My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, October 10, 2013

~Rutin~

Assalamualaikum...;)

Actually hari ni kepala berdenyut-denyut. Berdengung dengang rasanya. Mungkin angin kot makan lewat semalam. Menjadikan mood adalah teruk. Kerja pun melambak dan bertimbun. Huuuuu.

Sejak bekerja kat Shah Alam ni, tuan rumah belu sempat nak story apa apa pasal kerja yang baru 6 bulan ni. Ye Actually dah 8 bulan kot kerja kat SA. Pendek kata dah 8 bulan berulang-alik Putrajaya-Serdang-Shah Alam. Shah Alam-Serdang-Putrajaya. Weekdays traveling. Fweuhhhh. ;)

Setiap pagi akan bertolak keluar dari rumah jam 630am. 630am tu dah memang  bergerak. Bergerak ke Serdang hantar Wafiy and Aimy kat rumah Wan(MIL). Dan jam 7am selalunya dah bergerak ke SA. Dari Serdang akan amek Highway SKVE exit Bandar Saujana Putra masuk Elite dan tembus PLUS kengdian exit Batu Tiga. Kalau sampai kat Tol Batu Tiga dalam 745am jalan tak sesak sangat. Still moving la, dan tak sakit kepala menahan hati . Kalau jem? dari 745am tu ko berjanggutlah sampai kul 830am still kat Batu Tiga. Dan jadi kelangkabut / rushing nak sampai ke opis. Opis kat Seksyen 13, dekat dgn Stadium Melawati. Dengan nak lalu 2 bulatan yang sesak. Sebab tu mmg kena awal. Kalau gerak kul 8 dari Serdang pun boley tapi mmg kelangkabut dan rushing. Masuk kerja jam 9am. Jadi biarlah awal dan selamat. At least kalau tetiba jem boley lah sampai on time jugak kan. ;)

Start keja jam 9am - 6pm. Kadang-kadang lewat jugak 7pm atau lepas maghrib. Tapi tak selalu. Ikut keperluan. Suasana pun ok. Everything oklah. Kalau ada yang tak ok tu ku telankan aje. Demi mencari sesuap nasik kan ;).

Belanja travel? Part ini sedey sket dan cita. Paham2 ajelah den mmg pakai tol. Ulang alik every day rm 10. Actually 9.80 mcm tu. Sebab kalau balik exit dari Bukit Jelutong sbb office sebelah situ. LUMAYAN BELANJANYA. Tapi ku akur kan jua. Minyak???Lagi tangkap nangis. Total expenses by monthly rm500-600 worth. Itu kalau staright rumah-office ye. Memang nangis. 

Dan selalunya jam 8malam paling cepat sampai Putrajaya. Dan sambung urusan.

Dan begitulah rutin hari ke hari.

So doakan saya kuat dengan rutin ini. Allah lebih tahu segala aturannya.

Everyone! Happy working. Jam pun dah 854am. Dan nak start keje. Bye bye!
C u again!
 otw pulang di SKVE Tanjong Dua Belas- gambar petang semalam-


-----------------@ Ummie Aie'sya

 

2 comments:

  1. Salam Sya, mcm kene duduk Shah Alam je Sya, dah Sya sensowang, bwk dua budak, tapi anak Sya bagus, behave kalo dok dlm kereta kan...takpela...sya kan supermom...kalo akak jadi Sya, lom tentu tahan nak travel gitu tetiap pagi.. yea la.. demi anak, tugas dan tanggungjawab tu, nak taknak kene lah lalui jua.... semoga Sya sukses selalu...

    ReplyDelete
  2. Wassalam kak emme! lamanya tak borak2 kan, ha ah...tula kan harap2 sya kuat la, sya planning kalau nak pindah bila beli rumah terus, tapi tuula masih dok survey2, kalau nak menyewa kat SA ni mmg mahal la kak

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...