My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, October 3, 2013

~Kami Jalan Kaki "Walk for Health" 2013~

Assalamualaikum dan selamat pagi!.
;)

Hari ni baru je sempat nak update,
Ini kisahnya kami di MAEPS.
Kisah apa? Kisah Wafiy berjalan kaki 5km tau!

28 September 2013, Hari Sabtu, jam 6.45am dah bergerak keluar rumah..
Terus menuju ke MAEPS!

Sampai kat sana around 7.05am gitu, terus parking dan ke tempat berkumpul.
Sampai je kat sana dah start boley amek goodies ;)
Dan beratur nak minum milo sejuk! slurpppp! barulah bertenaga sihat dan kuat!
HAHAHAHA.

Tak lama pastu, acu, paklong dan family pun sampai...
satu sesi briefing dan juga senaman pagi dilakukan before nak start jalan kaki,

Pak njang and family masih belum sampai but masa dah nak start jalan depa pun sampai ;)
Kira on time la, hehehehe

Dan tepat jam 845am mulalah bejalan kaki secara beramai,
Ramai sgt yang join kali ni,
Dan tempat jalan kaki kali ni lebih menarik dan green!
Sepanjang  jalan tu ade je kebun nenas, sawah padi, tasek mardi, perkampungan herba, rumah malaysia dan juga ladang kuda ...
Cuaca jugek tak panas, mendung suam2 gitu...
hehehhehe

Meh i tepek gambo ye...

Dede baru bangun tido..hehehe..stress kena senaman pagi-pagi..

 ni sesi senaman...

 Dede takuit kat orang belakang tu..dan jugak pelik nape gan umie dan acu buat apo

 Time ni dah start berjalan...muke selenge Wafiy..

 amek gambaq sat, time Dede dah start jalan...memang sungguh2 dia jalan dan berlari ;)

 ni kat ladang kuda!

 Wafiy and topi korea abg Ajiq

 Abang Ajiq

Yeayyy! dah nak sampai!!!!

Fuhhhhhh....mantabbbb

Lepas habis sesi jalan kaki macam biasa sesi cabutan bertuah...
Banyak tau hadiah bonanza dia...tapi tidak mengena pada kami kami ini, hehehhehe

So selesai jam 12pm dan bersurai,
Tapi ada program lain jugak waktu tu kat MAEPS..
Tak larat nak p dah, so kami pun baliks aja dong...
Best dan jom join lagi!!!

Bye bye, have to go sbb byk kijo ;)

Assalamualaikum...;)

 

1 comment:

  1. suke la color hijau, nampak semua ceria...Sya, byk gak aktiviti sya dgn anak2 kan...
    akak dok umah je la selalu camtu la..huhuhu...

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...