My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, March 28, 2016

~Aimy Si Dobot~

Aimy Imani nama diberi..
eh eh eh...

Perempuan tapi besar hatinya,
Sebesar orangnya..eh eh eh..
Maap...hahahha
Oppss..kalau yang tengah makan sekarang better habiskan makanan dulu before teruskan membaca!
Hahhahahah..
tapi kalau hati kental, apa salahnya...hahahha


Kisah last week,
Anak ini dengan perlahan datang dan bagitau..
"Umi..emy tertelan bateri, cemane ni.."
Dengan muka terkebil kebil, mak gorila ni hampir bertukar dan bertukar menjadi ibu semula,,,
hahahhaha..
ye..anak ini ....
Anak ini telah menelan bateri !!
BATERI KO!!!!!!!!!!!!

Adui...bagai nak pusing jaltuh pengsan umi ni oiiiii
ini dah besar baru nak telan bagai..
dia sendiri pulak tu amek bateri hanset mainan yang kecik bulat tu...
Umi dah nerves la..bekali kali tanya bateri mana bateri mana...
last skali double komfem ngan abang..
Abang pun tak nampak tapi si abang terus spot check hanset mainan 'sofia" aimy..
Yes..mmg bateri tu takdak kat tempatnya..
Sah! Komfem..
Oleh kerana kejadian tu malam...nak tggu dia berak mmg tak berak la sbb sebelum dia telan dia dah berak...
Esok pagi terus kuar cari setandan pisang...
Nah amek ni emy makan semua pisang...
Nak berak kasi tahu umi...
adoiiiii
Pagi tu dia berak...ape lagi jadi ahli siasatan tahi lah mak ko ni...
Suh dia berak dalam pampers..
Kemudian buat siasatan lah uolssss
(maap adegan ini agak tidak sesuai untu yang tengah makan)
huuuuuu..ku carik carik lah bateri tu dalam t**i nye...
tak jumpa...aduii..susahnya lah hati....

Sambung lagi makan pisang...
esok pagi nya dia nak  buang air besar,
Spot check lagi..
HAAAAA! Finally jumpa weyyy!!!
Betullah dia telan beteri kecik tuuu..
Macam nak lari keliling Bangi melompat bagitau kata jumpa...
Hahahahhaah
haduiiiiii..Emy pun happy la..sbb dia pun setiap kali kita check asik tanya je jumpa ke tak..
tahu pun takutttt...
hahahhahaha
Hai la anak...

Haaa..itulah kisahnya si emy ini...
kental lagi berani,
Kalau cakap nak dengar cakap dia sorang je...
agak susah nak bawa berbincang...tapi umi akan bentuk lagi awak ni...
InsyaALLAH setiap anak tu ada kelebihan memasing...
chaiyok Umi n Emy!


*gambar ni hari esoknya dia dah berjaya keluarkan bateri tu...
tu yang over gitu amek gambo...
hahahhaha

4 comments:

  1. hahaahahha

    nasib baik ummi tak selfie dengan barang baik tu and kasi tunjuk sini.... Iolls betul2 tengah makan mac and cheese anak2 ni! hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...habiskan makan tu jadinya????heheheh

      Delete
  2. kahkahkahhh,
    gigih mencari hartu karun yer ummi!
    syabasssss..,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuula na, kuss semangat...risau kalau tak jumpa weyyyy

      Delete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...