My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, October 7, 2013

~Al Kisah Anak-Anak~

Assalamualaikum,
Hye...
Lamanya tak update pasal anak-anak kan...
Umie nya sibuk dong..;)..

Alhamdulillah...anak-anak semuanya sihat dan makin membesar. Wafiy  memang dah macam abang-abang sangat. Heeee. Dia memang sayangkan Dedenya tu...Dan memang tak kasi orang lain amek dede dia. Tapii kalau "berentam"(bergaduh) pun ade jugak haaa... Tapi Wafiy ni hatinya lembut. Kalau berebut2 barang tetibe Aimy yang kalah ni pun menangis. Aimy pulak kalau nangis memang kaw kau punya. Teriak sakan habaq hang. HAHAHAHA. Maka Wafiy pun kadang2 beralah lah bagi ke dede nye ha. Kalau mood dia abang-abang lah. Kalau tak, dia biar je...hahahahaha.

Kekadang kalau Wafiy ni ter noty sket kite buat2 diam macam marah kat dia. Pastu cakap tak nak kawan ngan dia. Memang diye pulak touching terus nangis. Sambil dia datang dekat kita cakap
 "Wafiy  sayang Umie, Wafiy sayang Umie..huuuu" 
Dia pun Nangisss lah  sampai kita cakap kita pun sayang dia...hehehehhe
Dia sensitip sket bila cakap tak nak kawan dia.
Itu kalau dia betul2 rasa bersalah lah...heheheh

Wafiy ni suka sangat kalau ada kawan-kawan. First approach tu malu-malu lah dulu, tapi lepas tu kemain lagi ha, nak ikut terus ke mana aje org yang diye suke. Makan pun lalu je sokmo. Main pun boley tahan lasak.
Dia kalau main ngan Aimy mmg boleh jadi geng lah. Siap dia ajak pulak dede dia sepahkan mainan dalam bakul, baling-baling bantal, tarik keluar tilam, loncat2 atas tilam, loncat2 atas katil DAN MACAM-MACAM lagi ye.

Dede, Aimy...memang kebayakan orang kalau tengok dia cakap dia Boy, dan Wafiy diorg kate Kakak, Adoiiii! Hahahah, mungkin sbb rambut Aimy yang hanya ciput tu kot, tunggu rambut panjang sket pakai cekak rambut rambut macam Chibi Maruko Chan. hhohohohhohoho.

Aimy ni agresif jugak. Kalau bahasa utara. dia ni kira 'kahaq' lah jugak. Memang tahan lasak. muahahahha. Tapi dia kalau bab jumpa orang yang dia tak familiar tu mmg sebek dan hu hu hu lah kalau org tu tetibe nak amek atau nak pegang dia. Tapi after 30minit-1jam tu baru okey la..hehheh, Dia pun dah pandai cakap bape patah perkataan, "Nak Air, Banana!, ". Kalau dia oouk pula cepat je diye bgtau tunjuk jalan ke toilet, maksudnya nak mandi atau dia mmg oouk. Makan mmg byk tapi lately ni memilih pulak.
Aimy ni memang rajin sgtlah berkemas kat dapur, hehehe, Ahad lepas masa tengah kat depan dgr bunyi pinggan mangkuk kat dapur, jengok2 rupanya Aimy tengah main masak2 dgn cawan kat dlm lemari kabinet. Adehhh, trus la haini pegi cari mainan masak2...aduhai cian dede...hehehehe.

Ahad lepas bawak diorang jenjalan kat Taman Saujana dekat denga rumah. Kat Putrajaya je.
Apelagi, berlarilah si abang adik, brapa kali jatuh dah pun ha...tapi tak serik jugak.
Sampai lah balik...penat...sampai rumah mandi2, deme terus toq!kikikki
Meh i tepek sket picta kasi tgk keexcitedan mereka..kuikui..








hehehhehe..my boy and girl
;)
Wafiy and Aimy sampaikan salam sayang pada semua..
Have a nice day yall!

;)
Assalamualaikum...

------------@ Ummie Aie'sya

3 comments:

  1. Bestnyer yong..dah besar2 dua dah boleh geng..aza sabar menanti si adik tu besar kit ley main gusti2 ngan abg..huhu..
    *bilalah boleh beli gaun dan cekak ni..*

    ReplyDelete
  2. Aza! rindunya!!!..ha ah dah boley geng depa ni, kamceng! hheheheh insyaallah the next is your girl turn, hehehehhe

    ReplyDelete
  3. bestnye.. leh joging same2 dgn anak anak kan.......

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...