My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, November 26, 2010

`Kesian Umie`

Assalamualaikum...
Ye sekarang wafiy selalu bangun awal pagi..
kul 7 dah tak bley nak tdo balik ok...
So wafiy nak bgtau sket...
hari ni umie agak berserabut,
shuuuuuttt...jgn kasitau umie ye..
ekceli bukan berserabut tapi sedikit kelang kabut
sebabnye adelah bermulanya alkisah semalam petang...


....Semalam petang, tepat kul 5..umie cam biaselah..bersuka-suka untuk pulang ke rumah..
sampai je umah acik mimi, umie pun ameklah wafiy...tapi masa tu tgk muka umie mcm dah serabut angka 1 baru..dan umie de borak ngan acik mimi..pasal emende ntah..tapi ade sebut pasal air..
dan setibanya di rumah..umie letak wafiy depan tv...pastu umie cam cakap ngan wafiy.


umie : wafiy...umah kita takde air..
wafiy : takde air? pastu camne?
(patutla tak dgr bunyi mesin basuh..selalu pas lik kijo umie akan basuh baju)
umie : tuula..umie tak tau nak wat camne ni..
wafiy :relax sat umie satgie kan maksu nak dtg
umie :mgkin tak jadi kot....


dan tiba-tiba...
assalamualaikum..
wafiy : ha..ade org bagi salam tu ..
umie. :ye umie tahulah..jap ek wafiy..


rupanye maksu dtg..dan kira oklah kan..sbb abie kan takde..
umie pun cite la kat maksu, and pastu dekat2 rumah kitaorang de kwn maksu..
so kitaorg pun gi mandi situ..dekat je...tapi wafiy tak mandi la..
sbb dah mandi tadi kat umah acik mimi,
pas tu..tak pasal2 pulak hanset umie tak bley on langsung..
serius ok!langsung tak boley!
lagi la berkerut0kerut muka umie..dan serabut tahap dua la kan bila henset tu rosak..
camne nak dapat gambo abie?
camna nak call abie?
sib baik ade maksu kan...


umie pun check2 ade la lagi guaranty so kitaorg pun decide nak gie mines..
Ohh bygkanlah..dengan hujan lebatnye...
dan pegilah ke mines dgn cepatnye..
setengah jam dah settle dan terus balik,
tamatlah episod semalam..


camne umie mandi pagi tadi?
haa..sib baiklah umie de simpan air...
so mandilah umie saya itu...


dan pagi ini umie juga menunjukkan rasa tidak tenang itu kerana.................


UMIE LUPA BAWAK PUMP SUSU...TAPI MACHINE PUMP BAWAK..
umie pun nak kena balik kejap umah tu..sbb nak gi check nape tak de air dan nak ambek pump..hehehhe


aduhai umie..kesian umie..
hehhehe..
sabar ye umie...


-----------------@ Naufal Wafiy

1 comment:

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...