My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, May 11, 2012

~Abg dan Adik nak Tutti~

Assalamualaikum,
Hye All...
Salam Jumaat semoga barakah kehidupan hari ini dan seterusnya.
Amin!

9 bulan adalah tempoh bulan kandungan yang agak cuak ,
Tapi kalau nak diikutkan, sampai skang saya masih buat2 macam tak sarat,
hehehehhe,
Dukong Wafiy pun masih digagahi jugak,
Panjat tangga opis (sbb lift kat basement rosak)
Dan berjalan ke sana sini,
Berjalan dari rumah ke tempat kereta juga mmg jauh2 sbb almost mmg tak penah dpt parking depan rumah kalau hari kerja ni.

Dan Alhamdulillah...
Tuhan masih kurniakan kudrat tuk saya kuar pergi kerja,
Ulang alik hantar n ambil Wafiy,
Laksanakan rutin2 biasa,
;-)

Alkisahnya,
Di suatu petang bawak Wafiy jalan2 dan beriadah di taman...
dan dengan tak semena mena terasa nak mkn tutti futi,
Ditambahkan pula cuaca panas,
So sangat yummy yummy bila dapat menyantap nya dan mengenakannya di tekak
(bahasa yang rajin ok)
Dan masih merancang untuk mendapatkannya lagi skali mggu ni bersama Abie pula..

Ye Wafiy dan Adiknye yang nak makan Tutti Futi,
Umienya tumpang sekaki..
(cover baik punyerrrrrrrrrrrr)
hai!
saya nak mkn sekerim nih!
yummeh!


ye..
Wafiy makan seket je sekerim..
yang dia mkn adalah topping milo tuuuu
habis dia kutip!



Heeeee...
Actually pregnant kali ni dan yang lepas saya biase2 aje dari segi kempunan makanan,
Seingat saya,
Saya hanya betul2 teringin makan keotyau celop!
(dan saya ngidam jugak masa kat wafiy dulu)
Dan sebenarnya makanan tersebut saya makan masa waktu di matrik perlis duluuuuuuuuu
Jauhkannnnnnnnnnnnnnnn
Tapi Alhamdulillah Allah permudahkan...
Saya dah mkn tak silap 3 kali or 4 kali tuk pregnant kali ni sbb makanan tersebut ada jual kat nilai
(Mmg terbaik dan sebijik rasa dia masa mkn waktu matrik dulu)
hehehehehhehehe
Jap nak kodek kodek cari gambar...
Haaaa..ade ade jap..

ni lah ketyau celop top!
hehehhehe
mmg lain ok, bukan mcm ketyau sup biase tuuu
ala2 siam sket, siap ade kangkung dlm tuuu
sup dia mmg terbaik tok.

dan ini rencah2 yg boleh makan bersamanya..
heeee
tetibe rasa terliur dan mcm nak mkn lagi lah!

hehehhehe...
tetibe today mood rajin story pasal makan,
Anywez itu saje nak citer...
Tak tahu nak update ape...
Hermmmm..
rasa tak sabar jugaklah nak bersalin ni...
Tapi masih ada rasa cuak nye...
Saya mohon doanya daripada semua moga saya dimudahkan sewaktu kelahiran kalini...
;-)
Moga Allah mudahkan saya dan baby..AMIN!
Alfatihah.

So, selamat berhujung minggu,
and take care,

Ingat Allah selalu ada, dan berada dekat denganMu,
bila Kau memaknakan hembusan Nafas, dan kau akan Tahu betapa cintaNya TuhanMu KepadaMU...
Salam Jumaat dan Assalamualaikum...
;-)


------@ Ummie Aie'sya

4 comments:

  1. makin ensem wafiy ni..dah besar dah dia...

    ReplyDelete
  2. ummi dah 37weeks.bestnye.semoga dipermudahkan segalanya :) abg wafiy pun makin macho aunty tengok.kisss utk dia banyak2

    nak eskrem sikit buleh?hehe

    ReplyDelete
  3. Puan Dot : Tq Aunty :_)

    Erranis : Makaseh ye Aunty ;-)

    Hunny : Bulehhhh, hihiihi, Hunny, you pun tak lama lagi gak kan, i nervous jugak nih,huhuhu

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...