My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, October 17, 2012

~You can Do it, be Strong~


Assalamualaikum dan selamat pagi,
Alhamdulillah.
Syukur masih dipanjangkan umur sampai ke hari ini.

Just now,
Saya sedang menikmati hot milo bekal dari rumah dan 2 keping roti gardenia,
Harap2 cukup dan kenyang sampai ke tengahari,
Today pun ade meeting,
So banyak benda nak kena focus,
Ye disebabkan kesibukan yang GALA macam jualan GALA,
saya tak sempat2 nak update blog,
;)
Its sound like very busy like a bee, hihihihi

Taklah jugak,
sebenarnya busy dan sakit kepala nak layan kerenah manusia,
Ye betul,
Manusia tak pernah puas kan,
Sentiasa ade kemahuan walaupun itu bukan keperluan untuk hidupnya,
malah ada keperluan yang penting pun masih terabai,

So amek kesempatan nak ngadu ngadu sket kat diary cyber nih,
Diary ke? Nota kot...ke minit mesyuarat?
hahahaha..

Heee, dah macam mengadu ape je,
Ye, lately ni agak stress,
Lama dah pendam tapi pendamkan  jugaklah,
Bila rasa frust ingat nawaitu kerana Tuhan,
huhhhhhhhhhh,
Berat kan..

Actually, it was normal,
Biassalah stress kat tempat kerja kan,
Tapi sentiasa betulkan niat kat hati ni,
"Aku boleh, aku boleh, aku buat semua ini untuk bekal di akhirat, so dont be sad Syazana"
Itu kata semangat tuk diri sendiri,
Yes! You Can!
When you got suffer today,
remember that Allah will give you a colorful and beautiful rainbow tomorrow,
If not tomorrow, it will come someday, Allah promise. Till Jannah. ;)

So Syazana You can!
Everyone!
Bismillah for today.
begin with kalimah Allah, because of Allah.
hummmmfffffffff(Tarik nafas dalam-dalam)
Dan sebut AlQawiy (dengan kuat dalam hati supaya teguh tertanam di situ)
dan bisikkan dalam hati,
Kerana Mu Duhai Tuhan aku berbakti didunia,
Kerana Mu aku meneruskan perjuangan sebuah kehidupan,
Maka berikanlah aku sedikit kekuatanMu untuk aku mampu bangkit hanya keranaMu.
Ameeenn!

Al fatihah.

selamat bekerja,
selamat berjuang,
selamat beribadah!
You can do it !




"Orang-orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah-lah hati menjadi tenteram.”
(QS Ar-Ra’du ayat 28)
 
Assalamualaikum.


-------------@ Ummie Aie'sya

2 comments:

  1. baraka allaho fiki my sisiter

    ReplyDelete
  2. Allah loves you and He only wants to test u, so be strong n i lop u too nana! =) ...lama x catch up dgn hang thru cyber diary. muah muah

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...