My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, October 2, 2012

~Walk for Health~

Asslamualaikum,
Hye..

Today nak sharing pasal experience join 'Walk for Health' last Saturday.
Yang nak sharing nya dalah pengalaman bawak two babies ni haa...
Hehehehhe...

Hari Sabtu haitu,
Kitaorang 3 beranak (Umie, Wafiy and Aimy)
Follow Tokde join Walk for Health,
Lokasinya dekat aja dong..Kat Putajaya jer,
Penyertaan jugak adalah PERCUMA!

Walk for Health adalah anjuran Kementerian Komoditi,
And that programme started at 7am,
Haa..mmg bangun wal lah kan..
Dengan subuh2 sapei bangun and mandi and zas keluar..;)

Babies pun bangun tapi tak mandi,
Tukar baju jer,
Kikikiki...

Kitaorang sampai tepat mengikut tentatifnye,
Tapi oleh kerana ini juga adalah programme kekeluargaan,
Memang pukul 8 jugak baru start,
Ramai jugak orang,
babies pun ramai,
MEMANG RAMAI!!!!!!!
hehehhehe plus bebudak sekolah lagi haaa...

Okay,
Wafiy pun okay, sampai2 je trus gelabah nak belon udara (T____T)
Itu belon perasmian sayang,
So cannot okay,
DApatlah belon Unifi pun sokaylah kan...
Tapi nak dekat 50 kali kot asik pecah je belon dia n pegi kaunter asik mintak belon,
Adeiiiiiiiiiiiiiiiii,
Walk for Health or Walk for Balloonnnnn???????????????




After briefing and warm up,
Semua peserta di lepaskan (start walking yer)
Kitaorang berjalan from Kedai satu Malaysia and menuju ke Palace of Justice,
Pastu buat u turn before palace tu and trus berjalan sampai Masjid Putra and pusing roundabout and jalan sampai ke Kementerian Komoditi semula,
Haaaaaaaaaaaa, faham tak? faham tak ayat saya tu?
Faham ke tidak ???Hahahahhah
Jauh jugak lah kan... 5km ohhhh



 
Perjalanan smooth je,
yang happening adalah budak2 skolah,
Wafiy sambil jalan sambil tengok orang,
Sambil jalan , sambil sebuk dengan belon,
Wafiy jalan ngan tokde,
Umie jalan sambil tolak stroller dede,
Dan kekadang bila umie n Aimy dah jauh ke depan,
Dengar suara Wafiy jerit...
"Aimeiiiiiiiiiii, Aimeiiiiiiiiii"
(ha ah, pronouns Wafiy kalau panggil Aimy mmg gitu, Aimeeeeiii, dengan suara besar okay)
Hehehehhehe....





Dede tdoq ja dia...
Abang pun mantap,
Berjalan dan tak banyak komplen,
Cuma sesekali kapal terbang atas kepala dia tunjuk
"Apa bang" (kapal terbang)




dan bila dah nak dekat sampai,
Dede dah bangun!
Dan Umie walk walk sambil dukung dede, hihiihih
Memang senaman mantap habis!
;)



Sampai je mmg penat la sekejap, hhihihi
Tapi depa bagi kasi pisang,
hihihihi,
Pisang pun jadilah haiiiiiiiiii,




Hehehe,
Kitaorang lepak kat sana sampai kul 12,
Cabutan bertuah pun ade, tapi tak de tuah haitu, satu pun tak dapat,
hihihihihi...tapi barang2 kementerian adelah cam brg2 kraftangan and kerepek2..
;)

Dan Abie is not around,
Abie berjuang,
Go go go!
Walaupun hanya aktiviti berjalan kaki,
Tapi happening dan terisi waktu dihujung minggu with kids...
dan paling happy kalau tgk budak berdua ni happy!


Abang!


Dede!
 
 
Itu saja !
 
Bye bye ;)
 
 
 
-------------@ Ummie Aie'sya
 
 
 


5 comments:

  1. ALOOO..TERINGIN NK JUMPE DEDE NI..NNT SU PI PUTRAJAYA OK.

    ReplyDelete
  2. Patutlah Umie dia slim hokey..ini rupanya rahsia..hahaha. Dede & Abang dua² comel nnt kalau jumpa kt mana2 nak shiooommm banyak²!

    ReplyDelete
  3. Sue : Itulah, bile Aqilah nak dtg niiii, hihihi

    Liyana : eh, puas akak cari blog awk haitu, huhuh rasa mcm ade kat side bar, tapi tak de pulak, nak tanye pasal pump yg awk pinjam kat kwn awk tu, heheheh

    Fie : kih kih, jalan memain je ha, tu ah Fie belum sampai jodoh kita nak jumpe kan...huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. best ek bwk anak2 jalan2, wafiy cool la... dia dah jadi abg yg baik..
    memahami umie dia.. takmo susah2 kan umie dia.. bagus la wafiy...

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...