My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, May 3, 2011

~Muka Saya Merah Merah~

Salam dan hye,
Selamat petang di hari Selasa ;-)

Ni alkisahnya si Wafiy,
Dari minggu lepas mukanya naik merah2,
Kata doctor ruam susu,
Mungkin ye lah kot,
Erm, kadang naik merah,
kadang okay,
Macam belum baik betul,
Sesape ade petua ye????

Dan minggu lepas marah merah dah hampir hilang,
Dan semalam Wafiy semacam demam,
Panas jugak badannya,
Dan semalam jugak demamnya kebah dan semakin sihat,
Wafiy jarang demam,
Kalau diikutkan ini mungkin kali kedua,
Kali pertama pun begitu,
Hari ni demam dan esoknya baik.

Harap harap Wafiy dah semakin okay,
Kalau tidak mmg diye merengek lah satu hari.
:-)
Ohh ya.
Wafiy dah pandai duduk sendiri,
Tadi bangun pagi terus tengok dia dah terpacak duduk ,
Dari last week lagi dia dah boley duduk sendiri,
Gigi je belum belum tumbuh,
Hihihihihihi.

oklah,
tata dulu,
jumpa lagi...

------@ Umie Aie'sya

9 comments:

  1. oowhh ingt ms baby dlm pntang je kene ruam susu,
    xtao plak dh bsr cmni bley kene cmni gak,
    owhhh cpt sembuh je hero debab,
    hehehe

    ReplyDelete
  2. nano : itulapasal,sbb masa baby dia takde pulak naik ruam, heheh, hero dah kuruih sket dah..hihi

    ReplyDelete
  3. cian diye.....wei balik tak keloi....sebelah rumah pun kite takdan mnyembang kan..sat ja ritu...

    ReplyDelete
  4. raina dulu pernah kena ruam susu pastu letak cream apa tah ok dah

    ReplyDelete
  5. ok sya betul hari ni hari selasa ye.. :) ..ruam maybe juga sbb demam atau alahan lain..Kakal pun macam tu kdg2 naik ruam dan demam tapi bukan campak..letak calamine lotion..

    ReplyDelete
  6. cian ... smoge cpt baik ye wafiy ... wafiy kuat kan .. =)

    ReplyDelete
  7. Aza : heheh, den lik malam hai tu, tengok cam takdo orang ja umah sebelah tu ha...heheh

    nurul : ha ah, pas letak cream doc bg tuh terus je ok, kan?

    fie : ehem! hahahha, malu gila okay, salah hari pulak!

    sepet : heheh, doakan Wafiy ye, alhamdulillah Wafiy dah mcm okay ;-)

    ReplyDelete
  8. kak sya join ni http://suhaidasupalio.blogspot.com/2011/05/susuegooddays-1st-contest.html

    ReplyDelete
  9. adeh, malaih la sue nak join contest..hihihi

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...