My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Tuesday, March 15, 2011

~Bukan Taukeh Poh Kong, Tapi Taukeh Bakul Mau Untung~

Salam dan selamat pagi,
Alhamdulillah,
Semalam Wafiy memang adalah terkawal...
Tido pun awal,
Penat agaknye,Pengasuh diya cakap siang langsung tak tido,
Nak main aje, Memang jenuh la agaknye pengasuh dia dok tepuk bagi tdoq,
Semalam mood diya okeh sbb balik je terus kasi jumpa dengan feveret dia,
Tuu haa..bakul kain baju umah diya ingat diya punya,
Kalau nak jemur baju haruslah cepat2,
Kang diya mencarik,
Adeiiii..
Wafiy...kamu dah besar rupanya ekk....

hye hye,
Saya taukeh bakul mau untung!
(beringus sbb baru nangis)

ha..ni gambo sebelum tadi tuu...
nangis lah diya...
macam orang cubit...

dah masuk dalam bakul baru lah dia syiokkkk...

'
'
'
bagi menan diya...
tu baju umie tu dalam bakul...
dia henyak aje...dah la baju tuh ada labu ci!
hemtamlah labu....
pehtu awak nak berkawan pulak...
ajak pulak kawan dia join...
'
'
'
kemain lagi...
syok dok cakap bahasa dia lah...
suka tak kira lah...

ha..pehtu duk geram kat caterpillar  tu tak pasal2.. 


caterpillar tuh dok diam je...
dia dok la tekan sana sini badan caterpillar tuh...

akhir gaduh....
wafiy lah yang nangis...
adeiiii
actually ni gambo minggu lepas,
punyalah sakan nak jugak masuk dalam bakul,
kalau dak menjerit lah dia....
'
'
'
Tapi yang kat bawah ni gambar semalam...
Bakul memang ade je kat depan hall tuh...
tetibe nampak lah si wafiy ni dok ngengsot punya ngengsot...
sambil tuh dok lawan ngan caterpillar dia tuh...
sampai ja kat bakul tuh
'
'
'
'

dia terus humban caterpillar dia dalam bakul..
dia plak suka kemain!
 dok gelak ngekek tengok lipan dia tuh terdampar dlm bakul..
siap goyang2 lagi bakul tuh nak soh lipan tuh menari..
(atau saje dia nak kasi lipan tuh pening??)
adeiiii la wafiy....
ape la yang diye pikir ekkk...
Saya masa ni ngah sibuk iron baju....
Maka dia pun sibuk jugaklah nak iron...
Berhenti iron terus...bagi susu...tido...
hehhehehe....
Itulah kisah taukeh kita hari ini...
sekian.

Wafiy said : nanti bila wafiy free wafiy update key, wafiy dah type harituh...umie ja lum tlg publish..

iya iya je diya, ape ntah diye nak story....
keylah....;-)

------@ Ummie Aie'sya











4 comments:

  1. ada sebab Allah turunkan bala..bukan untuk menyiksa..tapi untuk kita renungkan apa silap kita...=)

    ReplyDelete
  2. yana :itulah sebabnye..;-)
    sama2 renungkan ye..;-)

    ReplyDelete
  3. heheh cumilnya wafiy duk dlm bakul tuh

    ReplyDelete
  4. kak ina :hehehe, diya buat cam bakul tuh diye punye skang nih..adeiii

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...