My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, September 5, 2012

~3 month already~

Assalamualaikum...
Makin lama makin jarang pulak update blog,
Masa mmg agak mencemburui, dicemburui, cemburu, dan cem cem cem lah!
hehehehheh

4 September 2012,
Aimy Imani genap 3 bulan sudah,
Alhamdulillah...

3 bulan...
Aimy sejak umur 2 bulan dah pandai ajak sembang,
Sembang2 pastu senyum lebor2,
Sembang2 pastu kaki lompat2 sket...

Mulut tu asik kuar air liur,
Cam awal je dah kuar air liur,
Tapi logik jugak,
Maybe dia tak pandai nak telan air liur kot..

Tangan Aimy tu selalu kebasahan,
Sebab asik nak masuk jari dalam mulut je,
kadang2 tu ada berniat nak masukkan 10 jari you!
Dah siap buat tangan mcm 'gong xi fa cai' tau!
Dia geram kot, kikikikiki

Aimy kalau duduk dalam bouncer mesti terlonjak-lonjak,
kadang2 tu sampai nak terjatuh dah dari bouncer,
dan mmg dia tido bawah pun,
Kadang kalau dah ngamuk kena pupuk jugak lah..

Bab penyusuan.....
Alhamdulillah sampai skang Aimy masih fully BF,
Skang dah minumbanyak,
skali minum dalam 4 oz,
Dan Aimy sangat kurang gemar Direct Feeding,
Dia nak botol,
Cuma time malam gitu dia pasrah je guna ape pun,
sbb ngantok sgt kot...
Tapi saya mmg kalau nak keluar rumah mesti sedia susu yang diperah dan juga bawak pump,
Kadang2 sampai nangis2 tak nak direct , nak botol baru diam...
hehehhehheheh....
Takpelah, asalkan Aimy masih menyusu akan diusahakanlah sedaya yg termampu...

Aimy tido malam menyusu  jugak,
tapi kejap je,
dan kalau dah tdo tu mmg lama lah tdo,
tapi kalau nak start tdo boley tahan jugaklah nangisnya...
heeeeeee

Berat terkini lum tau sbb esok baru nak gie cucuk 3 bulan,
batuk and selesema Aimy pun dah kurang,
umie makan buah orange kasi vitamin c lebih sket dalam susu, heeee

Dede Aimy dah beshoooooooo,
be good gurl,
my angel, Wafiy's litte dede, abie's little princess.......
Moga terus jadi anak sholehah sayang.......
Al Fatihah.
love love love

oney oney dah 3 bulan ;)


---------@ Ummie Aie'sya


4 comments:

  1. Aminnn...moga Aimy jadi anak yg solehah..mmmuahhh!

    ReplyDelete
  2. Amin.............YarabalAlamin.. moga anak2 Sya jadi soleh dan solehah, n doa2 juga utk akak, anak2 yg bakal2 lahir soleh dan solehah juga... InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. Aimy Imani,
    bestnye nama, muke pun iras2 abg dia dh, :)

    ReplyDelete
  4. fIE : Amin...mAKASEH aUNTY ;)

    kAK EMME: Amin...sya doakan yg terbaik tuk baby2 yg akan lahir ;)

    Na : Ada iras ke?hehehhe, kalau tgk face to face ramai ckp Aimy garang sket muke diye :)

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...