My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, November 16, 2010

~saya gie opis umie~

Salam dan selamat pagi,
Aicheh cheh..cam umie tak saya tulis entry?
cem ni, saye nak citer best ni,
semalam petang..tunggu punya tunggu,
Umie sampai kul 6 lebih..lewat tuh,
Sib baik acik mimi ok,
Umie dtg ngan nenek fidos,
Mula2 cam tak pelik coz nenek fidos mmg suke dtg amek saya pun,
Pastu umie ngan nenek fidos kelan kabut lik umah pastu pakaikan saya baju sejuk,
Ye..itu mmg pelik tapi yelaa waktu tu kan hujan,
So saya bley accept la lagi,
pastu umie kalut2 kemas beg saya, eh nak gie mane ni?
(saya mmg pantang kalau nampak beg tu dikemaskan, mesti umie nak wak gie jalan2 yeehhh)
pastu..nenek fidos dukung saya,
diorang kalut2 kuar umah pastu umie gie kedai jap bli pampers,
Saya cam dengar umie sembang ngan nenek fidos,(tapi saya tak paham sgt bahasa diorg)
ape ntah diorang ckp, tahu tahu je saya dah dalam keta...(oohh..waktu tu hujan lebat)
Eh..pelik pulak..nak gie mane pulak ni..naik keta plak tu,
Lagi pun dah lama tak nek keta ni, besh jugak layan aircond..hohoh,
Dan sambil tu umie ngan nenek fidos dok sibuk cite ape ntah,tegang betul muka diorang,
Cam nak mkn org pun ade, saya?rilek aje..cuma saya pelik mane umie nak gie ni..
Abie pun saya tak nampak, outstation lagi ke?
Tak silap tadi pagi abie hantar saya kat pintu before gie school,
Abie lik lewat kot...
ehhh ehh..kejap je dah sampai..
rasa mcm penah dtg je..
ni opis umie la..nape nak dtg malam-malam pulak ni...
masuk je opis..acik sue pun ade...acik ina, acik mahani...tapi cik wa takdela
(oohh cikwa kan dah pindah, lupe pulak)
saye pun layankanlah...duduk lepak2 dan tetido laaa..
dan berak jugak..hehehhehe
dalam saya dok tido saya tahu umie ngah snap gambo jugak,
adehhhhhh...dan saya dah penat tido, nak bgn laaaa..
dan bangun lah saya ini..umie pun dah ajak balik...
umie kena stayback rupanya...jumlah balik umie, sempat ke nak tgk 'kampung boy'...
dan smpai la umah dlm kul 9malam...fuh umie trus bukak cite ceria..
sib baik sempat tgk kampung boy adeh..
ngah lepak2 tgk 'kampung boy' je sambil tunggu abie balik..
abie? ha ah abie lum balik le...
nape lewat sgt ni lum balik...
pastu dah kul 10.30pm umie ajak tido, eh nape tak tggu abie dulu?
saya pun tahan lagi mata tak nak  tdo la..
jap lagi abie balik la tu...
akhirnya masa umie dok dodoi tu, baru umie cakap...
"wafiy nape tak nak tdo ni?tggu abie balik ke syg? abie gie Penang la wafiy, sok petang baru balik.."
ooohhh..patutlah...oklah..trus rase nak tdo...
esok nak gie schoolll..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


saya peluk umie, ngantok oooo

saya dan nenek fidos!

keyla..kampung boy dah bis, nak tdo laaaa

8 comments:

  1. nape tgk kampung boy, tgk la wonder pet, hehehe....umie bwk wafiy gi opis, wafiy tido la jwpnye, dpt aircond.....

    ReplyDelete
  2. hijau macam katak. toing3.
    sweater same kaler cik wa. hehe.
    kite geng katak. toing3.
    eh, cik sue pn hijau.
    toing3 tiga org.

    ReplyDelete
  3. kak emme:wonder pet tak dak mlm2..siang diye gie school la acik me...hhehehhe..wafiy mmg suka acond!hohooh

    cik wa:katak si katak lompat, lompatlah tinggi tingi, cepat la cik wa cepat, wafiy nak bergusti!
    hahahhahah

    ReplyDelete
  4. alalalala wafiy ni
    pandai betul mengarang entry ye..??

    sonok la tu dapat pegi opis umie dia..len kali datang lagi ek..jumpa auntie nad pulak kat atas ni...naik lif sampai tingkat 4 tau wafiy..

    ReplyDelete
  5. ala cutenye wafiy! Pandai bercerita lak tu. hehehe...

    kampung boy lagi best dari wonder pet la acik emme - kata wafiy. ;)

    ReplyDelete
  6. net :hehehhe, tula..acik nad dah balik kot smalam, takpe nnt wafiy dtg lagi...bley jumpe adik skali..hhoohoho
    kak jue : hohohooh, tula kan aunty jue...jum tgk kampung boy..ehehhehe

    ReplyDelete
  7. ala ye ke..smalam auntie balik lepas maghrib la wafiy..nk tunggu adik lama lagila..kot2 wafiy dapat adik dulu, auntie tak dapat nak tolong..huhuhu

    ReplyDelete
  8. hahahah>>wafiy nak tlg jawab..adik ek..hahahha..adoi...umie kate nak relax dulu..tapi tak taula auntie net oii...tapi wafiy ok je..hohoho

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...