My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, August 17, 2010

9 days more!

Salam dan selamat pagi,
Alhamdulillah saya masih berpuasa,
;-),
Saya ini sedang mengemas kini ape yg patut di opis,
Kerana saya akan cuti awal,
Cuti untuk rehat plus...lagipun suami saya nak outstation,
Jadi saya tinggal di rumah MIL..sementara waktu,
Dan biarlah saya rehat aje sambil mengemas2 rumah,
Nanti kang dah bersalin mmg saya sudah tak dayo nak mengemas,
Sekejap sungguh masa,
Dari 3 bulan...sudah 6 bulan..dan sekarang sudah 9 bulan + + + +,
3 bulan..6 bulan...dan sekarang saya sudah 9 bulan + + +


;-)
Yup..debor juga ...
Tapi, semua ini mesti di hadapi,
Insyaallah, Bismillahhirahmanirrahim..
Perut lately ni mmg kerap sgt mengeras,
Semua yang sakit kerap dtg..tapi kdg2 tak sure sakit kat mana..
Yang pasti bila berjalan atau bangun dari kerusi...mesti terasa ditekan di bawah,
Yup..kepala baby juga di bawah kan, mmg lah rasanya begitu agaknye ;-)


Dan disaat ini, 
Pastinya rasa itu sudah bercampur..
Moga Allah beri saya dan baby kekuatan,
Dan terus dengan keyakinan..Keyakinan yang satu,
Tiada keyakinan lain, melainkan keyakinan kepada yang MAHA SATU, 
ALLAH HU AHAD,
Segala yang berlaku itu dari Allah,
Segala ujian dan dugaan juga dari Allah,
Kehidupan di dunia kita laksanakan dengan redha Allah,
Apa lagi tujuan hidup kita jika bukan kerana Allah..
Moga barakah Ramadhan sentiasa buat hambaNYA..
amin..amin ya Allah...


Moga kita bersama redha Allah,
Dan jika kita rasa sangsi bila waktunya Allah meredhai kita...
Tanya pada ibumu...sudahkah ibumu meredhaimu,
Tanya pada ayahmu..adakah ayahmu memaafkankan,
Tanya pada kaum keluargamu...sahabat handaimu...org terdekat denganmu...
Andai mereka semua meredhaimu..insyaallah Allah juga meredhaimu..
Jika kau masih ragu...teruslah bersujud meminta redhanya Allah,
Moga Allah bersamamu, mengawasi gerakmu, mengatur langkahmu...amin



Dear All...
dikesempatan Ramadhan yang mulia,
Saya mohon ampun...andai ada yang tersalah bicara, tersalah kata,
:-)...dan moga saya dimudahkan dan saya juga mendoakan untuk semua,


dan jumpa lagi...
---------------------------------------@ Ummi A'eisya


7 comments:

  1. sya, bersalin kat ne nanti...9 hari dah tak lame tu...semoga selamat sumenya...

    ReplyDelete
  2. Moga semuanya selamat dan moga ramadhan thn ni di limpahi rahmat berganda dgn kehadiran khalifah baru Allah

    ReplyDelete
  3. ::moga semuanya berjalan dengan selamat..nasya doakan sya n baby sihat..:)..::

    ReplyDelete
  4. kak eme :insyallah sya bersalin kat sini, insyaallah di annur (opis hubby ade claim dsitu)tapi bergantunglah keadaan kan...paper nnt sya roger tau!heheh,..amin
    rdna :amin..tq ;-)
    marziey :amin amin amin ya Allah..
    nasya :tq dear,kamu juga moga lancar majlis yang tak lame lagi tuh!;-)

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan yong....
    ameennn....
    berdebar gak ni...huhu...
    cayang yong...
    aza pon minta maaf+halal sepanjang perkenalan kita..dan aza pun memaafkan+halal segalanya...tiada yang bersisa..
    0 - 0 eh..
    berkatnya lahir di bulan ramadhan...alhamdulillah...all da best to you my dear...

    ReplyDelete
  6. saya doakan semuanya di permudahkan nnt waktu kamu bersalin =)

    semoga semuanya selamat k..jgn takut2.. ;)

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...