi cakapnya masih ada pelat pelat heee
tapi dah boley diharap dah...mandi pagi sendiri pakai baju sendiri..
simpan beg sendiri...
nak minta tolong pun dah boley...

Begaduh juga dengan adik dia,
Bila si adik pulak jenis suka geram tak tentu pasal,
Sekejap kejap dtg gigit abg dia, sekejap datang lempang sesuka hati..
Heeheheh habis brutal lah si emy ni kayaknya...

Aimy ni jenis keras sket,
Jenis kalau nak itu nak jugak,
Kalau tak nak tu tak nak juga,
Memang menguji kesabaran habis lah part yang ini,
Memang mengurut dada ajelah selalu,
Tapi kena ada cara nak tackle si emy ni,

Tapi Aimy kalau jumpa baby atau adik yg lagi kecik dari dia,
Dia akan keluar trus sifat2 sisterhood dia,
Tetiba trus jadi kakak sgt!
Banyak lagi nak story,
Takat ni dululah...
nnt kita sambung lagi deh..


Moga jadi anak soleh dan solehah Wafiy and Aimy , penyejuk mata dan moga menjadi pemimpin orang orang yang bertaqwa...


si abang Wafiy,
Baik hatinya, heee


Si adik brutal,
Jangan main-main haaaa,
hahahha


bye,
;)

-------@ Umie Aie'sya



Monday, November 9, 2015

~Hye~

Assalamualaikum and hye...
Ramai yang cuti ye..

Lama sgt tak berborak sensorang kat sini kan...
Alhamdulillah semua sihat cuma musim - musim hujan ni Aimy dan Uminya juga batuk batuk..

Dan skang di opis juga ada sedikit sakit kepala dan mgkin sakit dari gigi kot..
Hehehehhe
Ha ah sakit gigi bongsu..
...
Anak anak pun dah makin besar...


Bila nak tambah lagi???
heee..bapaknye cakap sukup sepasang..heee insyaAllah perancangannya dua setakat ini...
;)

Alhamdulillah kehidupan juga makin baik dan sederhana...
lama tak tempek gambo sendiri..so tempek satu lah today...

bye uols jumpe lagi dongggg....


;)
Rindu blog sendiri sangat sangat!

Hopefully dapat nyelit2 lagi lain  hari..
next entry nnt kite sharing pasal anak teruna n anak dara i pulak ye...

------@ Ummie Aie'sya

Thursday, October 22, 2015

~We are back!~

Assalamualaikum and hye!

Alhamdulillah..
Rindu sangat nak berblog!

Ingat kami lagik???

Naufal Wafiy and Aimy Imani

Allhamdulillah..dua dua dah beso..
Byk jugak ragam..haihhhh
hehehhehe

;)

will be continue!
Stay tune!


Love,
Umie A'iesya

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...