My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, April 13, 2011

~When You Toast Banana~

Salam dan hye,
Petang semalam balik kerja laju laju masuk dapur,
Keluarkan ayam dan bagai2 lah,
Feeling memang nak masak lauk untuk dinner,

Masukkan susu Wafiy dalam peti dan laju laju jugak kuar rumah semula,
Naik lift tengkat 8,
Amek Wafiy,

Wafiy merengek rengek nak tdo,
Kata Kak Mimi Wafiy tak tdo lansung siang..
Perghh..memang siaplah nnt kat rumah diye ngamuk  bagai,
Sampai je kat rumah,
Gaya mcm nak tdo tapi tak juga tdo,
Sampailah Tok de datang,

Bila tok de datang umie pun berlalulah ke dapur,
Main masak masak,
Dah sudah..
Tetibe teringat Pisang Abu yang dah masak ranum dalam peti ais..
(hehhe, saya memang suka letak pisang yg dah masak dlm peti)
Auuuwww..sejuk sejuk...sedap di makan!
Dan semalam tetibe feeling terlebih sudah...
Dan terjadilah perkara di bawah ini..
Sila layannnnnnnnnnnnnnn

Pisang dan Ceres
hanya dua barang ini sahaja

potong pisang sebegini chantek...

taburkan ceres dengan penuh kegadisan ke atas pisang itu

susun dengan kechantekan yang luar biasa
(maaf, merepek yang melampau)

sahaja untuk kasi gempak masukkan ke dalam bread toaster..
dalam 5 minutes..
Just nak kasik melekat bagi ceres tuh 'melt' kat atas pisang

persiapan hiasan pengantin perempuan
(erkkk..ini mood makanan pengantin..adeh!)

Wachaaaaaaa!
siap!
senang tahap maksima adalah sesuai bagi mereka yg gemar makan pisang...
derrrr...
Dan boley dimasukkan ke dalam peti sejuk...
Kalau ada ice cream lagi masyuk masyekk!
Tapi semalam umah kami tak dak stock ice cream..
Wafiy makan jugak..tapi banana without ceres ahhhhhhhhhh

muka yang sangat ape ntah!..
hahhahaha

Maaf atas kemerepekan entry yang berkaitan pisang ini..
hahahha...
EH..tapi sedap weh..sesuai minum petang!
hihihiihihihiih

--------@ Ummie Aie'sya



9 comments:

  1. wahh.. senang nya..
    nanti boleh la try buat kat rumah..
    abg musa dengan isa memang hantu pisang.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. hehhehe..ummie..cuba tau...sedap sedap sedap!

    ReplyDelete
  3. ummi wafiy ni mmg xdpt dipisahkan dgn pisang+ceres, hahahah

    ReplyDelete
  4. pisang sedap kan sya! sya slalu beli pisang kat ner?

    ReplyDelete
  5. Na : hahha, itulah pasal! nyum nyum!

    Kak Emme : Sedap! Mak sya selalu kirim pisang dari kampung, Jarang beli...tapi sya penah jugak beli kat Alamanda, dan Pasar presint 8 tuh...hihihihi

    ReplyDelete
  6. pergh mcm sedap. iskh kita dietlah!

    ReplyDelete
  7. Fad : Kalau you diet, tukarlah ceres dengan cereal..sedap beb!heheh...kenyang...!

    ReplyDelete
  8. umie..cube buat pisang ni boleh?
    http://telordibasuh.blogspot.com/2011/04/bile-orang-kreatif-bermain-dengan.html

    ReplyDelete
  9. sue : hhhhhhhhhhhhhahhhhhha, dah tgk! perghhh nk cubalah!haaaahahhaahahh

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...