My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, August 14, 2012

~25 Ramadhan~

Assalamualaikum,
Moga sihat-sihat hendaknya.

Ye Ye Ye.
Ini first entry saya di bulan Ramadhan kan?
Heeeeee

Alhamdulillah, masih berpuasa setakat hari ini,
:)

Setiap kali nak  update ade je yang tergendala,
hehehhehe,

So mood dah ke laut
Bukan tak sabar nak raya
tak sabar nak cuti sebenarnye..
hehheheh...
Banyak kisah nak tulis..
maklumlah awk lama tak tulis blog..heeeeeee]

HIDUP BER 4

Kehidupan berempat sekarang sangat hectic,
Balik kerja, amek anak,
Masak, berbuka, tidurkan anak, kemas2 barang untuk perjuangan esok hari pulak,

Alhamdulillah, Allah beri kemudahan dan kekuatan,
Terus terang pertama kali nak handle mmg rasa cam nak nangis ye,
Dah nangis pun haaa,
hehhehehhe

Tapi apalah sangat kan baru ibu beranak dua,
Apatah lagi ibu beranak kembar, berak 5,6,7,8,9,10...
:)

Hari hari suami pesan,
Baca ayat kursi before ke mana mana,
Selepas subuh saya akan hantar anak2 ,
Sangat lah risau if salah sorg nangis atau dua2 nangis,
Kadang dede nangis juga,
Tapi skang dede dah tdo aje bile naik kete,
;)

KISAH AIMY DAN ABANGNYA  WAFIY

Alhamdulillah dede masih fully breastfeeding,
Cuma dede ni kalau diri BF sket je,
Tapi kalau minum botol banyak dia minum
Sampai selalu kena pump sebab penuh.

Alhamdulillah Aimy pun dah bersunat kat Az Zahra, Bangi.
Nangis kejap diye bile nurse pegang kaki dia,
Sampai doc ckp "kuatnye diye melawan kaki..."
Hehehhehe,

Ummie's little girl...


Wafiy pun dah okay,
Dah boley bertolak ansur, hehehhe
walaupun kadang2 ada juga cranky2 yang sengaja2 nak tarik perhatian,

Dia pun kan masih baby,
So selalunya kalau menyusu kena sebelah kendong Aimy,
Sebelah lagi pegang tangan Wafiy,
Dan if tiba2 time tu jugaklah nyamuk gigit ke muka sendiri,rasa gatal nak garu pun di tahan2,
hahahhahahha, dasatkan ummi!

Adik dan abang..


PERJUANGAN BELUM SELESAI

Perjuangan seorang ummi,
Perjuangan seorang abie,
Perjuangan setiap hamba Allah di bumi takkan pernah selesai,
Sampai hembusan terakhir,
Oleh itu saya sentiasa sabarkan diri, sbb mmg kadangkala tercabar juga kesabaran,
Melayan kerenah anak-anak, keluarga, dan org2 sekeliling,
Tak semua orang tahu mcmana penatnye kita,
Walaupun orang itu sangat dekat dengan kita,
Sabar saja dapat meluluhkan rasa berat yang tak tertahan di jiwa,
Tidur dapat 3 jam diwaktu malam tu pun dah kira bersyukur,
Bertahanlah diri, bertahanlah umie..
Moga Allah trima dan jadikan pengorbanan ini bekal buat di sana,
Itu sajalah peransang diri.

Dan sejak ber anak dua,
Suami amek tender kontrak jaga Wafiy,
Saya jaga Aimy..hehhehe

Alhamdulillah suami banyak membantu,
Cuma bila suami tiada dirumah, mmg mohon pada Tuhan saja donggg...
Insyaallahhh...segala yang berat diringankan.

SYUKUR ITU INDAH

Bersyukur.
Bersyukur sampai hari ini Tuhan berikan kasih sayang dan rezeki,
Bersyukur sampai hari ini Tuhan beri nikmat kehidupan,
Tak semua yang kita impikan dalam dunia Tuhan beri sebulat bulatnya di depan mata,
Kadang-kadang Tuhan bagi kat kita dalam bentuk yang lain,
Dan Tuhan mahu kita sentiasa berusaha dan jangan putus asa,
Sampai hari ini. sampai sekarang. sampai saat ini,
Tuhan dah beri macam2,
Jangan dikeluh apa yang tiada, bersyukurlah dengan apa yang ada,
Tapi sebagai manusia yang lebih dikasihi Tuhan,
Jadilah manusia berwawasan,
Berusaha untuk capai impian,
Bukan impian yang dicapai itu pengukur kejayaan,
Tapi usaha demi usaha itu di ukur oleh Tuhan,
Tuhan maha pengasih lagi maha penyayang,
Perancangan Tuhan lebih hebat dan lebih terancang,
Bantui kami Ya Rabb,
Jadikan Kami hambaMu yang sentiasa bersyukur.
Aminn.

RAMADHAN ....

Alhamdulillah,
Sampai hari ni masih puasa penuh,
Harap sangat dapat puasa penuh,
Dan yang penting haarap sangat bertemu dengan lailatulqadar.
Amin.

----------------------------------

Alhamdulillah selesai kot berceloteh sekejap.
Hehehehhe,
insyaallah ade masa nnt,
saya coret lagi ye ;)
Selamat berpuasa dan berbuka,


-------------@ Ummie Aie'sya



5 comments:

  1. Suka baca Ummie Wafiy & Amny bila sesekali menulis..tambah dengan background music. Syahdu betul..selamat meneruskan baki Ramadhan Sya. Moga bertemu Lailatulqadar..aminn..

    ReplyDelete
  2. YOng..Huu..sedih..
    Rasa boleh faham keberatan itu walaupun baru satu putera..
    Bila la boleh sembang2 lagi ngan yong..
    Rindu kamu...
    Be strong yer...(to me also)...

    ALLAHUMA'ANA..la haulawala quwwata illa billah..

    ReplyDelete
  3. Fie : Sama jugak untuk awk Fie, bilelah kita nak dpt jumpe kan?hehehhe

    Aza : huuuu, raya ni lik kulim raya ke bape?

    ReplyDelete
  4. Ina : hehehe, super duper mak! heheheh

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...