My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, February 25, 2011

~Apa Menu Pertama Anak Anda?~


Salam dan selamat pagi...
(sok sek sok sek)
Ye..hidung ku masih berhingus yang kental
(erk???ye...bila dok dlm acond..selesema pasti dtg semula)
Waaaa..not good not good...
ermm...Next week...Wafiy akan masuk umurnya 6 bulan,
Saya masih dlm kegelapan,
Ape sebenarnye menu yang paling sesuai ye?
Bubur nasi + carrot dan di blend halus...
atau makan nestum dalam tin tu?
mana yang bagus?
ermmm...??
tolong ye saya yang di dilema dengan keadaan ini..huhuhuhu
Please mommy mommy..help me...huuuuuuuuuuuuuu

----@ Ummie Aie'sya

6 comments:

  1. better bg bubur nasi+carrot@ bayam ke...pastue letak skit ayam..kentang pon boleh jugak....blend bagi hancur..sbb wafiy takde gigi lagi kan....hehehe..nestum mun standby jugak bg bile dalam emergency....hehehe

    ReplyDelete
  2. semestinya homemade food is the best
    tapi kalo 1st time nak intro solid
    better satu persatu...jgn campur2 dulu
    sbb skrg ni masanya nak detect samada baby ada allergy to food ke tak
    follow 3day rule
    meaning intro same food selama 3 hari
    dan tengok reaction
    samada baby poopoo elok tak,ada naik rashes tak,meragam kembung perut tak etc
    boleh refer to www.wholesomebabyfood.com

    ReplyDelete
  3. kak munna bagi dua-dua dekat anak ... tapi buat bubur lagi baik ... nestum untuk standby

    ReplyDelete
  4. mun : cam sedap jer...hehhehe

    kak ina :tq tq...website itu amat bagus skali kak...wah...tak sabar niiii

    kak munna : hehehhe, insyaallah saya cuba ye...doakan wafiy mudah mudahan baik2 aje..;-)

    ReplyDelete
  5. imaan dulu 1st solid food dia hanya avocado, atau banana. bagi fresh lenyek mcm tu je. i prefer bagi satu jenis dulu. ajar dia rasa slow2. 1st time mkn baby xperlu makan banyak2 pun. kalau mkn bubur nasi pun digalakkan bagi sejenis dulu. dah after 4 hari baru campur yg lain. all the best.

    ReplyDelete
  6. fad : cam nak kasi diye banana tuuuu....ok ok..i try my best ;-)
    hopefully wafiy suke!

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...