My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, April 28, 2011

~When I Was At 8 Month~


Assalamualaikum dan hye hye,
hye acik, hye pak cik, hye momma hye pappa and hye my dear freinds!

Today adalah 28 haribulan,
Maka Wafiy jugak sudah berganjak ke 8 lapan bulan,

Dari mula lahir sampailah sekarang,
Saya masih setia menulis blog
(aiceh ceh, so tipu kan, budak kecik tak pandai menipulah)

Oklah, umie selalu story kan aktiviti Wafiy,
Progress Wafiy pun umie dah update.'
'
'
'

Wafiy asik menirap dan hanya merangkak setempat,
Bila nak merayap Wafiy adalah dlm keadaan menirap,
Maka habislah kotor baju Wafiy,
'
'
'
'
Wafiy dah boley duduk,
Tapi tak pandailah nak duduk sendiri sebab Wafiy skip tang merangkak kan,
Tapi kalau keadaan duduk Wafiy boley terus menirap sendiri,
'
'
'
'
Wafiy suka panjat panjat badan orang untuk berdiri,
Panjat sedaya boley!,
Hehehhe, dan sangat suka kalau orang pimpim tangan untuk berjalan,
walaupun hakikatnya jalan Wafiy bagai ular kena palu,
Hoyang dan hayang,
Hehehehhe,
'
'
'
'
Makan?
Jangan ceritalah,
Memang sejak dah boley makan,
Macam semua benda nak mkn,
Tapi kalau bubur,
Wafiy suka ayam dan lobak serta kentang,
Ikan pun sedap,
Pendek kata semua makan,

Tapi Wafiy heran lah makanan orang orang besar ni tak sedap pun!
Kadang kadang kalau Wafiy nak rasa,

eiiiiiiii, terus Wafiy buat muka,
Not  my taste!
hahahhahah.........

Berat badan Wafiy pun dah susut sikit,
Dulu masa 6 month Wafiy adalah 8kg,
But sekrang, minggu lepas baru timbang, 
Wafiy adalah 7.9kg,
hehehhehehhe


(Maaf tiada gambar)
Acara kesukaan Wafiy,
Wafiy suka aktiviti air,
mandi dan main buih sabun,
Pastu pap pap pap tepuk kat air tuh,
Habis terpik basahkan baju umie,
Ohh itu sukan air yang Wafiy gemari,
nanti besar nak soh abie ajar berenang,
Gedebush gedebush gedebush,
'
'
'
'
Kalau ada waktu senggang,
Wafiy suka berenang renang di ruang tamu,
Banyak khazanah alam yang wajib di jelajahi,
Antaranya video video dan buku buku di rak tv,
Boleh di jadikan rujukan di masa akan datang,
hehhehe, dan memasukkan diri ke dalam bakul.
'
'
'
'
Aktiviti agak lasak dan mencabar adalah "buggy jumping"!
hahahha,
gambar kat atas tuh masa atas katil,
Suka buat buat nak terjun!
herrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Kerana suka melakukan aksi terjun bebas dari tempat tempat yang tinggi,
Huihhhh,
Kecut perut mak!
haihhhh...
'
'
'
''
'

Selain itu,
Wafiy juga ringan tangan menolong umie memasak,
Supaya umie cepat rehat jadi haruslah tolong,

kan umie kan?
umie: Grrrrrrrrrrrrrrrrrr...
'
'
'
'


Wafiy juga dah pandai berkawan,
Suka sangat kalau ada orang dtg rumah,
Happy gilerrrrrrrrrrrrrrrrr.
'
'
'
'
'
Dan memang lah pandai jugak mengamuk bila nak tido,
Itu silalah tanya umie,
Wafiy no komen!
hahahhaha

Alhamdulillah,
Wafiy sudah 8 bulan,
Doakan Wafiy sentiasa sehat yer!
AMIN!

Sampai disini dulu,

See you!
Tata!


hermm ni buah epal kesanyangn Wafiy,
Tapi, Wafiy igt nak bg kat orang baca nih...
ohhh sayangnye nak lepaskan.........
but for you, i will!
;-)
terimalah!

bye bye.....

-------@ Naufal Wafiy

10 comments:

  1. CARIK APE LAH TU KAT DALAM BAKUL ADA JUMPA BANYAK EMAS TAK....HIHIHI

    ReplyDelete
  2. Assalam Sya, anda di tag! hari ni kene jwp, tarikh luput dia ari ini, hahaha!

    ReplyDelete
  3. COMELNYA WAFIY... DAN MMG LASAK LAH DIA MACAM2 NAK EXPLORE YE...

    ReplyDelete
  4. seronoknyer....bila dah ada anak ni..baru kita paham maksud 'permata hati' & 'cahaya mata' yang sebenarnya kan...betul2 dia adalah sesuatu yg sangat berharga di hati..permata..tapi dihati...
    bila kita balik penat, tengok dia senyum...segala kusam kelam di mata kembali bercahaya...cahaya mata..hehe...

    ReplyDelete
  5. bak sini epal tu bagi auntie..geram tau auntie tgk wafiy!

    ReplyDelete
  6. haiii comelnyeee wafiy...geram2....

    ReplyDelete
  7. wah teringin nak ada baby cam wafiy gaks ar...comey gilerrrrr!!!

    ReplyDelete
  8. kak chomel : heheh, ntah cari emas ape ntah diye..

    kak emme: alaaa, sya baru je dapat bukak blog nih, sempat lagi ke nak jawab tag tuh'

    aza :hehehhe, betui2....

    fie : nah, ambil lah nty!

    mun : hehheh, meh sini cubit2 diye

    nazzue : heheh, amin! aku doakan hampa..ka dah ada? hehehhe

    ReplyDelete
  9. comelnya si wafiyy ni... alhamdullilah... dah 8 bln dah ek... :) suka tgok perkembangan wafiyy.. :)

    ReplyDelete
  10. Amoi : heheh, sekejap je kan masa berlalu...sgt cepat!

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...