My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, August 16, 2017

Major Throwback

Major throwback..12 tahun yang lalu...
Sambil godek godek gambo lama.heehehe
Sambil soundtrack lagu vitamin C Graduation.
7.50 pagi (tahun 2005)
Kolej 14, kawasan parkir moto.UPM
" mana diorg ni.."
"ntah tak bangun lagi lah tu"
Hehehhe..memang memories is remain forever kan. Memang setiap satu dialog mmg tak pernah lupa.
Bab kelas pagi mmg banyak hal. Sokmo lambat. Bila kawan awak dah siap, awk pulak yg lambat. Bila dah lambat pandai pulak rasa besalah, kejap kata sakit perut, kejap bagitau que nak mandi beratuq panjang..hahhaha
Memang kalutlah bagi alasan kalau geng dah tunggu tercongok kat moto. HahahahaπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Memang nostalgia habis.
3 tahun kat UPM, 3 tahun lah jugak jumpa geng makan kat cafe, p kelas, joging bukit ekspo, skodeng skodeng eh hahahah..dan ada jugaklah kisah nostalgik di bulan puasa..
Bulan posa di perantauan lah katakan, mmg jiwa kadang tu tak berapa nak kental, bukak posa ja teringat lah kat kampung.
Nak dijadikan cerita kami bergeng ni p la beli tapau kat sebuah restoran makan area UPM. Sebab masing masing dah jemu mkn kat param (pasar ramadhan). Semua pakat order lah makanan..sorang nasi goreng usa, sik goreng kampung, mee hailam, ketyau sup dan nasi goreng hailam. Kasik tapau bang! Pesan kami lagiiiii..heee
Semua pun dah dpt tapau moh balik ke kolej, tebar surat khabo nak mkn reramai.
Dan azan maghrib bekemundang. Dah masuk dah wey! Bissmillahirramanirrahi...Allahuma kasumtu......amin..
Mkn kurma sorang sebijik, pastu pakat bukak la mknan memasing.
Awak kan puasa mmg makanan yg bli tu je la yg ada..kata mood perantauan..duit pun nak kena jimat, takdelah nak berhidang mcm2 makanan lain pun ha...
Tiba tiba baru ja nak suap makanan ke mulut...
"apeni????? Bagi kucing pun kucing tak nak makan mcm nii!!!!!"
Jerit sorang sahabat yg baru je bukak makanan tapau tadi. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Dia order rare sket ahh..nasi goreng hailam, kira zaman tu nasi goreng hailam baru nak up lah jugak..hehehhe...member kecewa lah ..nasi goreng depa p campuq dengan kuah hailam tu siap siap...tapau td pukui 5 ..bukak posa kui 7.30.. Mau tak kembang bergenang genang nasi dia wey....kembang setaman astakonaa weyyyy
Kami yg len ni duk terbeliak lah masing masing pakat serba salah hahahhahah
Pakat semua offer lah makanan masing masing...tapi member dah frust sangat truih keluaq bilik berlalu pergi tanpa kata kata.πŸ˜…
Malam tu pakat bli moreh lah mkn bg kat dia..sian weyyy..haaa jgn main main bab makan boleh gado ohhhh...
Hehehhehe tapi sampai skang kalau kitaorg jumpa or jumpa dlm wasap(haaa jumpa dlm wasap jelah mampu) hahahah...kitaorg akan ungkit cita nasi goreng kucing pun tak makan! Sangat tak bley lupa!
Byk lagi dan lagi tak tertype kalau nak type...
Pejam celik pejam celik dah almost 13 years dah kot zaman upm tuuu..tapi still contact! Wassap kan ado!
Zaman muda mudi gitew..
Rindu korang semua..
Dan bley lupa saat paling tangkap nangis masa graduation day..dan sebenarnya itulah saat paling sedih sbb masing masing akan bawa haluan masing2 dan kita sendiri pun tak tahu bila boleh gelak sama sama lagi, bila boleh nak bertepuk tampar bahu memasingblagi, ntah bila lagi nak ketuk pintu bilik member nak pinjam sabun mandi, heee dan mcm macm lagi lah weyyyy
And paling tak tinggal, study lewat malam and kopi pekat kaw kaw dan meskipun kaw tetap tetidoq..hahahahπŸ˜€πŸ˜›
Tinggal aku ja la yg hari hari dok round UPM heheheeh...
Rindu merempit! πŸ˜…πŸ˜†πŸ˜Š
Skang semua dah berjaya dah memasing..
All da best korang, geng munduks!
As we go on
We remember
All the times we
Had togetherAnd as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever...

Memories is remains forever,
Economic, 2003-2006, UPM, Serdang.
Thanks korang for everything.😘

Sayang selalu😘
Sya_pujangga
(nama samaran dalam geng munduks)πŸ˜†πŸ˜…

1 comment:

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...