My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Thursday, April 21, 2011

~Home Made : Italian Meatball~

Salam dan hye,
inilah resepi hujung minggu lepas,
Actually saya nonton chef wan masak,
Dan sangat lah cravy nak makan jugak,
Akhirnya ajak Wafiy tolong,
Itu yang cam gitu rupa Wafiy tuh dalam entry nih Chef Wafiy,

oklah...silakan................
layannnnnnnnn...
hehheheh..
daging cincang
daun bawang dan daun sup
keju yang dipotong potong
sedikit garam 
sedikit tepung

gaulkan daun bawang n daun sup bersama daging yang dicncang


jadilah seperti ini..


kemudian kepalkan cam gini

buat sedikit lubang dan letak cheese..
kalau banyak lagi best!
aummm..nyummeh!

kepal semula ..dan tempek tepung sedikit sahaja..

kemudian kasi goreng daaaaaaaaa

angkat dan tuang kuah ke atasnya..
untuk kuah..buat kuah spegetti je...

kite kasik belah tengah,,..
perghhh keju itu mencair seperti larva..
hahahhaha...
selamat mencuba!!!!!
western, tapi mudah beb!
sedap!
hehehhehe.

oklah...Wafiy sedang mencemburui..
dah bunyi2 ni...
bye bye tata
 --------@ Ummi Aie'sya

10 comments:

  1. wah, boleh cuba ni. thanx sya!

    ReplyDelete
  2. sedapnye..cam best je..keju tu guna keju ape ye? weekend ni boleh la buat kan? rajin umi wafiy..

    ReplyDelete
  3. wah menarik! boleh cuba ni :)

    ReplyDelete
  4. macam sedap jek sya :)
    wafy boleh makan cheese tak??

    ReplyDelete
  5. sya, nak order! malas la nak masak,heeee~

    ReplyDelete
  6. sue :hehhe, dah bis arr

    fie : heheh, sama2

    noremy :menarik dan mudah!

    ain : keju cheesedale je..kita potong potong

    liyana : cuba jgn tak cuba

    jill : sedap tau jil, wafiy?..hemm kita lum kasik cuba kat diya...bley ke ek?

    kak eli :ye kak eli, sedap tau! heee

    ReplyDelete
  7. haah la mcm sedap....len kali buat lebih sket pastu pos kat sini ekk...nnt i emel alamat.ahaks...spesel request, nak dari air tgn wafiy!

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...