My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, November 12, 2015

~Terkenang juge~

Assalamualaikum,
Hye, mood tengah mikir nak makan ape rehat nnt,
Minta kawan tapau aje,
makan depan pc ajelah gayanya,
Ni pun sambil sambil kunyah oat krunch biskut,
heee

Hampir 3 tahun 2 bulan lepas memang travel shah alam-serdang-putrajaya,
Everyday ulang alik,
Dan skang rumah pun dah pindah, dah tak duduk putrajaya,
tapi dekat aje pindahnye, kat Bangi je, 10 minutes je nak g putrajaya,
Kerja pun dah pindah kat Bangi,
Dah takde siaran mak makan breakfast dlm kete,
Dah takde mak update ig gambo jem berjela jela,
haih...tetibe sayu jugak
Nak pulak radio sinar lagu karen karen je,
tetibe rindu travelling,
Rindu tu kan kenangan,
Kenangan adalah masa lalu yang sangat jauh,
Tapi sentiasa dlm ingatan,
Ada manis,pahit semua ada
So takkan semudah itu nak cantas sampai tak tinggal kesan kan?
heeeee
Memang ingat sangat,
Saat sakit kaki menanggung jem,
Saat lapo tahan perut,
Saat teringat anak2 tak ambil lagi, awan pun dah gelap,
Fuhhh..travelling mmg mencabar dan belajar untuk sabar,
Yang Pasti kena sentiasa prepare lah sebarang kemungkinan,
Makanan kena selalu ada,

Pernah jugak bulan puasa stuck dalam jem sampai pukul 10 malam tak berbuka apa2 lagi,
Memang menguji uols....
Nangessssssssssssss
Waktu tu mmg nak berenti je rasa,
Pujuk hati..cari keja lain dulu, sabo.. sabo..
heee..

And alhamdulillah skrang dah dekat,
balik pun masih cerah,
sampaikan Wafiy pula dok asik tanya ,
Kenapa umi balik dah?Hari tak malam lagi kenapa dah balik?
Hahahahahha
adehaiiii
sesuka hati aja dia tanya soklan!
heh!

Heee,..
Apa pun jangan berenti berdoa dan meminta,
Permintaan hamba yang membawa kebaikan insyaAllah Allah makbul,
Ajak anak2 atau suami berdoa sama tuk kita,
Chaiyok uolss...

Chaiyok jugak untuk mak ni nak berblog semula!
heeeeeeeeeeee

bye, tata! nak makn n blogwalking sat,
Waktu rehat ja boley tau!
Waktu kerja jangan ponteng, nnt rezeki kena cuci  ;) heeeee


Moga Allah bersama kita ye...


------@ Ummi Aie'sya

No comments:

Post a Comment

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...