My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, May 24, 2016

Tidur itu kan indah!

Lokasi : L4, Kolej 14, UPM
2013

"Eh lindot? Ko tak nak pergi kelas ke?" tanya aku sebaik membuka pintu bilik.
"Hah, ko cube lah kejut, aku dah banyak kali kejut, dia dok mcm tu jugak"
 ujar Enun yang masih di depan cermin membetulkan tudung. 
Lindot masih diselubungi comfoter biru bunga-bunga bersama mimpi indah.
Dalam suara tenggelam timbul terdengar suara di balik comforter. 
"Korang pegilah dulu, aku gi kelas petang...arghhh..."
Masih mengantuk. Menongkat dagu sambil memerhati aku dan Enun.

Begitulah Lindot. 
Tapi tak payah nak heran sangat sebab dia scorer hebat. 
Tak pegi kelas pun result mencanak canak hebat.

"Jom enun! Yang lain dah tunggu kat tempat moto" aku mengajak Enun..

"Jom!"

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...