My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, August 5, 2010

sudah engaged?

Salam dan selamat pagi,
Ohh, di pagi hari..saya mmg sampai ke opis awal kalau suami saya yg hantar,
Sebabnye..tempat keje suami di Damansara, 
So, sejam jugaklah baru dia sampai kat opis,
Dan diwaktu pagi ini, disaat idea tengah mengembang,
Dan kerja juga belum dimulakan,
 (skang baru 7.30am ok saya start kerja pukul 8.00am)
So kira oklah kan, tak curi tulang...hohoohoh


Ohh, ceritanya semalam saya EL,
ermmm..sebenarnya saya just nak amek time off,
Saya check up 37 weeks smalam..
Ohh 37 weeks sudah ya???
ramai betul org di klinik...
dan kali ini saya pergi bersama suami ;-)
punyalah lama dok tggu kat klinik, sampai suami saya bukak laptop dlm klinik,
Adoyai...(byk kerja dia tu..hohhooh)
So, masa test air kencing ngan blood pressure, semua ok..

Cumanya...my blood pressure agak naik dari biasa, tapi masih normal lahhh,


Dan akhirnya, jumpa doc...
check baby....baby juga aktif ke sana ke mari,
Masa doc sentuh perut pun dia dok gerak ke kiri kanan,
dan doc jugak ckp baby sudah engaged!
so..tggu je la puan syazana ye,
Seperti biasa tggu tiga tanda itu :
1) Ada darah serta lendir di pentis
2) Water bag pecah
3) Sakit yang secara berkala..


Maka jika ada sebarang salah satu tanda itu,
Be prepared ye...huhuhu
Saya menunggu sambil mengaktif diri supaya jalan mudah terbuka ;-)
Dan akhirnya saya selesai jumpa doc hampir pukul 2,

Wajiblah saya tak ke opis...
dan pulang ke rumah...


Oklah, cukup dulu agaknye,
Sekian dan terima kasih,
Jumpa lagi ;-)


----------------------------------@ Ummi A'eisya

4 comments:

  1. tak sabar nak tunggu anak sya kuar...mesti comel cam ummi dia...panggil ummi kan?

    ReplyDelete
  2. salam
    wah...mesti tak sabar2 kan
    tahniah..
    moga semuanya kan selamat
    salam ziarah n kenal =)

    ReplyDelete
  3. yay!~

    wah..sudah engaged..apakah itu...
    ingat sape btunang tadi..keh3..
    semoga dpermudahkan..baby kuar molek2 tau...cian kat ummi...^__^

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...