My photo
Saya adalah seorang Hamba Allah.Saya juga seorang anak.Saya adalah isteri dan umie kepada gemboi-gemboi saya.Saya bahagia dengan nikmat Allah selama ini.Alhamdulillah.

Monday, March 21, 2011

~Melayang Tinggi Di Udara~


Salam,
Tadi jenguk jenguk blog sendiri,
Mata Terpandang kat ticker wafiy tuh...
Ya Allah,
Lagi seminggu je Wafiy dah nak 7 bulan,
Cepat betul masa, haih laaa..
(banyak sangat mengeluh ni...not good..not good..)

Heeee....
Haih penat jugak dok meng edit gambo dari tadi...
Banyak aih...
so kita pick random saje ye,
Alaa, buat kenangan yang Wafiy pernah tgk Hot Air Balloon...
(adeh..wafiy idok ade mood pung masa tu...)
Tengklah gambo kat atas tuh,
Sememeh ...
Haihlaa...

Aktiviti Sabtu lalu adalah bermula sejak Subuh hari,
Bayangkanlah  hari cuti kul 7 dah terpacak kat tapak festive tuh,
(Macam ni setiap Sabtu bangun pas Subuh trus joging meh!)
Wafiy memang dah bangun,
Lap lap badan sket,
Siap siap terus gerak ke sana,
Pergi awal sebab my cousin n mak cik nak nek belon,
(konon konon nak beratuq awai)
Adeh!
Dan maksu plak kena attend jam 7 pagi sbb nak amek gambo,
Haihla...7.30 tiket sesi pagi dah sold out...
(Haruslah berpasrah  okay...hehehh)

Dan cuaca pagi tu nyata adalah nyaman dan sejuk,
Nak kata hujan  memang tak hujan,
Nak kata Panas, memang tak panas,
Pendek kata,
BEST!
(betui punya pendek)











so gojes kan?
santek!heeeee
tapi Wafiy?
idoklah diye minat pun nengok ha...
muka diya cam gitulah..ter cebik aje..
ngantok sgt ke?



ha kan?
adeh la...
dan tetibe...
Berjumpe si Bunga "Imaan"
Ade sikit senyumlah itu adik...
Wafiy pun taklah menyebik sgt...

ye...
finally met u Fad yang chomel n sweet gitu!
hehheeh..dan Imaan yang chomel nih...
Imaan memang tak lokek senyum..nak aje kalau mintak carry!
steady lah Imaan...

hah kan..senyum dah hero nih...
Imaan nengok je haa...

wafiy plak tak tgk camera..haihhh

Wafiy : Lembutnye kulit awak..
Imaan : kan kan...aipp ibu kite tengok tu!
(aihhh..wafiy..selamber pegang anak dara orang!)

Wafiy : salam salam...hye...
Iman : Kite pompuan awak laki2..cannot lah...

haih...ye..sempatlah jugak jumpe Fad dan Imaan,
Fad memang berjaya naik belon
(ehem ehem..2nd day ok..)
Fad u citer lah sendiri yek..
hehhehehe

oklah...tamat episod jelajah belon...
Wafiy pas jumpa Imaan diya terus tido..
Tunjuk belon Doraemon pun dia bolayan...

Pas tido???
haa..kemain ngekek...
haila anak...

Semalam Wafiy tunggu abie diya pulang..
Tetibe abie tak jadi pulang semalam,
Dan semalam tido dengan setiap jam dia bangun,
Tak tahu apa yg dia nak...
Mata pejam,tapi hok hek hok hek,
Hari ini abie pulang ye Wafiy..
Insyaallah...;-)

Keylah..entry sarat dengan gambar..
So layannnnnnnnnnnnnnn...

-----@ Ummie Aie'sya





10 comments:

  1. shomelnya wafiy jumpa baby imaan... nampak wafiy lebih bam bam.

    ReplyDelete
  2. Lupa pulak, konon2 nak pegi tengok petang belon panas, tapi hari2 petang ujan.. takde rezeki betul.

    ReplyDelete
  3. salam..
    ehh ehh.. wafiy pun ada pegi tgk beloon..
    kitorang pun pegi gak.. tp petang ahad.. dah sabtunya asyik hujaan jer.. hehehhe

    salam perkenalan yer..
    ummi ima

    ReplyDelete
  4. kak ilot : tuula,petang kehujanan dong...
    hehehheheh

    ReplyDelete
  5. hai ummi ima : heheh..ha ah..wafiy pegi pagi...
    salam kenal ;-)

    ReplyDelete
  6. hye sya :)

    mesti hot kan?
    that's why la wafiy tak dek mood kot?
    but still maintain comel.
    mama dia pon still maintain comel. :)

    ReplyDelete
  7. hye jill..
    actually tak hot mane pun,
    siap angin sepoi sepoi..sejuk agie..
    wafiy tuu yg ngantok..hahahhaha
    jill..how's your 2nd baby?
    dah tau ke boy or gul?

    ReplyDelete
  8. mmg wafiy bambam pun. imaan dah besar dah lasak susah nak mkn. T_T
    imaan tak bambam, tapi ibu dia bambam. wafiy bambam, ummi dia slim!
    nanti kita lunch date occay ;>

    ReplyDelete
  9. fad : hehhe, Iman cerdik dah skang ni ek, okay cik mek molek, nnt kite dating! ;-)

    ReplyDelete

Lagu Kita

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...