My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Friday, March 4, 2011

~Mendung~



Salam dan selamat petang,
Opis dah macam peti sejuk,

Jenguk jenguk kat luar,
Hujan rupanya,

Hari ini hari jumaat,
Rehat yang panjang,
Maka bila duduk berdiam di opis,
Pasti sibuk dengan blog yang di cintai,
(aiseh, cinta tuuuu)

Hari ini takde bawu bawu yang pelik,
Hari ini takde rase rase yang tak bagus,
Tapi terasa hari ini hati macam mendung,
(ermmm???no no no..bukan bad mood okeyyy)

Hati macam mendung sebab terpikir,
Tentang cepatnye duit habis ek skang,
Mengalir tak tertahan tahan,
Bayangkanlah,
Semalam,
Pergi kedai kat bawah umah beli barang basah,
'
'
'
Ayam dalam 5 ketul
(bukan 5 ekor pun)
Kunyit hidup
(adelah sebesar ibu jari)
Seikat sayur kangkung
(yang jarang2 je sayurnye)
Santan peket kecil
(adelah dlm100 ml je)
'
'
'
total rm 11.00.......
perghhhhh.....
itu belum citer kalau shopping barang2 rumah,
adehhhhhh....
itulah nikmat dunia sementara,
by da way,
usah dipikirkan sangat,
;-)
selagi cukup dan pakai, alhamdulillah
...
itu je ke yang membuat hatiku mendung?
Ohh ade lagi...
Tapi malesss mahu story dahhhh,
hahhahahha,
okaylah, selamat berbelanja dengan hemahnya,
Membawa hati yang mendung ke tempat yang cerah seket,
(Dah masuk waktu ni umie oiii, pegi laa solat!)
adeiii!!!!

------@ Ummie Aie'sya

No comments:

Post a Comment

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...