My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, November 30, 2010

~Hujung minggu wif abie~

Assalamualaikum,
hye hye hye..
wafiy kembali..
(heheh..wat cam blog sendiri plak..sorry ye umiee)
ok ok ok..
Pertama sekali wafiy ini tak puas hati pasal entry umie yang latest..
umie cakap wafiy nangis kan..
Ye Ye Ye..mmg la wafiy nangis kan..
tu pun sebenarnye sket je ok..
sekali bunyi je,
hummpphh...tapi abie asik ckp "kuatnye wafiy!"
hehhehe..itu yang wafiy nangis kejap je..hehhe
dan sbb umie pun pujuk wafiy kan...thanks umie!


oklah..wafiy nak citer..tau tak hujung mggu wafiy watpe?
hehehhehe...
wafiy outing dgn abie n umie!
yeahhyyy!
wafiy sungguh suke ...walaupun sedikit tired ok!(eh spekang pulak!)
Ye..wafiy letih jugak tau..
Sabtu lepas, abie kena bertugas di Suarasa TV9
(Ye ..suarasa itu bersebelahan dengan MAHA)
(Umie juge kepingin untuk ke MAHA)
jadik...wafiy, umie dan jugak maksu pun ade same..kami ke sana,
Abie bertugas di booth Halaqah..sbb halaqah jemput untuk bagi preview..
ekceli abie tak bertugas pun cuma membantu je..sbbnye abie kan baru balik dari TLDM..
Cian abie penat...dan oleh itu kami semua ikut abie supaya masa kekeluargaan itu digunakan dengan sebaiknya,
hehhehe...
dan wafiy tgk la keliling..aishhh..tempat camni pun ramai org ek..
ape yg ade???
ade bunyi yang kuat2 tu adelah!bising!tapi wafiy wat kental je..
siap bley tdo lagi tau!
wafiy said : ape cite ni?jem beb! jem!

Iye..itu gambo wafiy masa dlm keta ok..dua jam tau tak sampai2 lagi,
Padahal umie ckp tadi dekat je...
Memang dekat la kan..
Putajaya ke serdang je kot...
oohhhhh lambatnya!
dan akhirnya sampai...panasnyeeeeeeeeeeee..
tapi umie dah sound wafiy..
(kat akhirat lagi panas nakkkkk)
uishhhhhh..umie ni...adehh..so wat kental lagi sekali..
dan akhirnya wafiy...'poo poo'
haaa..amacam?pergi lah kitaorg ni menukar ape yg patut...
dan pastu..tggu abie la sampai selesai...
sambil dok tggu, dan seperti biasa apelagi kalau tak amek gambo kan...

wif tokde..

wif umie..umie yg penat saya??yeh yeh yeh!

dan akhirnya abie pun siap kerjanya..
ehheehhe..
umie tu syokla nak gie MAHA jap gie tu...
tapi nak hujan pulak..dan org sgt ramai...
oleh kerana mereka semua kesiankan wafiy yang masih kecik ini,
Akhirnya semua sebulat suara mahu ke umah tok ki and wan kat upm,
sory ye ummi...bukan salah wafiy k...........
lagipun umie tu pun dah penat..hehehheh
dan ini last but not least........

abie dukung saye!
syok syok...

Ye saya suka bila abie dukung saya!
hehhehe..jangan mara ye, bukan selalu kan..
selalu abie keja..oopp silap abie bukan bekerja..abi pegi bejuang..
Iye..kenape saye ckp abie berjuang?
sbb lebih mudah untuk anak kecil seperti saya faham dan relakan abie berjuang!
berjuang untuk Allah,
Umie juga pergi berjuang setiap kali tinggalkan wafiy di umah acik mimi,
Wafiy juga berjuang setiap kali duduk di umah acik mimi,
Iye...umie selalu ckp...
Walaupun abie selalu tak de, tapi abie sentiasa doakan kita,
Iye..wafiy dan umie pun doakan abie...:)


Abie,
Terima kasih doakan wafiy,
Doakan wafiy supaya cepat besar,
Walaupun berkali abie tinggalkan wafiy,
Wafiy redha, moga abie tenang berjuang selalu,
Abie jangan risau,
Wafiy pasti kenal abie,
wafiy tahu abie pasti takut nnt wafiy tak kenal abie kan,
setiap kali abie balik umah...abie pasti akan tanye soalan ni..
"wafiy...ini abie lah..kenal abie tak?"
wafiy selalu senyum kan?
itu tandanya...wafiy pun rindukan abie,

Abie,
Jangan sedey tinggalkan wafiy,
Perginya abie adalah beribadah,
Wafiy doakan abie tenang dlm beribadah..

Abie,
Jangan sedey tinggalkan wafiy,
Perginya abie adalah untuk agama Allah,

Abie,
Jangan sedey tinggalkan wafiy,
Kerna umie pencerita hebat tentang abie untuk wafiy,

Abie,
Jangan menangis ya diwaktu berjuang,
kerna umie mengajarkan wafiy ikut sama berjuang,

Abie,
Jangan lupa doakan wafiy,
Supaya jadi anak yang soleh ya...
Jangan lupa doakan wafiy,
Supaya wafiy kuat mengharung hidup atas dunia,

Abie,
Jangan pernah lupa mendoakan wafiy,
Agar kelak wafiy sentiasa ingat dari mana datangnya wafiy,
Doakan wafiy ya...moga Allah cintakan kita...

Abie,
Berjuanglah dengan ikhlas hati,
Moga jiwamu tenang mengejar cinta Ilahi,
Jadikanlah wafiy suatu hari nanti satria seperti abie,
Doakan wafiy,
Wafiy mahu seperti abie,
Terima kasih abie,
Abie satria wafiy dan umie!
Kami sayang abie!


go!go!go!
fight!fight!fight!
win!win!win!

----------------@ Naufal Wafiy

6 comments:

  1. gebunya wafiy..hehe..comel! baik dia memahami keje abie dia ye..gud boy! ^_^

    ReplyDelete
  2. wahhh dah sampai maha...k.eli ni ulang alik ke upm, tp belum sempat nk drop kt maha hehe..xbest p sorang² hhehe

    ReplyDelete
  3. acik yana: amin!acik yana gud aunty!hehehhe
    kak eli:mana sampai pun kat maha tu...suarasa je sampai akak...maha sangat la jem oiiii,,frust den frust...den pun student upm gak nih..hehhehehe

    ReplyDelete
  4. geram dgn pipi gebu wafiy.... hehehe :)

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...