My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, June 17, 2010

Since u in my tummy ;-)

Duhai anak,
disaat ini,umi dan abi baru sgt cornfirmkan dengan doc,

doc : Iye, mmg cornfirm kamu pregnant, baru 3 minggu,
ummi : Alhamdulillah ;-)

dan waktu itu, ibu dan ayah mana yg tak gumbira..
tiada kata bicara, hanya kalam syukur dijiwa 
Alhamdulillah...




Duhai anak,
Kamu sudah 2 bulan syg,
waktu ini ummi sebenarnya sungguh tidak larat,
Baring aje, tapi alahannya diwaktu petang dibawa ke malam,
sakit yang terasa, dipendam, takot2 kamu didalam terasa hati,
bukan niat untuk merungut duhai anak..ummi mu sakit,
tapi Subhanallah, abimu nasihatkan ummi,
ummi redha, demi kamu,
kerana sakit ini adalah sebahagian amal jariah ummi sepanjang kamu didalam rahim ummi,
Maka ummi pasti gembira walaupun ummi tak berdaya,
"Yakinlah dengan hikmah Allah sayang"

Duhai anak,
Lihatlah wajah ceria ummimu ini,
Subhanallah, sakit itu kian hilang, kerana redha itu,
dan kerana cinta ibu kepada kamu,itukan hikmah Allah sayang...
Kesakitan itu lenyap bila mengenangkan dirimu,
Hampir menjengah 4 bulan umurmu sayang....




Duhai anak,
Disaat ini..ummi sudah kuatkan...
Pipi pun sudah mula mencambah,
cute tak ummi kamu??
Abi kamu kate ummi dah boroi..hehe,
boroi???sgt tak sesuai kan syg.....;-)




Duhai anak,
Wah ummi dah makin cargas,
ke hulu hilir ummi driving,
kadang2 ummi usung kamu yang didalam perut ni ke serata pelosok alam,
kamu juga suka,
kamu sudah pandai berinteraksi, aduh..nahh kan betul..kamu tendang menendang ummi ye..;-)
Kamu sudah 6 bulannnn...;-)
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Duhai anak,
kamu sudah membesar,
Perut ummi juga sudah terboyot2 kan,
Kamu juga sudah sgt aktif,
hehehe, sungguh!kamu happy ye kat dalam tu...
Abimu selalu pesan pada kamu kan..
"Baby masuk tido, jgn kicking ummi dah ye, sok main lagi tau, tido ek"
dan selepas itu kamu tendang sekali dan kamu pun masuk tido ye..hehhe


 




Duhai anak,
doa ibu dan ayahmu sejak dirimu dari dalam perut ibumu lagi,
tanda cinta dan kasih kami, dengarkanlah wahai si anak....

dengarkanlah doa kami untukmu...



"Duhai yang Maha Menggenggam Jiwa
Maha suci Engkau yang sentiasa menjaga hambamu dengan penuh kasih sayang,
Ya Allah, Engkau yang menciptakan manusia dengan sebaik-baik kejadian,
Sempurnakanlah zuriat kami sepertimana Engkau sempurnakan kejadian kami,
Jadikan dia anak yang soleh solehah kelak,
Yang juga sentiasa mencintaiMu, Rasullnya, ibu dan bapanya, serta keluarganya,
Jagailah dia ya Allah,
Jadikan cintanya kepadamu ya Allah melebihi cintanya kepada dirinya sendiri, manusia dan air yang dingin,
Amin Ya Mujib,
Amin Ya Allah, "


------------------------------------------@Ummi A'eisya

8 comments:

  1. alala comelnye.very sweet post :) take care

    ReplyDelete
  2. hunny:tq!!lamenye awk tak post ek...hehhehe

    ReplyDelete
  3. sangat suka post ini...ala aza takde pon rajin amik pic2 perubahan tu..hehe..pasni nak amik gakla..^_^
    yong..aza layan gak blog ni..junior usm aza..best gak..aza paste ni entry pasal breastfeed..huhu..bila baca sejarah hidup dia..smpai dia preknen n dapat baby..smpai da besar da lani baby dia...dok kat perantauan plak tu..syukurnya kita ni dkelilingi keluarga..
    http://ahafiz-izza.blogspot.com/search?updated-max=2009-11-05T07%3A13%3A00-08%3A00&max-results=8&reverse-paginate=true

    wa agak ngeri entry BF ni..huhu...aza pon ada azam nak full BF..semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  4. entry yong ni mengundang sebak di dada...MasyaAllah..Allahuakbar...

    ReplyDelete
  5. aza: Subhanallah, Maha Mengenggam jiwa, kebesaran yang tiada tandingnya, Allahuakhbar, bayangkan za, kita mengendong ciptaanNYA, kita mengendong penciptaan sebaik2 kejadian, subhanallah, alhamdulillah, takde lagi perasaan yg dapat diungkapkan kan...
    Insyallah, moga ape yg kita rasa baby juga merasa..amin.......

    aza, yong pun nak link blog kwn aza ni..menarik!!!!!;-)

    ReplyDelete
  6. tula yong..syukran atas tazkirah..

    tekan je link tu..yg tu aza saja copy utk artikel BF..huhu panduan kemudian hari..dia ni sangat terer memasak..bnyk amik resipi2 dari blog dia ehehehe..da boley masuk dapur nanti ley la try..

    ReplyDelete
  7. hehehhe,adoi cian diya,tengah alah kan...mmg nak bawu pun susah kan, yong dulu masa nak masak, yong siap muntah dulu sebelum masak, mesti!hehhehe

    ReplyDelete
  8. haha..pastu boley masak eh? dasat tu...aza terbayang pon da kembang tekak dan kuar ayaq liuq dah ni..adoi..

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...