My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Saturday, May 28, 2011

~I am Number Nine!~

Salam and hye everyone.
Alhamdulillah hari ini Wafiy sudah 9 bulan,
Dan ini adalah entry outo publish ye,
Sebab sekarang Wafiy holiday dengan family.
;-)

sekejap je masa berlalu,
Dan everything gone too fast!
Alhamdulillah setiap hari berjalan dengan penuh rahmat Allah,
Dengan penuh kekuatan yang luar biasa.

Membesarkan seorang anak adalah penuh cabaran,
Dan saya juga belajar erti pengorbanan.
A sacrifices. It's make people learn how to apprieciate.

Moga Wafiy terus membesar menjadi anak soleh dunia akhirat.
Sayangkan Allah. Rindu pada RasulNYA.
Taat dan sayang pada abie dan umie,
Serta hoemat pada yang lain.

Mendidik anak anak adalah ujian besar,
Dimana kita belajar sabar dalam segala hal,
9 bulan dan seterusnya akan saya jadikan suatu waktu yg takkan hilang indahnya.
Perancangan kita untuk anak-anak takkan ada ertinya tanpa izinnya Allah..
Dari Tuhan kita mohon kekuatan,
Dan dari Tuhan kita terima segala kebaikan.

Tempoh 9 bulan adalah special bagi saya,
Saya seakan sering sgt igt detik  mengandungkan Wafiy.
Di kandung selama 9 bulan dan juga lebih..
hehehhehe...
Subhanallah, saya ingin sangat suatu hari nnt ceritakan pada Wafiy bagaimana dia masa dlm perut dulu,

Dalam masa 9 bulan dalam perut saya,
Wafiy sangat aktif,
Setiap kali sesiapa saja sentuh pasti ada reaction,
Sampaikan kadang2 ada jugaklah saya rasa senak.
But it's make me feel so happy when realize my baby is doing well inside.

Dalam 9 bulan bulan yang lepas jugaklah saya sangat menunggu sangat2 my baby keluar.
My due date is 26 Aug 2010.
But , at that time Wafiy still felt comfort is my womb.
Still movement exceed 10 movement every single day.
Ohhh Ya Allah.
RINDUNYA!

And finally alhamdulillah.
Wafiy safely arrived in this world at 28 August 2010.
And i was very happy when a doctor said "Assalamualaikum.." to my baby.
And abie was said " Subhanallah ya Allah. Subhanallah"
And i know at that time Abie felt very grateful. 
And me??? i was like very unbelieveable. 
For da first time i touch him. 
Tskkkk. Suddenly i was crying.
Allah sayangkan saya. Give me a chance to touch him until now.
Wafiy raise well because of Allah.
Saya sangat bersyukur.;-)

Dan sekarang,
Wafiy sudah berumur 9 bulan.
Membesar dan juga melasak.
Moga Wafiy jadi anak yg soleh ye nak...
Jadi anak yg bertanggungjawab sebagai khalifah.
Moga jadi anak yang kuat peribadi agamanya.
Juga punya wawasan dunia yang sentiasa di landasan benar.
AMIN.

Wafiy such a good boy.
Ibu mana tak sayangkan anak.
Ibu mana tak punya impian untuk anak anaknya.
Saya mahu Wafiy sentiasa diterima Allah sampai dunia akhir sana.
Ibu mana yang tak mendoakan anaknya.
So Wafiy.
Kamu anak yang kuat.
Percaya Allah dengan kamu.;-)
Abie and Umie love you.


------@ Ummie Aie'sya

4 comments:

  1. hoyeeahhh !
    Alhamdulillah , wafiy dah makin besyaaaarrrr =D
    ta sabar na tggu wafiy dewasa .
    moga2 bapak borek anak rintik =)))
    jadi anak yang baik & soleh k wafiy ,
    jaga umi , jaga abie ....
    semoga Allah sentiasa merahmati kak sya sekeluarga .... amin ~ =,)

    ReplyDelete
  2. Heeee. Anak kita punya due date 25 Ogos dan keluar pon pada tarikh yang sama jugak, 25 Ogos. Selang 3 hari je dengan Wafiy. :)

    Happy 9 months old, Wafiy!

    ReplyDelete
  3. Hunny : tq dear!

    iffah: aminn! makaseh doanya

    aisyah rahim : yeke? beberapa hari aje ek bezenya! tq aunty!

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...