My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, November 23, 2010

My Bling Moment : Breastfeeding


Salam dan selamat pagi..
today entry pasal BF..
because saya ini mahu join contest ..
hehhehe...jarang2 dapat join contest ni, tapi seronok!

so untuk join...perlu letakkan gambar sewaktu baby anda menyusu..
so i take this pic, wafiy betul tengah lapo..huhuhu
anakandaku..
dan..


Contest My Bling Moment : Breastfeeding ini adalah bersempena dengan pelancaran Blog Susu Sihat dan sebagai mempromosi tentang breastfeeding in public (penyusuan di tempat awam).



My Bling Moment : Breastfeeding



Duhai anakandaku Naufal Wafiy,
Masih seakan terngiang teriak halusmu sewaktu kamu masih segar dari perut umi,
Bila mendengarkan suaramu pertama kali,
Hati umi menuntun sendu dah syahdu,
Subhanallah, Inikah anak yang kendong selama ini?
Terkunci dengan kata-kata,
Hanya tangis sendu dan ciuman kasih untukmu,
Dan waktu itu pertama kali kamu disusui,
Umi berdoa di waktu itu,
"Duhai Allah yang menciptakan rasa bahagia,
nikmat Allah yang mana pernah aku dustakan?
Maka ampuni aku Ya ALLAH,
moga susu dari badanku ini juga suci dari dosa yang pernah aku tinggalkan dahulu,
Alirkanlah terus susu ini seperti mana Engkau alirkan kasihMU kepada hamba kerdilMU,
Berikanlah aku kesempatan Ya Allah,
Kerna aku sungguh bahagia dengan nikmat ini,
Bimbingi aku dalam menjaganya,
Kasihkanlah anak kecil ini Ya Allah,
Perkuatkanlah cinta ini moga cinta ini terus mengalirkan cinta kami kepadaMu,
Moga barakah susuan ini hingga ke Syurga,
Hingga disaat kami bertemu denganMU"
AMIN YA MUJIB.

dan anda juga wajib link kan 3 website dibawah :


mari ibu ibu sedunia..kita join ya!
barakah susuanmu insyaallah hingga akhirat sana, moga semuanya terus cekal,
doakan saya jugak moga wafiy mendapatkan susu umienya hingga 2 tahun!;-)


moga cinta Allah bersama kita!

" Biar apa pun, Biar sebesar mana cinta dan kasih kita kepada anak kecil ini, moga kita kukuh mencintai Allah lebih dari segalanya, kerna anak itu hak milik Allah selamanya, dan cinta Allah itu kekal sampai ke syurga"




sekian dan terima kasih

---------------------@Ummie Aie'sya





6 comments:

  1. How sweet jer ur bling bling moment tuh... Good luck ummi. tapi kan hantar entry nih kat link nih tau bukan kat blog alin yer. tunggu aksi bling bloing alin pula nanti yer.

    http://mysuperkids.net/my-bling-moment-breastfeeding-the-contest/#comments

    ReplyDelete
  2. :) thanks for participating dear! good luck :D

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...