My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, December 23, 2013

~Rindu Seorang Imani~

Assalamualaikum,

Hye hye hye!
Macam tak percaya dapat update story haini! yeayyyy!

Yup, ini kisah nye Aimy Imani last weekend,
Aimy ni badan je kecik molek, tapi suara lantang,
Menangis pulak jgn cakaplah, kadang2 sampai kaki dia pun bergerak atau lompat sama,


Aimy Imani.
Dede.
Last weekend mmg Abie takde, training and semalam baru sampai pulang.
Abie pergi start hari Khamis malam,
Dan kebiasaannya mmg kalau balik rumah, mmg si dede akan cari abienya,
Atau paling kuat pun kite cakap abie takde, abie gi go!go!go!, dia akan ok,
Atau paling tidak pun tunjuk je gambar kat dinding.
Dia akan ckp tu abie dan senyum dan terus main....


Nak dijadikan kisah hujung minggu ini Si Dede cube mengertikan bahwasanya dia nak jumpa abie,
Sabbtu pagi dia tanye, umie mcm biase tunjuk gambar kat ruang tamu,
Sehinggalah malam...dia dtg kat peti ais sebut abie abie abie!
Memang kat pintu peti ais ade gambar abie nye,
Rupanya dia nakkan gambar tu, nak pegang sendiriiiii...
Saya pun amek dan kasi kat diye...terus diye jalan ke ruang tamu sebut abie abie abie,
sambil bawak gambar berbaring......
dia pun pulun lah belek gambo sambil baring....

Esoknye(hari Ahad)...
Petang dia tanye lagi, tanye lagi..sambil tunjuk phone pulak....
Saya bagi je la phone,
Dia pun letak phone kat telinga, pastu dia marah sbb takde sape2 kan yg bercakap jadi dia marah la,
ngamuk2 berjuraian air mata...
"nak abie...anak abieee"
Wafiy pun dah naik pening tengok kerenah Aimy, sampaikan Wafiy pun tertido(bertuah betul!)hahahahha

Malam semalam, dia tunggu lagi kali ni nangis non stop,
So baru dapat cakap sekejap dengan abienya...dia pun borak dan sempat bye dan ckp wacalam(waalaikumussalam)...dan secara automatiknya mood dia jadi ok...fuhhhhhhhhh
mmg tahap angin ketujuh agaknye ...
dan dia ngamuk lagi...dah ngantok kot, abie dah otw pulang...tapi dia tahan mata nak tuggu jugak...
Dan elok bunyi pintu grill kat luar rumah dibuka, Dede pun dah terpejam mata,
Tak sempat jugaklah si dede jumpa abienya malam tu,
Abie dia kejut2 dia pun dia dah tak sedar, tido sbb penat nagis kot, Wafiy pulak yg bangun dan sempat cakap

"lah Aimy ni, tadi nak umpe abie angat, ido plak iye"

Hahahahahahha, si wafiy siap bangun n makan nasik plak tu ngan abienya...
Masa tu jam 11 malam kot...
Fuhhhhhhh...kesianlah dede, dah pandai protes........ dah pandai mencari,
Tapi pagi tadi sempat jugaklah dia jumpe abie sbb dia bgn awal,
siap suh dukung sampai keta, umi nak amek pun taknak...
itu kisah Imani yang dah pandai rindu ;)



----------------@ Ummie Aie'sya


2 comments:

  1. Aimy awak ni bijakk sangat..abie pergi berjuang tau..
    sayang aimy

    ReplyDelete
  2. UMIE SUE : hehehehe, doakan Aimy jadi anak solehah dunia akhirat. :)

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...