My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, August 9, 2010

Menjelang...................hari raya dan waktu itu..


Menjelang hari raya
Berakhirnya puasa
Bergema takbir senja
Menyambut syawal tiba
Suasana riang ria
Terlihat sini sana
Menyeri malam raya
Terhias indah rupa
( korus )
Oh... cantik berseri-seri
Tua dan muda berpakaian serba baru
Oh... sungguh meriahnya
Miskin kaya pun turut bergembira
Selamat hari raya
Aidil fitri mulia
Semoga berbahagia
Hidup aman sentosa
Terasa terngiang-ngiang di telinga lagu ni,
Nyanyian DJ Dave,
Mana taknya, zaman kecik lagi,
Kalau pagi raya mesti bangun je dari tido trus dengar lagu ni,
Alahai, puasa pun belum dah cita bab raya,
Ehhehe,
Saja amek mood pagi-pagi ni,
Sebabnye, tak pasal-pasal tadi dalam kepala dok ada lagu ni,
Dan dengan tak semena mena terbayang jugaklah kuih muih di pagi raya,
Tapi zaman skang ni, kuehnya dah tak sama,
Dah banyak yang dah di upgrade kan,
Dah tak macam dulu,
Malam minggu last posa selalunya dah berdentum dentam bunyi mercun,
Dan masa tulah kalau gie traweh,
Ramai je bebudak lelaki ni dok main je kat luar surau
(aicheh, budak pumpuan baik la ek agaknye..)

Ermmm dan…Insyaallah bermula tahun ini,
Saya menyambut Ramadhan dan Syawal dengan status baru,
Sebagai seorang isteri dan insyaallah sebagai seorang ibu,

Today...
17 days more to go...
Moga Allah sentiasa lindungi saya dan baby dalam perut ni,
Perasaan?
Ya Allah, Jangan ditanya lagi…
Semuanya bercampur sudah menjadi macam-macam daaa,
Kadang-kadang terfikir adoyai macamane ye sakit contraction tu,
Pastu terfikir plak, Kat mana ek aku start sakit tu?

Apa pun..Moga segalanya dimudahkan,
Mungkin saya akan start off mggu due tu,
Due 26 Ogos…so..23rd Ogos saya duk umah ja…start wat keja2 umah je la sambil menunggu masanya…
Dan..akan cuba menyibukkan diri dengan hal-hal rumah,
Nak rehat dari pikirkan kijo je plus en.suami mmg soh cuti juga…

Lagi 2 hari je dah nak sambut puasa,
Moga saya dan baby kuatlah hendaknye ;-)
Chaiyok baby!..insyaallah..kita puasa key!
Dan insyaallah kita bertarawikh!
Moga kita kuat ya nak.........;-)
Moga sempena Ramadhan ni, barakahNYA dilimpahkan,
AMIN.

Jumpa lagi,
Saya yang menanti permata hati (mood countings ;-))
-----------------------------@ Ummi A'eisya

4 comments:

  1. raya dgn baby la tahun nih...
    seronok raya bertiga...belum cukup setahun pun perkahwinan anda...
    tahniah! bakal suksess!
    wallaaaaa....!

    ReplyDelete
  2. huwargh...saya juga...first berpuasa dengan suami...beraya...menjadi isteri..menjadi ummi..

    hee..terkenang zaman terawikh tu yer...tp yong kan kg dekat..kadang2 saya pergi sensorang...kalo berdua wah sungguh hepi..

    saya juga tidak sabar melihat wajah comelnya dan bau wanginya....^__^

    ReplyDelete
  3. kejap je masa berlalu.good luck ye.insyaAllah semua akan dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  4. hunny : wah..wak juga kan...hehehhe..same2 la kite menempuh saat itu..
    aza: huhuhu, memories remains 4eva kan!!! kamu juga...hopefully gumbira slalu..

    kak emme : ye kak, insyaallah..kamu juga bakal sukses kak!

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...