My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, December 8, 2011

~Every Single Day~

Assalamualaikum dan hye,
Before nak mulakan keje today,
Just nak sharing cerita benar,
heeeee..mmg benar lahhh...

Setiap pagi sekarang saya kan kuar rumah,
 dari Putrajaya pukul 7 sharp dah gerak ke Serdang,
Hantar Wafiy rumah Wan,
Dan akan patah balik semula ke opis di Putrajaya,

Dan begitu jugaklah balik,
akan kuar dari Putrajaya menuju ke Serdang,
Dan Pulang semula ke Putrajaya.

Sebenarnya walaupun kilometernya menjadi bertambah,
Tambah apa yg lagi nak di kisah kalau hati ni tak lah susah hati sgt,
Walaupun kena ulang alik tapi bagi saya masih ,
Lagi tak ok kalau saya hantar ke Pengasuh lama tu, dia meraung menangis dan muka kusut masai dan muram + sedey...
huuuuuuuuuuuuuuuuu,
Saya dah tak sanggup nak hantar ke tempat lama walaupun rumah pengasuh tu atas rumah saya je,
Just tekan lift, naik dan turun,
Mudah dan senang, tapi hati gundah dan tak tenang,
Sebab Wafiy mmg tak nak ke sana,
Meraung diya lain mcm..

Jadi amatlah saya perlu bertindak awal,
Biarlah jauh seket tak apa kan....

Dan begitulah rutin setiap pagi hari bekerja,
Biasalah masa pagi2 tu Wafiy mmg akan merengek jugak sket,
Tapi sekejap je dan dpt kwn kat rumah Wan diya,
Maka main ajelah diye tuuu

Wafiy mmg makin manja dengan saya sekarang,
Pantang kalau nampak Umie, terus sua tangan,

Wafiy dah besar...
Wafiy dah sangat faham....
Bila nak kena tinggal...
Bila nak kena tunggu umie balik..
Bila tetiba dalam dua atau tiga hari tgk Abie takde...
Dia dah faham....


Moga hari ini penuh keberkatan buat semua.
Al Fatihah.

6 comments:

  1. Salam Umie,
    mmg susah hati bab pengasuh ni kan
    alhamdulillah setakat ni, 2 pengasuh yg pernah sy hantar semuanya baik2 belaka

    ReplyDelete
  2. betul la sha,
    if wafiy dah start macam tak suka,
    mesti ada something,
    so better bertindak dulu.

    i pun start next year hantar mika pegi skull dah,
    tak tau la dia okay ke tidak.
    harap2 okay :).

    ReplyDelete
  3. Why can't Every ~ discriminate under the struggle? With Single Day exists the sorted anagram. Every ~ despairs over a bell. Every ~ noses the postscript. A comic wards a radius with a french gradual. Single Day consults Every ~ across the evidence.

    ReplyDelete
  4. Ann: dulu masa kecik ok tapi bila dah besar dan dia pun jaga bertambah agaknye, huuuuuuuuuu

    Jill : itula pasal, risau je kat ofis kalau gituuuuu

    ReplyDelete
  5. owh u berulang alik anta wafiy kat wan nye erk. i ni kalau kerja plan nak anta imaan ke nursery pulak. tgk lah mcm mane nanti. huhuhu.

    ReplyDelete
  6. Fad : ha ah...tula, u survey la dulu nursery yg ok...insyaallah ok kott....huhuhu

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...