My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, April 27, 2011

~Square Face~

Salam dan selamat pagi,
hehehhe,
Tajuk dah macam sponge bob,

Muka petak!
Ye, salah satu aksi yang paling da latest by Wafiy...
Adalah membuat memek muka,
Yang berbentuk PETAK!

Hahaha,
Cakap pasal petak,
Teringat JAMAN sekolah,
(jejawa sekejap,heheh)

Kat sekolah menengah memang sinonimlah menggelarkan orang,
Nama memang pelik pelik lah kan,
Tapi akhirnya orang tuan punya diri pun dah jadi lali dan suka
(tapi kalau org tu tak suka, berdosa tau)

Alkisahnya,
Ada sorang budak lelaki,
Namanya dot dot dot,
Hahahahha...
Kitaorang panggil dia PETAK?
Kan datin kan?
Kak mary and ina mat nor, betul kan?
hehehhe...
(ini antara my ex-schoolmate yang kdg2 baca blog nih)
Hehhehehe,

Sebab apa panggil dia PETAK?
Sebab seriously muka dia berbentuk petak,
;-)
oklah, actually nak cerita pasal Wafiy kan,
Menyelit pulak dah, ngeeeee
(jangan maraa ahh PETAK oiii, walaupun aku tau hang takkan baca punyalah blog aku nih)
hahahhahahah...

Ye,
Wafiy kalau geram,
terus dia tarik mulut dia lebar lebar,
Sambil mata terpejam pejam nak sepet,
dan HIDUNG dia mesti diye cam terpenyek lebih,
heheheh

Dan kalau menangis pun begitu!
Dan kalau terlalu suka juga begitu!
Mahu tengok...????????
'
'
'
'
'
'
'
perhatikan hidungnya..
hahhahaha,
ni bila membebel pasal mamak roti canai yang pakai selekeh,


ni kalau menangis
menangis sbb tak puas hati nak pegang jugak jugak botol bedak tuh

ni kalau mengamuk,
kuat betul tenaga tangan dia,
menempis dengan kuat,...
eyahh eyahhhh eyaahhhhh

wah...
ini kalau dah suka,
pun sama kan...
mmg petak,
abie dia kata mmg muka diya jadi petak

dan ini adalah aksi bersahaja,
kenapa cam bentuk petak juga???
'
'
'
'
kerana bentuk mukanya adalah petak lah!
hehehhehehehhe
sekian donggggg!

tata...

p/s : Wafiy gemar sangat buat hidung macam tuh!

-------@ Ummie Aie'sya


6 comments:

  1. haha...muka petak la comeyyyyy....eiyy gerammm...
    masa matrik dulu depa suka panggil azaBulat..haha taktau knapa...saya pun tenang saja ^___^ sekarang da turun..AmirBulat keke.......

    sorang bulat sorang petak..kena dah tu...

    pernah terbayang dak depa ni kalo da dewasa..mau kawan ke dak..hehe...

    -AzaBulat ummi AmirBulat-

    ReplyDelete
  2. Aza : Aza bulat? oohh, yong miss kah? tak tau kot..hehehhehe, bulat pun bulat tapi maintain chomey, hehhe, Wafiy mesti mau punya kawan! tapi kalau skang cara berkawan dia lain mcm sket, habis semua dia tarik!hehheeh

    ReplyDelete
  3. hahah kat matrik ja tu....saja2 depa ni panggey..
    haha unik2..tula nak tgelak tol tgk entry wafiy pujuk tu...memula wah habih gentlemen...tetiba sudah kluar skill tarik da...haha...
    penat membesarkan anak..
    tapi...b.a.h.a.g.i.a.....Allah ja yg tau...

    ReplyDelete
  4. oit nana...haha tigat PETAK plak..jgn la weh..nnt muka wafiy x licin gebu dan mulus lak...heheh...PETAK nih hg tau sapa yg create?? NAZLIN SHAKIR!!! hahahah

    ReplyDelete
  5. hi3...nana menggamit kenangan lama...
    dah lama tak dengar nama petak...:)
    antara nama glam di sekolah ...
    takpe petak2 muka wafiy ...
    wafiy ttp maintain cute ...sangat chomel >_<!!!

    ReplyDelete
  6. azreen : hahahhaha,Nazlin! mana makcik tu skang, lama tak dengaq cita...hahhaha

    kak mary : hehehheh...tersedaklah petak...heheh

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...