My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, April 5, 2011

~UPM Di Hatiku~

Salam dan moga semuanya sihat sejahhtera,
Aicheh..
Ini entry tertangguh,
Dah banyak kali nak publish tak tersekat sekat,
Dek kerana lupa nak bawak gambar,
heee,

Sejak dua menjak ni macam terkenang kenang zaman belajar,
Ohh dulu saya study kat UPM,
Hummm..UPM bumi hijau bertuah,
hehehe..
3 tahun, rasa mcm sekejap sangat kot,
2003-2006...skang 2011..
fuhhhh..dah 5 tahun beb!
Aiseh rindu!

kat library..

Dari mula jejak kaki ke UPM sampailah graduate,
Tiada satu pun tertinggal,
Semua seperti sticky,
Melekat terus kat kepala,
hahahhaha...especially tentang kawan yg sepuluh ini.
kitaorang ada 8 orang yang naik moto
dan 4 ada motosikal,(erk...kami tumpang menumpang)
Jadinya satu moto naik 2 orang,
Dah ada pasangan tetap geng2 moto ni
( brutal habis dong!)
Tapi kadang2 naik bus juga dong...
Tiemah n Shida paling setia naik bus!!
Cayalah!

Rindu kelas,
Kalau jadual kelas saya start pagi,
Masyaallah,
Liat lintuk kot...
Selalu nya mata sembab masuk kelas,
Itu kira baguslah masuk jugak kelas,hahahhaha
Mulalah dalam kelas bernota kaki dengan members,
Sudahnye tak tahu pe lec dok bebel kat depan tuh,
Kesimpulan, bis kelas singgah Flat Ikan photostate nota,
wahahahahhahahha..
kalau kes lambat,
Memang hangin je member yg dok tunggu,
Group members mmg setia habis,
hahahha,
Walaupun kadang kadang tuh gaduh manja,
Paling tak bley blah kalau Nad n Nana gadoh,
Tapi pas gadoh trus hug hug,
Baik lah semula..heee


Rindu time makan sesama,
Bab makan?
Pergh..Saya dan Nad lah juara,
Memang tak boley kalau tak makan,
Lapaq adalah kamus dewan perut kita!
hahhahahah,
Tapi kalau ade yg diet tuh mesti tak jadik diet kalau dah kene hasut,
hehehhe...

Rindu makan kat PADANG,
hehe, actually kat PADANG tu kat luar dari UPM sket,
so kitaorang nek moto la,
selalunya makan kelas malam lah,
pas kelas kat fakulti Kom terus syiu laju ke PADANG,
Ada satu kedai je yg bekenan sbb yg lain tuh cam ......teheeeeee..
Dah sampai kedai lajulah masing2 dok ordek,
ada yg goreng, ada yang berkungfu, dan ada jugak yg cam "makanan kucing pun tak mkn tau!"
hahhahah..itu ayat Nana bila tension dapat makanan tak sedap..
kan na?
Nana sedang pregy skang nih, dah 6 bulan kot dia..


Weh korang rindu nak lepak lepak tgk movie kat bilik mim!
huwaaaaa...
Part tgk CD nih selalunya pas bis exam ahhh,
Gila tensen kot!
hahhahah, 
Tapi lagi tension kalau tgk CD tapi lagi satu CD teringgal kat kampung..
Perghhh..cam nak cekik cekik je Nad masa tuh,
Hahahhaha,
Dan dengan penuh tanggungjawabnya,
Nad cari CD Final Destination  tuh kat Serdang,
You are Da Best lah Munduks!
(Munduks adalah nama ketua kami...hahhawahhhha...,take it easy Nad, jangan marah aku!)

Kalau Bulan Ramadhan,
Pergh..
time nilah paling tangkap nangis,
Bila masing-masing adalah lapar dan dahaga,
Dan tetap gigih ke kelas,
Boleh katakan, hari2 kitaorang nih turun Bazar,
Gugil paling tak tahan sekali kalau beli makanan,
Cam nak beli semua..hahahha
(betoi kan niza, hang tuh beli semua jenis kueh!)

Bab lumba moto,
perghhh..memang paling power "Mimah schumacer"
Dia mmg suka potong orang laju2,
Dan bila dia dah sampai dulu,
Mesti mim akan buka helmet sambil kata,
Aku kan mim schumacer..
Tapi kalau bab bangun lambat masa nak p kelas,
Si minah schumacer nih lah paling kelang kabut...
sambil mulut diya tak henti dok istiqfar..
(astaqfirullahal'azim 3x, aku dah lewat)
Niza yg tolong tgk, dok geleng kepala dan sampaikan berita kat kami yg dah terpacak kat parking moto..
hahhahahhaha



Bab makan kunyeh kunyeh,
Ainun Mama pringles,
Gila banyak Jajan tau enun nih..
Ko pegi jelah bilik diye,
Tak rugi,
Segala mak dan nenek Jajan ada,
Lagi satu Novel..
Buku Novel diya lagi banyak dari Buku Ekonomi..
hahahhaha..kan nun???
Jangan marah arrrrr..
Apa pun ainun adalah reminder kitaorang,
Diya sgt alert besday kitaorang..
hihihi, tenkiyu nun,

Ada satu alkisah yang sangat gila lawak,
Bila helmet saya dicurik SA
(ade SA beb, ehem ehem!)
mula2 kitaorang igt mmg betul  kena curik..hahahha
tak lama pastu,
baru tahu...ada SA yang sengal gile curik helmet,
Berapi jugak lah sbb kitaorang nak pegi exam masa tuh..
Ada paper macro kot..
Gila stress.
Tapi Nad, mmg berdedikasi,
hahahha, diye gie sound dak laki tuh..
dan akhirnya dapatlah semula helmet tuh..
Kekonon dak laki tuh nak number phone,
Tapi apa pun tak dapat,
Nasib lah labu!
Labu itu ialah Muslim Best!
hohohhoho..

gaya tak bley blahh..huaaaaaa

kat bukit ekspo!
basket ball!!!!!!!

Selain Nad, ENun, Niza, Nana, Adalagi..
Kak Farah  and Lindot,
SHidaa dan Tiemah...
Kak Farah kecik molek je...sweet sangat,
Masih single mingle,
hehhehe
Lindot adalah brutal tapi jiwanya lembut..hehehhe
Lindot pun sedang pregy skang...
Shiedah dan tiemah ibarat kembar..heheh
diorang sgt soft spoken,
Sangat lemah lembut,
Sangat jauh untuk bergosip..
Aiceh...
Tapi diorang juga antara orang yg cepat kasik info kalau kelas batal atau tak..
hehehhe..tenkiyu shida n tiemah!!!
Rindulah kat korang..
May Allah bless all of you...

Fuhhhh...
Rindu beb,
banyak banyak hal kat UPM,
aku paling igt depa nih la,
Banyak masa aku ngan depa ni saja,
Susah dan senang lah katakan..
3 tahun!
sekejap je kan...hermmm..
Dulu , saya memang brutal,
pegi class pakai tshirt je okat..ngan tudung bawal kaler putih..
hari2 kaler putih,
saya ade tudung kaler putih sampai nak dekat 10 helai..hahahhaha
begitu juga mereka semua,
hermmm kecuali niza yg rajin pakai kaler2 dan warna warni
(hahahhahahahahha)
I miss all da memories..
jogging, eating, outing!
(ye kitaorang selalu joging okay,hahahha)



AKU RINDU MEMORI ITU.

But memories is remains forever,
Friendship is never ever,
Its become history,
To remember,
To makes me smile when i missing them.
I'll never forget you,
Never forget to pray for your happiness.
May Allah bless all of you.
Love you all.
Alhamdulillah...kami masih keep in touch!;-)
Thank you Allah...


Kawan...apa erti sayang

Jika hati tak senang
Kawan... apa erti kasih
Jika kau tersalah pilih

Kau... pandai bercerita
Surat panjang berjela
Kita tak pernah bersua
Aku tak suka bercinta

Apakah ertinya ini
Mengganggu akal dan hati
Lupakan saja, lupakan diriku
Kita di bangku sekolah lagi...

Hei! Jangan buang masa
Dengan berkhayal saja
Kawan lihat masa depan
Masih jauh di hadapan

Hei! Jangan main api
Nanti membakar diri
Ilmu harus kita cari
Kelak kita takkan rugi



.FRIENDSHIP.TILL.END.



p/s : saya kenal abie pun kat UPM, tapi kitaorang kawan jer ms study, kawan yg tahap berperang!hahhaha
But, Jodoh kan di tangan Tuhan, Thank You Allah ;-)

----@ Ummie Aie'sya

9 comments:

  1. sya menten, dulu sampai skrg, slim la lu beb!

    ReplyDelete
  2. kak emme: heheheh, hok aloh..you pun laa...

    ReplyDelete
  3. humangaih....ske tengok frinedship yang cenggini...huihuhuhuhu

    rindu kan masa zaman uni dulu..lelagi terjumpa partner kat sana..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. baca entry ni buat kak munna teringat zaman kak munna dulu...mmg seronok time ni

    ReplyDelete
  5. mrs Nageb :yup, sangat nostalgia kan,
    huhuhu, bila rindu mulalah terkenang kenang kan, well, history will be history ever, when we remember, we can smile, da freindship till end ;-)

    kak munna : heheh, tula, kita byk kenangan manis kan masa zaman belajar ni, walaupun masa belajar kdg2 merungut bila nak bis belajaq nih! hukhuk huk

    ReplyDelete
  6. haha...apapun kalo bab history2 ni..slalu terfikir ketetapan Allah tu..kite ni punyelah dekat sebelah rumah...tapi tu je yang dekat kan...takde satu pon history pendidikan kite yang bertogether gether..hahaha....

    ReplyDelete
  7. betul betul. hahahha..even skang umah pun dekat dekat..hihihihi,aza bz ke lately nih..heee

    ReplyDelete
  8. tau takpe....so far yet so close ke..so close yet so far? hehe...ye la yong...dalam folder da banyak entry3 yg stuck..keke...nak rahsia2 sangat...org mai ja tgendala...kagum tol ngan yong..

    ReplyDelete
  9. hehhehehhe...go! go! GO!
    AZA......ada hal nak story nih..heeeee

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...