My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, July 27, 2011

~Lawatan Ke Pameran Pedang Rasulallah~

Salam and hye,
just a few pictas,
huhuhu,

ni minggu minggu lepas,
kami anak beranak ke Shah Alam,
pegi ngan Acu jugak ;-)
Alhamdulillah, ,elawat ke pameran pedang Rasulallah,





hehhehe
got to go!
wafiy dah dtg!!!!!!!!!!!!


Tuesday, July 26, 2011

~hye hye hye, dimanakah saya!~

Assalamualaikum......
hye hye...
lately ni agak susah nak upload blog secara bergambar,
but this time, sure!
HEHHEHEHE

so ape perkembangan Wafiy????
alhamdulillah,l
seorang bayi sihat dan tak lama dah tak jadi baby dah,
kamu dah nak jadi toddler sayang........

wafiy not officially boley berjalan dgn jayanya,
tapi setapak dua dan rebah itu dah selalu,
insyaallah, nnt dah boley jln dgn lajunya wafiy sendiri yg akan update!
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee




ye ini lah gelagat terbaru sang anak,
sangat kecoh dgn moto nya,
hahahhaha,
adehaiiiiiiiiiiiiiiii...
so, wafiy ade je..cume umie yg agak tidak sempat update,
huhuhuhu...
nnt nak cuba update juga lawatan ke pedang Rasullallah tempohari,
ok allll,
have a good day!
;-)


Tuesday, July 19, 2011

~Andai Lelaki Tahu~

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mau kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mau menerima kamu seadanya, tetapi dia mau menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu & tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu & terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Dia hanya maukan yg terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia melebih-lebih.
Dia bukannya mau dipujuk dengan wang atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yg boleh buat perempuan merasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Seyogyanya Allah menciptakan lelaki & perempuan itu dengan perbedaan yg tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi & menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yg bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yg bisa menggoncang dunia & mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan saja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda & membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yg bakal menjadi perempuan, isteri juga ibu yg terbaik untuk anak2 anda.

(Kiriman dari teman)
May it's shine ur day! :_)
Salam rindu,

----@ Ummie Aie'sya


Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 15, 2011

~Lain Cara, Tetap Satu Jihad~

Assalamualaikum,
Salam Jumaat dan selamat petang ye,
‎​​اَلْحَمْدُلِلّهِ,
Moga setiap hari adalah membawa barakah kepada kita masing2
:-)

Maaf lama jugak dah saya tak blogging ni,
Apatah lagi nak reply komen,
Tapi hati sentiasa dekat meronta nak ke sini,
Akhirnya harini walaupun hanya dari bb ku,
Hehehehe

Kalau post entry melalui bb mmg terhad lah,
Nak post gambar tak bape xcess,
Apatah lagi nak baca komen dan blog walking,
Heheheh,

Apa yang penting Jihad tetap seperti rutin biasa,
Yang di pejabat,
Bukan sekadar berhempas pulas mencari rezeki seisi keluarga,
Bahkan Jihad ke jalan Allah,
Kerana itu punca rezeki,
Rezeki yg akan menjadi darah daging keluarga,
Maka hati2 lah kita dalam beribadah,
Bekerja itu ibadah kan...
Ibadah itu semata ke jalan Tuhannya kita,
Jika sedikit terpesong juga di ambil kira di timbang tara,
Nauzubillah...

Jika isteri,
Kita bekerja membantu suami,
Meringankan beban suami,
Syukur, mulia jasamu moga sampai ke sana,
dan setiap tenaga yang mengalir di pejabat itu di bayar gajinya,
:-) syukur ‎​​اَلْحَمْدُلِلّهِ,
Itulah ganjaran ibadah yang Tuhan beri pada kita.
Jika merasa kerja harini tak setimpal dgn gaji kita,
Anggaplah itu ganjaran dari Tuhan,
Percayalah, itulah bekalan buat kamu yang menerima dan tidakk bersungut,
Kerana itulah pekerjaan itu dipanggil ibadah,
Ibadah kerana Allah,
Maka jika kerana Allah,
perlu ada ketaatan,
Perlu ada kejujuran di setiap sudut
Insyaallah,
Moga kita terhindar dari perkara buruk yang memakan diri kelak,
Bekerjalah kerana Tuhan,
Pasti redha dan gembira ;-)
Itu jihad indah sang hamba

Dan buat suri yang dirumah,
Setia bertungkus segala,
Usah lah bimbang,
Kamu juga berjihad,
Sama.
Jika kerana TuhanMu,
Pasti semunya menjadi indah dan mudah.
Walaupun hanya di rumah,
Setiap langkah dari dapur ke depan juga di anggap ibadah,
Asal ikhlas, pasti setiap saat itu beroleh lebih dari sebakul pahala indah,
Kerana setiap hamba biarpun apa yg dilakukannya,
Takkan terlepas dari pandangan Tuhannya,
Menerima kehidupan dgn redha adlah lebih baik daripada bersungut dengan apa yang tiada.
;-)

Duhai ibu, teman, isteri juga bapa atau anak anak, atau siapa saja,
Bersyukur dgn rezeki yang ada,
Dan jgn mudah putus asa dgn kehidupan,
Kerana Tuhanmu juga suka bila kita kuat berusaha,
Asal tidak lupa siapa dan dari mana asal usul kita,
Asal yang hanya dari setitis air yang hina,
Dan dgn kasih syg TuhanMu,
Kemudian dijadikan kita manusia yang sempurna segala kejadiannya,
:-)

Saya berpesan bukan untuk kalian saja,
Malah untuk diri sendiri,
Kita kadangkala mengaku bersujud pada Tuhan,
Tapi sejauh mana sujud kita itu ikhlas dan diterima Tuhan,
Sedangkan kita sedar,
Kita punya penghidupan abadi kelak,
Penghidupan itu adalah kerana belas kasihan Tuhan,
Samada didalam golongan kanan atau golongan kiri,

Sebak menikam di dadamu itu adalah tanda kamu beriman,
Usah bertangguh lagi,
Moga sujud kita sama2 dgn air mata yang tak henti bagai mahu menghapus setiap dosa yg melekat pd diri...

Salam rindu pada Rasulallah,
Salam sujud cinta pada Allah...
Salam kasih dan sayang buat semua yang sudi membaca..
Moga hari ini dan seterusnya adalah hari yang pernuh barkah...
Aminnnnnn....
;-)

----@ Ummie Aie'sya

Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 8, 2011

~Jumaat~


............................
selamat hari jumaat

dan selamat bercuti esok keyyyyyyyyyyyyyy
;)

Thursday, July 7, 2011

~Hye Mentari Pagi~


Assalamualaikum.....
hye,,,,,
selamat pagi yeee
just wanna to say hye..
May Allah makes your day
:)

moga hari2 adalah hari2 yg penuh barakah Allah...
Now, setiap hari dan saban masa saya bersama anak yang setiap hari berbeza peel nya,

dan setiap masa belajar dan belajar tentang kehidupan dunia...
Moga Allah mengawasi dan membantu jalannya dan juga kita...

So, tak bley lama ni..
nnt saya text disini lagi key...
dan saya sgt2 rindu nak blogwalking blog korang semua..
huawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
oklah
tatattatat

Wednesday, July 6, 2011

~Baju Melayu Wafiy~

Assalamualaikum,
hehehheheh,
Macam biasa,
at least satu minggu satu kali pun oklah kan..
betul betul windu wooooo

Ini kisah baju melayu Wafiy,
Haitu pegi Jusco Puchong, IOI..
Punya lah dok belek dan dok try,
saje nak kasi wafiy pakai baju melayu,
Boley pakai mayang traweh nnt,
kikikiki,
iya ke tu...?

Iye..mmg sengaja beli,
nak ajar diye pakai,
hehehhe
(ke mak nye yg semangat lebih)
Actually beriya tokde nak beli seppasang,
so jadilah ia...

aicehhhh....


masa dok sibuk beli...
dengan senang hatinye,
terjumpa Alfiy yg chomel ni,
hehehheheh
Jumpa Xeaa sekali!


maka berkenalanlah sekejap dengan Xeaa,
Selalu kenal anaknye saja,
hehhehehhe,
Tak sangka pulak jumpa kat sane :)

Dan kami pun pulang,
Sampai di rumah...
Wafiy pun melaram...

Ok Wafiy,
lepas ni kena solat sama2 key...;)


Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...