My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, March 23, 2012

~Angry Bird~

Assalamualaikum,
Sekejap aje dah jumaat,
;-)

And today my baby inside tummy was 7 month and plus already,
Actually dah 30 weeks,
errrrr...dah sekarang sudah fasa my tummy herot berot sedua saat,
hehehe, mungkin ruang didalam juga sudah padat,
dan pergerakan baby mula menampakkan bonjolan ketara,
hehehhe, rindu pulak zaman wafiy dalam perut dulu,
ohhh wafit sgt aktif dulu,
sampai rasa penat,
hihihihi... dan dia mmg aktif okay sampai skang...
Alhamdulillah sehat tubuh badan, mmg sgt dah syukur kan?

Mmg dah lama tak update kan,
Dan mmg bulan ni pun belum scan jumpa doc
Dan saya belum sempat update pasal HB low,
ehhh..ke dah update ek?
errr..tak igt lah...
by da way pasal HB low,
Haritu mmg lah jatuh sket,next check up 29 ni,
harap2 oklah, nak kena mkn bayam byk2 lagi ni,
Actually masa preggy kan Wafiy pu dulu ade HB low sket,

Dan barang2 tuk adik Wafiy dah beli sket2,
Dulu masa first baby byk sgt beli baju newborn,
So kali ni dah tahu, beli 3 month punya siap2 sbb dulu Wafiy kuar2 dua hari je ley pakai newborn,
Pastu sentot! adehhhhhhhhhh...
Baju warna ape?
hehehhe, macam2 dongggggggg...
ermm ade warna itu, ade warna ini....

Actually saya pun masih tertanya betul ke jantina adik Wafiy ni,
Setakat ni dah dua kali scan mmg result nye sama,
Dan Abie still nak biarkan jantina as a surprise!
Dia taknak kasitau bila adik ipar n my MIL tanya pun selamber dia jawab "RAHSIA!"
Ohhhh saya hanya ikutkan aje dongggggggg...
;-)

Tapi boley je tanye Wafiy,
Wafiy pun tahu kan..kan Wafiy kan....

Kalau tanye Wafiy,
"wafiy, adik girl ke boy?"
ini jawapan dia...

hummm..rahsiaa sambil buat muka angry bird...
ye nilah alkisahnye kenape entry today adalah angry bird...
hahahhahhahah

Wafiy mmg sgt dah abg-abg,
Mmg sgt manja juga,
dan skang dah demand piring sendiri kalau nak mkn...
Kalau kat rumah, dia mesti nak piring dia ni jugakkkkkkk

haaa..ni pinggan dapat free beli pampers drypers..
heeeeeeee..


So abg Wafiy mmg abg besar sudah...
Sgt rindu jugak waktu dia baby,
dan masih gemboi-gemboi,

dan alwez be my big mag, donut and wat ever lah
(tokde yg selalu bubuh nama makanan gitu..)
hahahha

tokde kate ni Big Mac
Big Mac....
Wafiy at 6 month...rasenyeeeeeee...
:-)

So dah habis kot crita pasal Angry Bird yang sorang ni,
And dikesempatan ni saya nak ucap congrates pada kwn2 blogger yang baru je bersalin, yang baru je dapat happy news (pregnant again!) tahniah korang, yang masih tunggu saat nak bersalin, yang masih fully breastfeed dan masih BF, untuk para isteri dan ibu2 yang sgt2 dikasihi Tuhan,
dan tuk semua nya...dan tuk sesiapa saje..;-)

Jangan pernah mengalah okay, jangan pernah menyesal,
Tuhan tahu apa yg terbaik buat kita,
Dan perancangan Tuhan itu lebih terancang
Dan Tuhan tahu ianya adalah terbaik buat kita 
SMILE....


May Allah bless all of you,
Salam Jumaat dan moga hari ini membarakahkan hidup kita hingga akhirnya,
Lots of love...



--------@ Ummie Aie'sya


3 comments:

  1. seriyes muka angry bird abg wafiy menjadi :)

    ReplyDelete
  2. Wafiy nak dapat adik dah ke? alamak, kite tertinggal train la nampaknye. huu

    p/s Muka angry bird tu sangat lawak, ok :p

    ReplyDelete
  3. Xiet : hehheheh..mmg kalau sebut angry bird trus buat cam gitu..

    Xeea : hehehhe, masih dalam train Xeea, belum tertinggal lagi tuuuu, hehheheh

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...