My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, August 10, 2010

Cerita sebelum bersahur esok!

Salam dan selamat pagi,
Ohhh harini saya bangun awal wooo,
eh kekonon nak masak,
de "pot luck" ngan bebudak opis...
dan pukul 5.30am dah berketung ketang di dapuq,
Nasib baik suami saya tetap tidur nyenyak lagi,
hohoho,
dan sempat wat roti telur tuk suami saya (selalunya roti bakar je),
hohoohoh..


Dan seperti jangkaan...


Suami saya tanye: Pepagi lagi dah bangun tadi masak pe?
Saya : OOhh..masak lauk ..........., ade pot luck kat opis tengahari ni..
Suami saya tanye lagi : Kalau nak masak kat kwn dia bkn main lagi ekkk bangun awal2...(hahahahhahahahaha, saya dah agak dahhhhhhhhhhhhh dia akan sound mcm gitu)
Saya : senyum simpul ...heheheh..jgn la ckp cam gitu..huhuhuuh..(adehhhhhhhhhhhh)


Dan hari ni, sampai di opis juga sgt awal ok.......
Ohh membayangkan esok nak sahur bangun pukul brape ye?
Nak masak ape ye???
hehehhe...sedang saya berangan2 tetibe bunyi bbm saya,
ping!


*Faizi <3 165* : Dah sampaiiii
(Terus saya pandang jam, wah cepat 30 minit suami saya sampai ke  Damansara..Saya di putrajaya ok..jauhkan..kesian suami saya..hukhukhuk..hehhe)
<3 Syazana <3 : haaaaaa..cepatnyaaaaaaaaaaaaaa!!!
                       Tak jem  langsung ke?
*Faizi <3 165* : Jem laaaaa....
                      (Adehhh,mestila jem kan...adoiii)
<3 Syazana <3 : ok laaaaaaaaa
*Faizi <3 165* : Malam ni sahur apa??
(Wah, semacam sama aje..sedang berangan-rangan jugak ke suamiku ini...adehhh,)
<3 Syazana <3 : Ermmmm ape ekkkk..jie nak sahur ape..
                       Emmmm..papadom...
                       Heheheheh..
(Ha ah, dalam kepala saya adalah papadom menu utama!hohohoho)
*Faizi <3 165* : Yg sedap la..ikan bakar
(Mak aii..ikan bakar wehhhhh..semacam nak je saya call my MIL saat itu dan tanye..mak  mmg masak ikan bakar ke waktu sahur????)
<3 Syazana <3 : Jie biar betul ok..nak bakar ikan plak ke pepagi....
(iya...saya sudah gabra..membayangkan ilmu persilatan dapur di pagi sahur! ikan bakar ekkk!)
*Faizi <3 165* : Alaa..ok laa...
                      Heheh
                      Jie apa2 pun ok dong
(yeh! saya suka ayat yang akhir itu!..hehehheheeh)


dan syiok juga kalau begini...ADEHHH...hohoohoh

....gitulah gamaknye pertama kali nak bersahur bersama..
hohoohohohoh...
insyaallah...masak jela...hehhehe...
Dan nanti ...nak makan ape ye berbuka????
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...hehehhehehe...
tapiee....


Persoalannya, berjayakah preggie mummy yang sarat ini berjaya puasa sampai waktunya?
Insyaallah!!!!!!!amin!!!!!!!!!!!
hehehhehe...saya mahu puasa..(saya cuba..hukhuk)


Baby : saya juga mahu puasa ummie!( good!!!gimme five !!!)


heheh, sudahlah kot ek..sok saya akan check up 37 week!!!
Hopefully everything will be okay......



Jumpa lagi...


----------------------@ Ummie A'eisya















4 comments:

  1. hahaha...sya, dah nak puasa dah kan...kejap je rasanya...semoga semuanya berjalan dgn baik..InsyaAllah, Salam Ramadhan, buat Sya & Baby n, Cheng dari ku dan Azwanku, hehehehe....

    ReplyDelete
  2. saya dulu banak lagi seminggu nak raya..alhamdullilah maseh dpt posa penuh smp hari nk banak,malah saya banak tgh malam siang tu memang puasa dan xsempat bebuka pun sebab misi xbg makan,lemah giler dahla sakit nk banak lg..tingat lagi sentiasa bersemangat puasa n xkisah bw peyut boyot g bazar ramadhan.

    ReplyDelete
  3. mrs naqeb : selamat berpuasa jugak!
    kak emme : selamat puasa ye..untuk kak emme n ujang..dari sya, cheng n baby..hehhehhe
    qasehadam :oohh yeke?insyaallah..mudah mudahan saya jugak!

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...