My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, May 26, 2010

^she is my bestfriend eva^

Salam dan ohh masih pagi ye..
Alhamdulillah..cuaca pagi amat memberansangkan..
Mood juga sangat blink blink untuk senyum dan suka hati..
By da way bley kasik warna blue n green..heheh..
hehhe..kononnya warna dikala mood yg sungguh baik...


Post kali ni..saya nak cite sket sangkut paut saya kenapa saya begitu gumbira..
heheh..ya ya ya..mmg la pasal baby jugak..
(wah sonoklah baby dalam perut hari ni..mood baby jugak baik ye..asik melompat2 je hari ni)
ok.saya nak cite pasal baby org lain ni...


Dulu masa saya sekolah rendah..
Mama and abah pindah rumah..
Dari penang ke kedah..
Hoohoho tak jauh pun..dokat ja oii..
30 minutes je..
Bukit Mertajam ke Kulim..so dekat je la..


And walaupun pindah umah, saya tak tukar sekolah pun..
still sekolah kat penang..
Dan critanya adalah...
Masa kami mula2 pindah hanya ada 2 buah rumah ja berpenghuni kat kawasan tu..
Sebuah kat hujung lorong masuk 
(orang pak hassan,skang pak hassan dah tak dok situ..dia dah pindah)
Sebuah lagi kat sebelah umah saya..
Masa tu umur saya 8 tahun
(alahai keciknya aku,hahahha,kecik dan ketot,period pun lambat,tapi bab lari2 mmg laju!)hahhaha
So masa baru masuk umah mmg kebizian la kan
(walaupun mak ayah saya yg sibuk dok punggah barang)
hohohoh...saya buat apa ya masa tu..
dan inilah aktiviti saya..
Kat luar umah...pemisah umah sebelah ngan umah saya adalah hanya pagar jaring warna silver tu
(masa ni lum renovate rumah)
So mmg la nampak apa org sebelah tu buat kan..
Malangnya..pintu umah sebelah tu tertutup ja..
Tapi selipar bukan main byk lagi kat luar umah depa tu...
dan saya masa tu kononnya nak cari kawan la katakan..
Masa tu kat tepi jaring2 ada moto my father..hahaha
so dengan gaya lincahnya saya pun dok stunt sorang2 nek atas moto tu..
Sambil menunggu kot2 org sebelah ni nak kuar sidai baju ka hape...


Setelah 20 minit jugak kot
(memang agak lama aku dok bermenung atas moto tu)
ada sorang kakak cantik ni kuar..
so dia ternampaklah saya ini yg termanggu dok main ape ntah sorang2...
kakak tu tanye : "eh, main ape tu sorang2? baru pindah ke"
(wah...bukan asal orng utara ni...mmg bunyi er er er nih...)
saya diam ja sambil tersengih2 kambing dan angguk2 kepala ini..
Tak lama pastu ada sorang budak pompuan mcm baya2 saya jugak kuar dicelah2 kakak tu...
hehehhe..diya mmg tersengih jugaklah..
dan kakak tu pun kata kat diya..
"ni ha kwn baru awk..diye baru pindah..ade kawan la awk pasni"
(lebih kurang mcm tu lah dialognya..)
dan saya dan budak itu pun memulakan sesi perkenalan ala kanak2..
(dan saya dah tak igt pe benda yg kitaorg borak)


Dan sejak itu,mmg kitaorg sgt kamching..
kira mmg bestfren ahh..
walaupun saya hanya hujung minggu di rumah Kulim
(week day saya di penang dok umah tok)
Tapi kami sgt rapat..
sampaikan cikgu tusyen kami(cikgu syukoq namanya)
panggil kami sepusat sepusing...hehehhehe


Adeh..antara aktiviti wajib yang di spend kan bersama ;


1. beli popcorn dan ayaq tembikai kat pasar mlm..
(popcorn 5kupang, ayaq tembikai pun masa tu 5 kupang..)
2. ptg2 jalan pi Family Mart beli ice cream cornetto..hahaha
(saja ja nak jalan2 walaupun kdg2 tak bli papa)
3. gosip n gosip...makan maggie,...stay up minum nescafe..
(tapi salah sorang mesti tertidoq)
4. lepak kat ndui depan umah(buaian la)...dok situ sambil mkn ayam goreng..n dok cita pasal sekolah masing2...gosip2 pasai budak2 laki yang tidak diminati..hahahahha)
5. tgk hindustan sama2 and menari mcm shah rukhan..hahahha..(ake kulli hoya hubban!)
6. Bangun pagi2 pas subuh jonging2 keliling taman dan dikejaq anjing..hahaha
7. Ape lagi ek...ermm..ohh sungguh byk la..
8. ohh..ada lagi..kitaorang pernah naik satu bus ni ke mane ntah..dan kami dok bercakap ntah ape2..dan sebelum bas tu jalan kami pun turun ahhh..saja dok buat onar dlm bus tuh...
9. oohh...sungguh indah...........


Dan kini hari berganti hari...bulan berganti bulan...
Masing2 dah besar panjang..dah ada family sendiri..
Dan yg paling best tarikh kawen pun dekat2...
Seminggu sebelum saya kawin...dia pun dah kahwin dulu..hanya gap seminggu!!!!
hehhehe...
Memang sepusat sepusing lah!


Dan yang paling saya happy..baru2 ni diya sampaikan good newsssssssss..
"yong aza dah pregnant 6 minggu!!!!!!!!"
Subhanallah..Alhamdulillah.........
Tentulah happy kan............hehhehhe


Anywezz..walaupun jarang jumpa..jarang jugak contact..
BUT 
we still keep in touch...
Da friendship will neva end..neva!!!!!


Inilah kawan saya itu!!!!!


aza n edy...
yang mana satu bestfen saya???
tentulah yg pumpuan ni...
hehhehe..maaf ye puan aza..saya colik gambo kamu di FB!!
hehehhe

Nama penuh kawan saya : Nurzarina Yussof
Nama timangannya : Aza

hehhehe.i am very happy for you!!!!
May God Bless You
Love u More n More...
;-)

Jumpa lagi,
Sekian dan terima kasih.


----------------------------------------------------@ Ummi A'eisya

4 comments:

  1. Surah Yusuf - untuk anak yang cantik rupa dan akhlak
    Surah Luqman – untuk anak yang cerdik
    Surah Yaasin – untuk anak yang teguh hati dan tidak terpengaruh dengan maksiat
    Surah Maryam – untuk memudahkan bersalin
    Surah al-Hujurat – untuk membanyakkan susu ibu
    Doa semasa hamil – Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

    ReplyDelete
  2. waahhhhh terharu yong!~~~

    1992 till 2010...tak tertulis kan memory2 tersebut...thank you for reminding me everything..going to keep on smiling...

    tambah**
    - masa mula2 jumpa tu yay saya ingat gigi yong dua depan takde..keke
    - naik bas pastu berangan cam roller coaster pon kita gak..
    - haha yang tak bley lupa...berjalan kaki dari badlishah ke rumah...hampir 10km...salute ah kat kite..bulan pose plak tu...hahah tak brani tu habaq kt ma abah...
    - tusyen sama sat kat bm..laju ja jalan kat pekan cine tu..yong kadang2 ja tusyen sebab asrama...huhu
    - moto abah yong yang sungguh banyak kenangan..kuikui
    pendek kata kite ni wat bende pelik2 je kan..tak padan ngan pompuan haha..adventorous sungguh..

    thanks again yong...dah publish news dulu sblom den ni..hehe

    ReplyDelete
  3. haha yong...

    nurzarina yusoff...slalu tak pas no eja nama pak cop...

    ReplyDelete
  4. aza!=hehehhe..adeh...yong dah agak dah salah nama pak cop..
    hehehhe..dari dulu pun mmg gitu..hohoohohoh..
    nnt kalau dah publish cita ahhhh
    hehhehehehhehe
    adeh....byk tol kenangan..yang jalan kaki dari badlishah balik rumah tu paling tak ley tahan..sampai nak terbukak posa!..huhuhuuh

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...