My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Wednesday, December 15, 2010

~Kami Kembali~



Salam dan selamat pagi..hehehhe..
(pesyen baru...gambo dulu baru cerite!)
gambo tu macam di pantai kan?
hakikatnye hanye di kampung bolok!
ye...saya baru je dapat update..
smalam nak update kat rumah..mmgla tak sempat sebabnye pengasuh wafiy cuti..
Jadinya..semalam dan hari isnin lagi wafiy tak pegi school...
Today dah gie skolah lah diye...


Ape kitaorang buat hujung minggu?
Yupp...seperti yang dijanjikan untuk wafiy...
Ye memang benar kitaorang ke East Coast...
(kali pertama wafiy lik bejalan ke pantai timur ba!)
ohhh..kampung my MIL jugak di Pahang..
(Termerloh tau wafiy..nnt ajak abie piee naaa..)
Tapi dokat aje...
Kat Lanchang...ada kenduri kawen sebelah MIL..
so kitaorang follow my MIL aje
(lagipun abie nya bertugas minggu lepas kan..ye minggu ini pun sama..;-))


Dan hari sabtu..pergilah kitaorang terbang ke Lancang,
Lokasi di Kampung Bolok..Ye kampung bolok!
(erk...ye..saya memang belum pernah sampai..)
Agak  dalam jugaklah...
tapi makanan diye superb...
Yang sedap jugak ambut ambut...(err..ke ubut ubut ntah...)
(Tak pernah makan pun, tapi sedap!)
ehehhehe....gambo makanan adalah tidak sempat untuk di ambil kerana tersangat lah lapo!
(Ye..sampaikan wafiy ntah di mana waktu itu..ehheheh)


Anywez sronok jugaklah..
At least waktu terluang itu terisi.....
dan boley bawak si kecik ini jalan ;-)
(Ye..uminya pun sibuk nak jalan jalan kan..)
adehhhh.........


so layanlah gambo yang sewaktu dengan nye...
inilah pengantin nye...
ini pengantinnya...

dan pengantin duduk bersanding..aicheh!

dan ini kami kami yang datang makan kenduri....
ekceli ini sedara jauh la jugak..sbb tu tak kenal sgt..
hehehhehehhe..
wafiy n wan
(wafiy dah mula untuk tido)

wafiy n tok ki
(baru sgt2 sampai kampung bolok!)

wafiy n acu..
(aisehh..apesal tdo ni wafiy..bis macho!)

wafiy n umie 
(in action..hahhah)

wafiy n mak long, mak ngah n kak ika
(ape ntah wafiy dok gebang)

lagik, wafiy mencebik!

kak ika yang cantik! ;-)

wafiy yang debob!
(jangan maraa ekk wafiy..)

Ye..wafiy memang suka kalau jalan2...
nantilah saya wat post 'wafiy's faces when out!'
hahahhaa..
(ok tak wafuy...???ok la kan...suka hati umie la!)
ye...seperti biase wafiy jugak mahu wat post...
dia dah karang..tapi saya je yang tangguh untuk publish..
(sbb gambo2 perlu di edit..kerana wafiy lum pandai edit gambo guna photoscape!)
hhehhehhehe..
(aipppppppppp...!)

ermmm...dan   balik la kitaorang petang tu jugak..
dan singgah beli jambu madu wooooooooo!!
sedapp wooo..
(wafiy kata dia tak suka!)
Ye...umie tipu ok!

dan ini...baju saya...
(perlu ke???tak sbb gambo ni jadi micro!!! wawa jadi kan??kan???)

dan itu jari saya...



dan sekian...........

----------------@ Ummie Aie'sya












2 comments:

  1. wehuu maken debob wafiey nih..huhu~ comel comel (^^,)

    ReplyDelete
  2. yana:hehehhe...buah hatikamu tu pun dah berbelog ekk..ehehehhe...nnt dah kahwin lagi dok berbelog sakan le kowang nih..hehhe

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...