My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, April 13, 2011

~Pak Ajie Kita~

Salam dan hye..

Hari ini ada kisah tentang Pak Ajie,
Pak Ajie sekarang mood dengan kopiah buat masa ini,
Pak Ajie sangat sibuk menguruskan hal hal dunia sampingannya,
Pak Ajie kadangkala terlalu bz sampaikan tak reti nak masuk tdo,

Inilah keadaan Pak Ajie selepas pulang Isyak,
Duduk sebentar sebelum memulakan kerja kerjanya...
(kerja apa? tanyalah pada Pak Ajie sendiri)

Pak Ajie pun memulakan kerja yang sememangnya disukainya..
Kerja tawar menawar jual 'CD'..
Pak Ajie gemar sekali tolong umie Pak Ajie melipat atau meng insertkan CD..

Begitu gembira sekali Pak Ajie bila dapat menolong umienya..
Ketawa riang tak terperi..
Ohh..Pak AJie sungguh happy!
Happy nya diri Pak Ajie, 
hanya Pak Ajie sendiri yang tahu..
Sehinggakan Pak AJie terasa seperti ingin terbang ke angkasa..
Wehoooooooo
(oii pak Ajie jangan nak suka sangat ye)

Tapi Pak Ajie juga manusia biasa..
Kadang kala mukanya adalah seperti ini..
(gambar dia atas ini)
Ini juga spesis muka Pak Ajie kalau tengah nak 'poo poo'
Sangat serius okay muka Pak Ajie..
Silalah takot!

Mood Pak Ajie bertukar ceria kembali apabila mendapat khabar gembira 
tentang harta tanah miliknya telah di temui...
Gembira bukan kepalang i cakap u!

Maka bertambah sibuklah hidup Pak Ajie
Pak Ajie tidak menggajikan kontraktor untuk kerja kerja tersebut,
Pak Ajie lebih suka buat sendiri,
Jimat katanya...Save cost!
Huh..Pak Ajie mmg pandai lah!

Mengukur sisi dan setiap segi di teliti dengan baik oleh Pak Ajie,
Pendek kata
"Pak Ajie memang pakar!"

Itu Pak Ajie tengah berdiskus dengan customer...
(Hai..cepat pulak dapat customer diya nih)

Wah empayar Pak Ajie makin melebar..
Makin luas tanah jajahan...
perghhh..power power...

Nahhhhh...inilah hasil kerja tangan ikhlas dari Pak Ajie..
Ke atas tikar baru yang di beli Abie..
Pak Ajie berjanji akan membentangkan sendiri proposal kerja tangan ini ke Abie..
(okay Wafiy, umie tak tau ekk..jawab sendiri nnt hokkeh!)

Muka Pak Ajie tak de langsung rasa bersalah..
Malah merasa puas hati gilerrrrrrrrrrr..


Dan bermain dengan gembira di dalam "Eye On Malaysia" versi hak cipta sendiri

Masak la oiii...
Umie nak jawab ngan Abie tikor tuh dah bersepai!!!
DEIII DEIII DEIIII

------@ Ummie Aie'sya



3 comments:

  1. pak aji mata boooooo~lat! geram kat wafiy ketat2!!!

    ReplyDelete
  2. hahaha.....saya sangaatttt sukaaaa cerita pak aji ini...................yeeehaaaaa

    -ummu amir-

    ReplyDelete
  3. Kak Emme :hehhe..mata besooooooo..bikin org takot!

    Aza : hehehhe..haik ummue amir awat tak hupdate dong..kih kih kih

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...