My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, December 31, 2010

~Sudah Di Wad Bersalin~

Salam dan selamat tengah malam,
Ye..saya belum tido,
Wafiy dah tido,
Sedang syok melayan lagu di blog,
Tetibe saya dapat msg dari kawan baik saya,
"Salam, aza sudah di wad bersalin"
Ye kawan saya sudah masuk wad,
Insyaallah malam ni atau sok pagi bersalin la tuh..
Esok wajib gie lawat dia..
Ekceli sepatutnye dia nak dtg rumah saya,
Nak lepak2 sembang2..
dan nampaknye baby diye tak kasik chance la,
Baby dia ajak gie beborak kat spital la esok..
Ye.Dan otomatik esok ada hal yang boley dimasukkan dalam jadual awal tahun.
hehheheh
Esok kan tahun baru!
lagi beberapa minit nih...
Aza! Your baby is new year baby new born okay!!!!
hehheheh...syok syok..
Meh le kite sesama doakan aza dimudahkan ye...
AMIN!

Dan suami saya sedang berperang dengan sakit demam,
Dia baru je bbm..
Doakan jugak  ye suamiku dimudahkan,
Moga selamat pulang..
Hari Ahad la baru pulang...
Alhamdulillah..lega seket hati niiiii..
Jum la tdo..
Ke korang nak tggu kul 12 nih..
Heh???saya nak tdo before si kecik ini bangun,
tak lama lagik bangun lah diya tuh..................

bye bye...

------------@ Ummie Aie'sya

~Saya Mencari dan Mendoa~

Salam dan hye..
Dimalam tahun baru,
Teringatkan sang suami yang mencari nafkah,
Jauh di negara orang,
Mengapa bb mu tak berjawab,
Lewat petang tadi kamu sempat kirim bbmnya,
Kamu lagi demam,
Sekarang bb belum delivered,
Ohh merisau saya si isteri di sini,
Sepertinya mana mungkin dilelapkan mata ini..
Aduhhhhh...

Ya Allah, permudahkanlah suamiku,
Jagalah dia dan kuatkanlah semangatnya seperti mana perjuangannya,
Jauhkan bala dan musibah,
Moga Engkau pelihara Iman nya,

Ya Allah,
Esok sudah masuk buku baru,
Muka surat baru kehidupanku dan keluarga,
Bantui kami,
Jangan Kau jauh dari kami,
Bimbingilah langkah kaki kami,
Berkatilah hidup kami,

Ya Allah,
Bantui aku menjadi isteri solehah penyejuk hati suami,
Bimbinglah aku sebagai ibu penawar sejati anak kecilku,
TanpaMu aku bukanlah siapa-siapa,
Ampunilah aku,
Terimalah Taubatku...
Aku hanya hamba Allah,
Yang selalu berpasrah..

SELAMAT TAHUN BARU.....

-------@ Ummie Aie'sya

Thursday, December 30, 2010

~Tata 2010~

Salam dan hye,
Subhanallah sekejap je masa berlalu ni..
2010 la tahun saya kendongkan si wafiy,



Tahun nilah jugak saya kembali aktif berbelog,
Dan tahun ni jugaklah saya punya anak,
Dan sudah jadik ibuk!



Moga tahun mendatang lebih mematangkan diri,
Terus kuat dan ceria,
"Alhamdulillah.."
Tata 2010.
And welcome 2011.
uhuk uhuk..nape rase sedey sekejap?
okaylah tata jugak...
see you next year
(tak bape ari je lagik)
 with lurve..
Umie Aie'sya and Naufal Wafiy
wish you..
Have a great..great..Happy New Year,
Moga Barakah Allah Bersama Kita,
Amin Ya Allah!..

bye bye bye...

~Wafiy Dan Buku~

Salam dan selamat petang,
Ye sedikit pelik,
Sekejap tadi kan, kuasa penyejukan beku di ofis adalah hilang 100%,
Hahahahha,
Iye..saya tidak menipu laa..
Tetibe acond cam tak do,
best la sekejap,
Skang jadiknye sejuk seket2 jer,
ehehehe,
Ye..skang ni tetibe tringat kat anak sokmo,
Uhuhuhuhu,
adeh...
Wafiy dan bukunya,
Ada sorang pokcik
(Kawan abienya, hadiahkan buku)
Wafiy bace ape tu???

cam iye iye je ???

dan
'
'
'
'
sudahnya....

adehhhhhh...
(umie tak pandai la nak story pepanjang)
nnt wafiy update la sendiri pasni ye...
..................

------------@ Ummi Aie'sya

~Pi Penang!~

Salam dah mak aiii awat sejuk sangat nih,
Aduhhhhh...
ini yang den tak larat nih,
Opis ni kalau sejuk bagai nak trun salji,
Fuuhhh sib baik cuti esok yeayyyyyy!!!!!
Ohh ni nak cita hari bebudak opis wat makan2..
Kat Peanang ooo,
Ye. Penang Village je..
Lokasi di Alamanda..
Mak aiii..sodap...
desert diya yg sodap tuh...fuhhhhh,

Ye..ini sudu dah gerapunya..serta tisunya
(burrrr..)

ha..yummy!
(ini nama dia Nasi Penang Village Spesel)

Ya Allah ini yg buat nak dtg berkali kali ni..
(Ruby Melon Ais)
SEDAP!

sudahnya gambo saya tiada..
gambo budak berdua ni yg banyok!
(tu camera si wawa, bukan saya punye yer..hikhikhik)

harge nye???
Berpatutan..hehehhe
Meh le dtg sendirik...
Dan pas mkn gie kedai nikon alamanda..
sebab si wawa ni nak betulkan flash camera dia,
dan saya jumpa ini...

wahhhh!!!!!!!

gila smart weh gambo diya....
tuh budak berdua tuh sebolehnya saya nak soh dia g duk kat kdai hujung skali nuh...
hahahhaha

tetibe..nampak seseorang....hummm???

Ye anak umi!!!!!!!!
hye la wafiy..dok berkatib apa tuuuuu....
esok umie cuti!!!!!!!
yeayyyyyy!!!!!

----------@Umie Aie'sya


Wednesday, December 29, 2010

~Fresh From Oven!~

Salam dan selamat petang..
Aishhh..banyak pulak meng update hari ni,
Tadi tengah godek2 pc, terjumpalah gambo ni,
Aduyai,
Saya windu!
Windu dengan budak kocik yang sudah 4 bulan tuh,
Sekejap je masa..
Dan masa berganjak bulan ni la..
wafiy batuk n selsema,
Ohhh..mmg saya tidak tidur malam ye,
Itulah ibumu!
(ye..umie la)
ermm..seingat saya,
Masa wafiy baru lahir dulu tak pernah letak pun gambo diye fresh2,
Betul2 baru kuar perut,
Memang abie diye yang snap pun guna hanset,
Aishhhh...memang windu!
inilah Naufal Wafiy........
tgk la kaki diye tuh..
baru kuar pun dah bukak sendiri bedung tuh
adeh..

adeh....isk isk isk
(ter sebak sekejap)

----------@ Umie Aie'sya


~Cerita Dari Seberang~

Salam dan selamat tengahari yang sejuk,
Sekarang ni tak kira masa asik sejuk ja,
Ye, Tadi tengahari saya pulang melihat anakanda,
Alhamdulillah,
He's Getting better than before,
Dan dok main air liur je tadi masa gie tgk...
aishhhh....
Ye, wafiy off ye,
Tunggu sampai sehat sket baru kasi diye update,
Insyaallah..
Dan wafiy....
Ini abie kamu kirim berita dari seberang
(aicheh...oklah pengobat windu, auwwww..hikhikhik)

Ye..ini tentunya bukan gambo abie, ini gambo view kat Puncak ye wafiy..

waa...inilah abie kamu, eh..abie dah nampak kurus la..
(mmmm???bener kah?hahah)

dan..yang merindu abienya..

mich you!

Hai la budak,
Mengapakah kamu memandang begitu?
(adeh!aishhhhh.....)


~Header Jatuh Dari Langit~

Salam dan hye..
hehhehehe...
kami dapat header!
Bukan dari langit tapi hadiah dari cik sue la!
Wah...macam seronok sekejap!
Wafiy sayang cik sue bagi hadiah laa...
Yeayyyyyyyyyyyy!
tq kak sue!!!!
cik sue, wafiy n cik wa

-----@ Umie Aie'sya

~Bila Wafiy Selesema~

Salam dan selamat pagi,
Ohh...memang ku gagahi jugak datang opis,
Semalam pun cuti lagik,
Alahai wafiy...
tengah malam tadi kul 4 dia merengek lagi...
tak tahu punca nya...
badannye ok aje..
tapi bila dah nangis,
mulalah batuk dan selesema..
Nangis sungguh2 hati plak tu...
Dan kul 6 camtu baru dia betul2 letih,
Dan tido...
Pagi tadi sebelum hantar diye gie school elok pulak diye bangun dok cakap sensorang,
hermm...wafiy windu abie kot,
Sabar ye sayang...baru 2 hari abie gie...
Lagi 5 hari tau..
Be strong!
Ye..adalah menjadi lara sekejap hatiku ini...
Di kala suamiku ini tiada , time tu lah anakanda demam,
huwaaaa, mahu nangis!
(umie..be strong key...)
aik wafiy plak yang cakap ke umie camtu?
ok ok ok...
Be strong,
Dan dikala inilah akan terjadinya emosi berantakan..
(aiseh..apa jenis ayat itu)
ya..bekecamuk,,relax..cool cool...
Aduhai..iye..sang suami di perantauan..
Di Puncak (nama tempat kat indonesia sana)
Ahad insyaallah pulang,
Heharap cutilah diye...kalau bertugas jugak..?
(iya..redha aja, telah di wakafkan dirinya pada Dia)
Sang hamba ini meredhaklan,
moga mengalir barakah buat kami sekeluarga..
(amin!)
Ye..terasa emosi terus bugar membugar
(Nikmat Allah mana yg kamu dustakan?)
Iya...bersyukur kerana waktu masih ada,
Saya rindu wafiy!
(iya, emosi kembali...tengahari mahu pulang sekejap!)

---------------@ Umie Aie'sya

Monday, December 27, 2010

~Saya yang merisau~

Salam dan selamat pagi,
Tekak yang sakit sudah makin ok,
Tapi saya kena jugak ambek cuti ni,
EL la jawabnya..
Semalam rasanya cam tak tdo lansung,
Wafiy cam cranky sket,
Bila pegang badan dia tak demam pun,
Cuma hidung dia cam tersumbat,
Semalaman dia cam tak bley tdo,
Skang ni dia tengah tdo,
Asik bangun je dok hok heh hok heh,
Ngantok sgt kot..
kejap2 lagi dalam kul 10 nak bawak gi kinik,
hermmmm....ade kahak kot,
sebelum ni memang penah check kahak dia,
semalam n pagi tadi dah bagi ubat tu,
Malangnya..setiap kali dia minum ubat tu dia akan muntah,
Ohh sungguh la risau,
tapi ni bila tgk dia tdo..cam ok je pulak...
cumanya kalau dah bangun nnt,
memangla dia akan meragam..
tak selesa kot tang hidung tu,
Dan peliknya..dia takde hingus!
tak selesema pun...
aduh aduh aduh...
Wafiy rindu abie kot,
Semalam dia satu harilah bergomoi dgn abie dia,
Dan sepanjang minggu ni di Jakarta lah dia,
aduhaiiiiiiii,
Haishhh...
Heharap dia tak meragam la sgt,
Jap g kite g kinik ye wafiyyyyy.......
Keyla...nntlah sambung cite pas lik kinik,
bye,

------------@ Umie Aie'sya

Saturday, December 25, 2010

~Aduh!Tekak yang Sakit~

Salam dan selamat malam
(aikkkk..jarang sgtla saya nak dpt update memalam cenggini)
ini kerana sakit tekak yang sgt2,
aduhh..
keyla,
sakit!huwaaaaaaa..
tdo laaa...
(mood tetibe hilang)

adehhhhhhh,

mailto:-----@%20Umie Aiesya

Friday, December 24, 2010

~Alif dan Baa~

Assalamualaikum..
Hye hye hye..
arr arr arr...
ape pashai tgk semacam je tu?
iye..ini blog wafiy..
(eh eh eh..)
a.k.a blog umie jugak...
atas kesepakatan kami,
umie telah meletak kepercayaan kepade saye nak create blog nih..
(iye ke umie?sungguh ke?)
hehehhe..yuppp...
hasil kehepian saya..terhasil lah ini..
terimalah ye...;-)
hohohoho..

okay okay okay...
nak cite ni...
saye dah ade kawan baru,
alif dan baa..
ermm..
baru je kenal..
balik nnt umie nak citer lagi...
skang ni saya dok tengak je..lum berkawan pun lagik ngan diorang..
hehhehehe...
inilah tanda pengenalan kami..
sweet tak?
(adehhhh...saya tenung sampai ngantok)

alif dan baa

------@ Naufal Wafiy

Thursday, December 23, 2010

~SALE! SALE! SALE!~


Metrojaya Carnival Sale Putrajaya PICC 2010 – in conjunction with Malaysia Year End Sale, Metrojaya is oraganizing its carnival sale at Putrajaya International Convention Centre (PICC), the Metrojaya sale starts from 22 Dec ~ 26 Dec, open from 11am ~ 9pm. Enjoy great bargains and discounts up to 70%.
Check out the Metrojaya Carnival Sale “Back 2 School” promotion – get school uniforms, shoes, bags, stationeries and many more at a discounted price.


Salam dan selamat pagi!
Ceriakah di pagi ini?
Kalau kamu kamu kamu merasa tidak seronok meh saya nak kasi seronok!
Nampak tak banner kat atas tu!
Start semalam wehhhh..
Metrojaya Sale...
Baju bebudak, baju mak ayah dan brg2 lain pergh tagkap murah punye...
Marilah memeriahkan ye...
Dihujung hujung tahun ni memang banyak sale pun,
Tapi kalau kat PICC ni mmg dokat lah den nak poie..
Moh la kita...

---------@umie Aie'sya



Wednesday, December 22, 2010

~Rindu Sang Pejuang~

Salam dan selamat pagi, setiap hari melihat wafiy, saya seakan terpanggil dengan monolog dalam diri wafiy,
Jadi saya ingin kongsi rasa menolog dalaman diri wafiy.
Ya..memang semua orang tahu, anak kecil takkan mampu berkata fasih kan...
Malah setiap yang keluar dari mulut mereka pun kita tak faham,
Tapi saya yakin, sebagai ibu dan juga sebagai hamba Allah kita mampu menyelami rasa hati itu,
Biarpun itu hanya rasa yang keluar dari hati kita, tapi setiap kata seorang ibu itu umpama doa,
Kita mampu membentuk anak-anak kita dengan doa,
Lihat ke dalam hati anak kecilmu, Kita mampu luahkan untuk dia,
Dari itu..insyaallah kita mampu membentuk jati diri apa yang kita mahu untuk diri mereka...
dan ini rungkaian rasa dari saya yang saya cungkil dari hati murni anak kecil saya, Naufal Wafiy...


----------@
Hari ini aku lihat dia tiada,
Aku mencari..dan mencari...
Tapi masih tak jumpa,
Aku terus menunggu tapi nyata kelibatmu tiada,
Aku terus lagi menanti
Melihat jam di dinding,
Walaupun tak ku tahu ntah pukul brapa waktu itu,
Pastinya sudah lewat..
Berkata di dalam hati sendiri..
"Mungkin sekejap lagi pasti di sini"

Waktu terus berganjak,
Aku menonton tv menghilang gundah di hati,
Masih tiada suaramu ku dengari,
Aku menunggu lagi,
Melihat di sekeliling,
Yaa..aku pasti di luar pastinya gelap..
Kerna hari sudah lewat malam,

Mataku seakan redup,
Kerana mengantuk tapi di tahan tahan,
Mahu bertemu dia, Mahu jumpa dia,
Tapi mungkin sekejap lagi dia pulang,
Harapan bergalas di dada,
Nyata kosong,

Dan waktu itu datang wanita yang umpama malaikat bagiku,
Ya..dialah ibuku,
Ku panggil ibu..umie...
Umieku tersenyum sambil membelai rambutku yang belum tumbuh lebat,
Umie kemudian mencium ubunku,
Dan berkata..
"Tidurlah nak...hari sudah lewat"
Ya, umie tahu aku masih anak kecil,
Maka tak mungkin dapat ku balas kata-kata umie,
Lalu ku redupkan mata,
Umpama isyarat peganti kata,
Mataku terasa berat tapi ku tahan lagi,
Umie yang memandangku terus saja tersenyum dan berkata
"kenapa ni nak, kamu tunggu abie ya..."
Ya..abie adalah ayahku, 
Umie benar, Umie tahu..
"ya umie, aku tggu abie" rintihku di dalam hati,
"Mengapa abie belum pulang-pulang begini?" jerit kecil di dalam hati lagi,
Umie malah hanya tersenyum,
"Tidurlah nak, maafkan umie, umie lupa bgtau kamu, abie tidak pulang, abie lagi berjuang..."
oohhh..abie pergi berjuang...
Hatiku jadi tenang,
Soalan hatiku berjawab, aku mampu tidur dengan tenang,
Aku mampu tidur walau rindu berendam di dalam dada,
Hatiku hilang gundah bila membayangkan Sang Pejuang itu adalah ayahku,
Ayahku itu ku panggil abie,
Umie mengajarkan ku erti sabar dalam merindu,
Ya, Aku masih anak kecil,
Aku tak mampu uraikan bahasa jiwa dengan kata2,
Lalu aku berkata dengan memandang,
Ya, aku sedar..abie selalu ketiadaan di rumah,
Hanya umie yang kerap ku lihat dan ku dengar suaranya,
Tapi aku kenal siapa abieku,

Abie adalah Sang Pejuang bagiku,
Ya, umie selalu berkata begitu padaku,
Inginku tanya,
Mengapa abie itu umie panggil Sang Pejuang,
Abieku bukan tentera,
Abie hanya berlelah membanting keringat untuk agama Allah dan memberi nafkah pada keluarga,
Maka itu umie gelar abieku Sang Pejuang,
Pejuang itu berperang di medan perang,
Medan perang.
Kata umie semua kerja di lakukan dengan ibadah adalah medan perang,
Maka bagiku,
Umie juga Sang Pejuang mulia di dalam hatiku,
umie bekerja di siang hari di pejabat,
Pulang menyambung tugas dirumah,
Mengisi masa melayan aku yang hanya anak kecil,

Umie,
Benar kamu umpama malaikat bagiku,
takkan ku berhenti berdoa untukmu,
Moga aku kelak tiada mengabaikanmu,

Abie,
Jangan kau risau tentangku,
Umie ada menemaniku,
Sentiasa mendengarkanku cerita tentangmu,
Sentiasa melayaniku walau dalam lelah sekalipun,
Abie, tak mungkin aku akan lupa padamu,
Kerna kau Sang Pejuangku dan umie,
Kerna keluarnya kau dari rumah, 
Adalah dengan redha umie dan juga aku,
Maka Allah lebih meredhai kamu kerana niatmu,

Abie,
Bagaimana mungkin aku tidak mencintaimu,
Sungguh kau adalah pembawa cintaku kepada Tuhanku,
Biarpun kau sering tidak ku temu,
Kau tetap abieku,

Abie,
Dimana saja kau berada,
Ingatilah aku dan umie dalam doamu,
Doakanlah kemudahan buat kami,
Aku rindu pada abie, suara dan tawamu,
Walaupun aku masih anak kecil,
Aku punya rasa rindu,
Biarlah rindu itu adalah mahabbah yang membawaku kepada cinta Allah,
Rindu dalam keredhaan takkan memakan jiwaku,
Malah dengan redha itu aku mampu tersenyum menunggumu pulang,

Abie,
Selamat berjuang,
Kami nanti kepulanganmu Sang Pejuang,
Berdoalah disana moga anakmu ini mampu menjadi Pejuang Allah sepertimu kelak,
Moga Allah bersama kita,
Aku hanya anak kecil yang belum pandai berkata-kata..
Tapi aku mampu mengurai rasa,
Moga tertambat di jiwa,
Indahnya cinta dan kasih sayang kita sekeluarga,

wafiy sayang abie!

----------@ Umie Aie'sya dan Naufal Wafiy


Tuesday, December 21, 2010

~Jengket Jengket~

Assalamualaikum...
so ni entrry saya yang bersambung..
(aicheh..ayat mesti tak nak kalah ngan umie)
Umie mane de entry bersambung tau cam saya..
(aicheh....jangan potong elaun saya ye umie)
Ye...elaun susu beb!
key..meh nak sambung...
Di Ikea masa jalan...of course la saya akan jalan jugak kat tempat kanak2 tu kan...
Best memang best..
Tapi saya sudah penat dan bohsan..
yolah..
bayangkan sepanjang dalam ikea tu umie letak saya dalam stroller okay...
buhsan takkkkk?????????
(bosan wokay...)

umie jaja mende ni pun saya dah tak layan..
arghhhh..tak suke!
amende tuh..
eiiii..cam mggu lepas je benda alah tuh..
cume yg mggu lepas saya tgk lagi beshooooooo...eiiii..
ni tgk dlm N3 ni..
adeiiii...

dan akhirnya kami berjalan lagi dan berenti...
(dok lepak2 je..)
sambil lepak2 tu tetibe ade sorang akak chomel ni...
dia dok sebut camni
"one two three four"
"five six seven eight!"
sambil terlompat lompat okay
(uishhhhh....teruja wokay!)

heheh,
teruja atau ???
abaikan wajah saya yang mencebik..
sbb saya jeles untuk turun dan main macam kakak itu
(takpe..tggu ye akak..saya beso sket saya lompat2 lagi tggi tau)
bila sudah berperasaan begitu..adalah tidak baik..
umie panggei mainan ini 'jengket jengket'
dan kemudian umie tunjuk ini..
waaa...apeni??
umie pun tak tahu katanya..
tapi umie dgn xcitednye nak saya bergambar dgn menatang ini..
so layannnnnnnnzzzzzzz

yeehaaa!
oppssss..tak sampai nak cekau...

dan eh eh eh..
ade 'kegemaranku' disini


ye..cermin kan...
cermin...

dan saya penat mahu pulang sudah...


yeayy pulanggg.........
(tapi singgah 1 utama kejap)
pehtu baru balik..adehhh

dan balik mandi trus tdo!!!!!!

--------------------
habis sudaaaaaa
ermm..tetibe rindu abie saya

bye!
------------@Naufal Wafiy


~My BestFriend and I~

Assalamualaikum..
Hye Hye Hye..
erm...windu tak saya yang bernama wafiy??????
wohohohhohoho
Siapa bestfren saya?
(Ado ni ha...yang selalu cium2 saya ni)
Ishhh..saya pelikla nape org dewasa suka cium2 ek...
Pastu mulut diorang ketap2 macam geram..
Pehtu cium..cium..
Kadang2 air liur saya yang dok meleleh pun depa dok cium...
(aduhhhhh..saya wat muka seposen jer)

Eh..sape bestfrent saya????
Tadaaaaaaaaaaaaaaa...
ermmm jap lagik lah..

ni nak story sket pasal weekend yang lepas...
saya gie IKEA!!!!!!!!
(Ye..abie cam biase takde..gie berjuang)
Cian abie..nnt kite dtg ngan abie pulak ye..

ye umie n tokde bawak gie sana.....
yeaayyyyyyyyyyyyyy!!!!
(ramai giler orang, ponat!)
akhirnya kami berehat disuatu sudut dan............
inilah hasilnya!!!!
(burrrrrrrrrr..bohsan!)
silalah layan gambo bosan saya!

jap jap..nak pakai tali kasut..

hye babeh!

eh ramai nye belah ni..

urmmm..adeh

air liur ku menitis di sofa itu!
(watch out)

umie yang gigik buat macro/micro
(yeke?ape ntah)




after that........
saya melihat sesuatu yang tak pernah saya tgk...
ape kakak chomel wat tuh???
nanti saya sambung next entry yeh..
nak cari gambo tu sat...

and my bestfren is...

my umie!!!!!!!!
(ye..ke hulu ke hilir dengan umie,dan umie beriya soh saya wat post ni)
hhahhahahha
(jangan mare ye umie)
------------
belum habis daa..next n3 k?

----------@Naufal Wafiy







Monday, December 20, 2010

~Ter Tiarap~

Salam dan selamat pagi,
Ye saya ini sedikit mengantuk hari ini...
ni anakanda meniarap kan diri..
tapi lama je sket dia akan menangis sesuka hati
(adeh...wafiy ohh wafiy)
layannnnn...
(Umie dah tersengguk2 nih..ngantok dong)


aikkkkkkkkkk

tengah ok lagi...

apesal la umi tak angkat2 lagi ni..

haaa??

uhukhukhuk

mie...mie..mie...

ha...sekian..
ponatlah tuh!

entry ini khas untuk TokMa and da geng di kampung!

------------@ Umie Aie'sya

Friday, December 17, 2010

Kontest Blog Terkemas ♥

Salam dan selamat petang..
Ohh hari ini sangat sejuk..
Hari ini jugak saya di tag oleh puan emme yang cun!
ni kontest nye...






Syarat-syarat???


  1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D
  2. make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah .
  3. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .
  4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau . senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha .
  5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.
  6. tag 3orang blogger ok :)
  7. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau nak tambah nanti kitorang gitau . haha
  8. update : sebab takut ramai sangat, limit untuk join 500 orang sahaja . kalau nak tambah hana bagitau :)

Oleh kerana di Tag saya juga mahu tag le org lain...


- sue
- kak jue
- kak eli

hehheheh..selamat menjoin ya!!!!!

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...